Het is mijn passie!

Je moet gebeten zijn door de reismicrobe

Je wist dit misschien nog niet, maar als inspirerend reisagent ga ik steeds vol overgave aan de slag om de mooiste reisprogramma’s te ontwerpen voor mijn klanten en dit voor de bestemmingen die ik met hart en ziel vertegenwoordig.

Vroeger was dé reisagent, de persoon waarbij je terecht kon met al je vragen voor om het even welke bestemming en om het even wat voor soort reis. Uiteraard blijft ook de reissector niet stilstaan en is er een evolutie in de sector voelbaar. Daarom specialiseren meer en meer reisagenten zich in een bepaalde bestemming, een bepaald segment of een bepaald soort van reis.

India, mijn persoonlijke troef

Ik was al langer op zoek naar dé ideale manier om “iets” te gaan doen met mijn kennis van de toeristische sector en met mijn eigen roots, die in India liggen. Het zal dan ook niemand verbazen dat ik er voor gekozen heb om mij te specialiseren in het organiseren van reizen naar India. Niet zomaar reizen binnen de toeristisch gekende zones, maar échte belevenisreizen die soms ver, maar dan ook héél ver buiten de gekende paden gaan. Reizen waarbij je écht kennis maakt met de bestemming die je bezoekt én dit allemaal afgestemd op je eigen interesses en waarbij ik met mijn eigen creativiteit aan de slag kan gaan.

Altijd een beetje thuiskomen

Elke keer weer, wanneer ik naar India reis voelt het toch een beetje aan als thuiskomen, dat heeft natuurlijk met mijn Indische roots te maken én mijn basis kennis van het Hindi kan bij de locals op heel wat appreciatie rekenen. En ondanks het feit dat heel wat mensen het in India niet breed hebben, kan je er toch altijd rekenen op een vriendelijke land, veel warmte en gastvrijheid.

En laat nu net dat gevoel zijn dat ik jou wil meegeven wanneer jij een reis maakt naar India. Daarom heb ik ook gekozen om belevenis reizen te organiseren. Ik wil je niet alleen de prachtige culturele bezienswaardigheden tonen of je verbazen door de paleizen van de Maharadja’s die nu omgebouwd werden tot pareltjes van hotels maar ik wil je ook kennis laten maken met het authentieke India, in al haar facetten.

Waar ik je vooral wil kennis mee laten maken

India is een gigantisch groot land, zo divers, gevarieerd. Wat een verschil tussen het noorden en het zuiden van India. Het is dan ook een uitdaging om je India te tonen in één enkele rondreis. Wie gecharmeerd is door de schoonheid van dit prachtige majestueuze land zal ongetwijfeld nog meerdere keren willen teruggaan.

En wie verder durft kijken dan alleen de uitdagingen waar India mee te maken heeft, zal ongetwijfeld terug keren met mooie herinneringen en zal de vriendelijkheid en gastvrijheid als hartverwarmend ervaren.

Twijfels?

Onlangs nog sprak ik met reizigers die zo hun twijfels hebben om een reis naar India te maken, want verschillende mensen met wie ze gepraat hadden, hebben hun de reis naar India afgeraden.

Kijk reizen is altijd ontdekken, nieuwe culturen, gewoontes, mensen, rituelen, landschappen en zoveel meer. Uiteindelijk ga je toch altijd een stukje het avontuur tegemoet. Maar het is niet omdat jouw buurman de bestemming niet leuk vond dat ook voor jou van toepassing zal zijn. Er is maar 1 manier om dit te weten te komen en dat is zelf de bestemming gaan bezoeken.

Correct informeren, een must

Het is meer dan logisch dat je als reiziger bepaalde verwachtingen hebt over je reis. Daarom is het juist zo belangrijk om correct geïnformeerd te worden voor je je reis reserveert. Op voorhand voldoende inlichtingen inwinnen en weten wat je mag verwachten van een dergelijke reis én het aanbod is uiteraard belangijk. Zowel wat betreft hotels, rondreizen, bezienswaardigheden, gewoontes.

Zelf merk ik dat het idee die reizigers hebben over de af te leggen afstanden in India niet altijd overeenkomen met de realiteit.  Door zelf regelmatig naar India te reizen kan ik mijn expertise optimaal benutten om hierin de nodige ondersteuning en het advies te geven.

Het is dan ook steeds handig om beroep te kunnen doen op iemand die de bestemming regelmatig bezoekt, ervaring heeft met het organiseren van reizen en over de nodige knowhow beschikt om een mooi programma samen te stellen en er voor te zorgen dat jij een boeiende reis gaat maken.

1998

In 1998 reisde ik voor het eerst terug naar India na mijn adoptie. Sindsdien stonden er al heel wat India reizen gepland in mijn agenda. En ik mag toch zeggen dat ik de voorbije 20 jaar een grote evolutie gezien heb in India. Zowel op technologisch als op economisch vlak heeft India grote vorderingen gemaakt. En ondanks deze evolutie, blijven vele van de tradities en gewoonten behouden. Naar mijn persoonlijke mening draagt dit bij aan de authenticiteit van de bestemming.

Belevenisreis, de nieuwe norm?

Uiteraard volg ik ook de trends op, op reisgebied. Vandaag de dag willen reizigers meer uit hun reis halen en al zeker bij verre reizen, want dat zijn de reizen die je misschien maar 1 keer in je leven gaat maken. Dus je hebt maar 1 kans om omvergeblazen te worden door deze bijzondere reiservaring.

Reizigers willen het vakantie gevoel ervaren én de couleur local ter plaatse gaan beleven. Daarom waak ik er steeds over om een rondreis samen te stellen die zorgt voor evenwicht. Alleen op die manier kan je komen tot een boeiende en interessante belevenisreis. En aangezien elke persoon uniek is, zijn mijn reizen dat ook, elk reisvoorstel wordt gepersonaliseerd en aangepast aan jouw wensen.

Waarom zou je beroep doen op een expert, als je je reis gewoon online kan reserveren?

Het klopt inderdaad dat er vandaag de dag heel veel informatie online beschikbaar maar een té veel aan informatie kan het soms net moeilijker maken om een keuze te maken.

Daarnaast is het ook zo dat prijzen vergelijken als eenvoudig wordt voorgesteld, maar wanneer ben je als reiziger 100% zeker dat je 2 evenwaardige producten vergelijkt. Tegenover kwaliteit staat er nu eenmaal een prijs.

Net daarom is het belangrijk dat je voor je volgend reis laat begeleiden.

Geïnspireerd? Ontdek dan mijn belevenisreizen in groep

Reis je liever individueel? Bekijk dan zeker eens de inspiratiereizen op mijn website of vraag je gepersonaliseerd voorstel aan.

〈 Inschrijven voor de nieuwsbrief 〉

Categories: Travel

Kom langs op 27.01.2019 tussen 10:30 en 17:00  @ jasmine Travel te Eeklo

Laat u inspireren om Azië en het Midden-Oosten te ontdekken.

geheel vrijblijvend info te verkrijgen over je volgende droom bestemming

error: Content is protected !!