“Droombestemming”

Wat mensen mij mij soms vragen of ik nog wel “droombestemmingen” op mijn lijst staan heb. Het klinkt wel logisch dat wanneer mensen weten dat je veel reist, ze zich ook wel eens afvragen of je dan nog zo’n wow gevoel hebt als je arriveert op een bestemming die er net zo idyllisch uitziet in het echt als op de foto’s in de de luxe reisbrochures.

Ja, ik droom nog!

Maar het antwoord is duidelijk Ja! Net als jij heb ik ook een behoorlijke lange travel-to-do lijstje met heel wat “droombestemmingen” op genoteerd staan ! De wereld is nu eenmaal gigantisch groot en de bestemmingen zijn talrijk. Maar ik zal in ieder geval nog een leven leven lang kunnen reizen alvorens ik een tekort ga hebben aan “droombestemmingen”.

De Malediven, een adembenemende droombestemming!

Recent kreeg ik de kans om naar de Malediven te reizen, een droombestemming die al lang hoog bovenaan op mijn lijstje van favorite bestemmingen stond.

Toegegeven het is best spannend om zo een compleet onbekende bestemming ter plaatse te gaan verkennen. En natuurlijk had ik op voorhand al veel foto’s gezien met een azuurblauwe zee, parelwitte zandstranden en wuivende palmbomen op maar je vraagt je toch wel af, ziet het er in real life net zo prachtig uit?

In het écht is het gewoon nog zoveel beter

In tijden waar foto’s en filmpjes niet meer weg te slaan zijn in het dagelijkse leven en zelfs als je als hobby fotograaf massa’s foto’s hebt gemaakt ter plaatse, dan vond ik bij mijn thuiskomst bij het bekijken van de beelden dat ze nog niet ten volle kunnen weergeven hoe het er in het écht uitziet. In dit geval heeft de beleving ter plaatse de foto’s overstegen.

Want zelfs ik, die als ervaren reizigster al héél wat mooie plaatsen bezocht heb, moet toegeven dat de Malediven er in het écht gewoon nog beter uitzien dan de foto’s weergeven. Soms zegt een beeld te weinig. En de enige manier om te weten wat ik nu precies bedoel is om zelf naar de Malediven te reizen.

Jumeirah Vittaveli, Malediven

Ik logeerde er in het prachtige Jumeirah Vittaveli resort gelegen op het eiland Bolifushi, op amper 20 minuten varen per catamaran van de hoofdstad Malé. Bij aankomst kan je rekenen op een warme en uiterst hartelijke ontvangst.

Het hotel beschikt over verschillende villa’s op het strand met een eigen privé zwembad maar evengoed kan je er ook kiezen voor een villa op het water. Het is dan ook zonder twijfel dat je zowel bij de strandvilla’s als bij de watervilla’s kan genieten van een prachtig uitzicht.

 Wakker worden in het paradijs

Ikzelf logeerde er in een villa op het strand. Vanop je terras is er een smal gangetje naar het strand. Wanneer je ’s morgens opstaat, staat je blik meteen op oneindig. Vanachter het raam kan je meteen al het parelwitte zandstrand en de prachtige azuurblauwe zee aanschouwen. Wat kan ik daar nog meer over schrijven?

Zo een ochtendlijke strandwandeling brengt je hoofd meteen tot rust, dé ideale manier dus om je dag ontspannen te starten.  Zelf heb ik van het ruime terras naast het privé zwembad gebruik gemaakt om mijn dagelijkse yoga routine te beoefenen. Zalig!

Combineer de Malediven met een rondreis

Je kan nu wel bij jezelf denken: de Malediven dat is toch best wel ver reizen en ik ben nu niet het type om 2 weken op zo’n eiland te vertoeven, hoe pak ik dit dan aan?

De Malediven is een uitstekende droombestemming voor wie na een rondreis in India of Sri Lanka wil gaan uitrusten. Uiteraard kan je de Maldiven nog met heel wat andere bestemmingen combineren. Ikzelf heb een citytrip naar Dubai gecombineerd met de Malediven.

Je kan er uiteraard ook voor kiezen om meerdere eilanden te combineren. Sommige eilanden kan je bereiken per catamaran, anderen zijn enkel te bereiken per watervliegtuig.

Genieten op de Malediven

En wat doe je dan zoal wanneer je op een eiland zit op de Malediven: vooral genieten! Uiteraard zijn de Malediven een topbestemming voor wie houdt van watersporten en er graag wil gaan duiken of snorkelen. Wil je liever een boottochtje maken of er gaan vissen, dan kan dat natuurlijk ook.

Het Jumeirah Vittaveli resort heeft diverse restaurants waar vooral culinair genieten centraal staat. Of je nu kiest voor het verzorgde buffetrestaurant of bv. à la carte wil gaan eten in het met prijzen bekroonde Indische restaurant Swarna, je smaakpapillen zullen er serieus in de watten gelegd worden.

Aan elke kamer stonden er fietsen ter beschikking, het niveau van je fietstochtje wordt toch wat hoger getild wanneer je onderweg kan genieten van het prachtig uitzicht op de adembenemende zandstranden en de prachtige blauwe zee.

Kindvriendelijk hotel

Mijn kinderen hebben zelf aan de lijve kunnen ondervinden dat het Jumeirah Vittaveli Resort een écht paradijs is voor kinderen. De mooie en ruime kids club was hun favoriete stek. Niet alleen worden er heel wat activiteiten op maat van de kinderen georganiseerd zoals een schattenjacht of mogen ze er mee helpen koken. De kids club beschikt ook nog eens over een gigantisch zwembad waardoor de kinderen er zich dan ook geen moment verveeld hebben.

Of ik dit jaar een droombestemming bezocht heb, absoluut. En wil ik nog eens terug gaan? Zonder twijfel. Ik kan deze bestemming dan ook aan iedereen aanraden.

Geïnspireerd en wil je graag meer informatie? info@jasminetravel-events.be

Subadra Van Loo

〈 Inschrijven voor de nieuwsbrief 〉

Kom langs op 27.01.2019 tussen 10:30 en 17:00  @ jasmine Travel te Eeklo

Laat u inspireren om Azië en het Midden-Oosten te ontdekken.

geheel vrijblijvend info te verkrijgen over je volgende droom bestemming

error: Content is protected !!