Allesbehalve traditionele feestdagen

Voor mij waren de feestdagen van 2018 niet zo traditioneel als voorheen. Niet dat ik andere jaren de feestdagen al uitgebreid feestend doorbreng, wanneer je een partner hebt die regelmatig tijdens de feestdagen moet werken, blijven de “feestelijkheden” toch wat beperkt en wordt er meestal gewoon thuis gevierd. Maar vorig jaar kreeg ik de vraag om een reis te begeleiden naar India tijdens de Kerstvakantie.

Organisatie is alles! Ik hou zelf niet van die ongelofelijke drukke toestanden en je zal me al zeker niet vinden tussen een gigantische massa mensen die nog last-minute geschenkjes gaat kopen of staat aan te schuiven in het grootwarenhuis om dan uren in de keuken te vertoeven voor een fantastisch uitgebreid feestmaal op tafel te toveren.

Ik hou van een goede organisatie en zorg meestal ruimschoots op tijd dat er geschenkjes zijn voor onder de kerstboom én dat ik reeds alles in huis heb om hét feestmaal voor te bereiden zodat ik de dag zelf de drukte grotendeels kan vermijden.

Maar dit jaar ging het dus net iets anders. De aankoop van de geschenkjes voor onder de kerstboom heb ik uitgesteld zodat ik tijdens de reis in India kon gaan shoppen, want als er nu iets is waar je geen gebrek aan hebt tijdens een India reis is shopping gelegenheid! En dat gaat van zowel de traditionele souvenirs tot de moderne shoppingmalls die plaats bieden aan heel wat bekende westerse en Indische merken.

De Taj Mahal bezoeken op 24 december

Ondertussen verbleven we al een paar dagen in India en waren we al wat gewoon aan het aangename Indische klimaat. Op 24 december stond er een bezoek aan de Taj Mahal, een absolute must see wanneer je naar India reist, op de planning. Zelfs nu ik dit prachtige monument al meerdere malen bezocht heb, blijft het moeilijk om de schoonheid ervan te beschrijven in enkele woorden.

In de winter kan het ’s ochtends wat mistig zijn en dus bezoeken we de Taj Mahal rond 09h in plaats van de ’s Ochtends vroeg om 06h00, zoals we meestal doen tijdens de warme zomerse dagen.

Eens de mist weggetrokken was, kreeg de Taj Mahal een prachtige gloed over haar heen met als resultaat alweer prachtige foto’s van dit verbazend mooie wereldwonder.

Toegegeven, In India wordt Kerstmis niet zo gevierd zoals in België maar in de hotels vind je wel heel wat kerstversiering, loopt het personeel met een kerstmuts rond én wenst iedereen je “Merry Christmas” toe. ’s Avonds werd er in het hotel voor de nodige sfeer gezorgd door een groepje muzikanten die hun beste kerstliedjes zongen én er was een uitgebreid en zeer gevarieerd buffet met een Indische en internationale toets.

Het was dus allesbehalve een traditionele kerstavond maar wel bijzonder leuk!

En we tellen af naar het nieuwe jaar

Ondertussen gaat onze reis verder en ruilen we het noorden van India in voor het warmere zuiden van India.  Voor oudejaarsavond is er een diner voorzien met een heuse Oudejaarsparty. Het hotel wordt omgevormd tot een echte party locatie met 2 dj’s die de aanwezige feestvierders zullen entertainen met een mix van westerse & Bollywood dansmuziek.

Het feestje start om half negen en het is verrassend om te zien hoe snel de dansvloer reeds volloopt met enthousiaste en feestende Indiërs die al dansende het nieuwe jaar starten.

Tussendoor worden er pittige Indische hapjes geserveerd en ondertussen gaat het buffet open, alles weliswaar met de nodige tijd én het nodige geduld, maar hey we zijn in India en niemand die al onmiddellijk gaat slapen, toch?

En dan begint het aftellen! Niet veel anders dan wat we hier in België doen. Het kussen laten de Indiërs achterwege maar ze geven graag iedereen een hand om je een gelukkig nieuwjaar toe te wensen.

Uiteindelijk delen we de dansvloer met de andere feestvierders en wordt er gedanst tot 01h …  en dan, ineens, zonder waarschuwing stopt de muziek, gaat het licht aan en gaat iedereen gewoon slapen.

Kort samengevat was het toch alweer een bijzondere ervaring om van Oud naar Nieuw te vieren in India. Niet alleen startte 2019 4h30 vroeger dan in België, het oudejaarsfeest kreeg dit jaar een bijzondere Indische toets.

Ik wens jullie alvast een fantastisch, geweldig en gezond 2019 toe.
Dat al jullie droomreizen dit jaar mogen uitkomen!

Subhadra
Ook in 2019 jouw inspirerend reisagent

〈 Inschrijven voor de nieuwsbrief 〉

 

 

 

 

Categories: Travel

Kom langs op 27.01.2019 tussen 10:30 en 17:00  @ jasmine Travel te Eeklo

Laat u inspireren om Azië en het Midden-Oosten te ontdekken.

geheel vrijblijvend info te verkrijgen over je volgende droom bestemming

error: Content is protected !!