Plaatsen die je moet gezien hebben tijdens jouw Sri Lanka rondreis

Sri Lanka mag dan al een eiland zijn. Wanneer je het ganse eiland zou willen verkennen mag je toch rekenen op een 3-tal weken.

Heb je wat minder tijd, dan kan je uiteraard kiezen om een deel van het eiland te verkennen. Kies voor een rondreis in het noorden of in het zuiden van Sri Lanka. Hou je van wat ontspanning aan de zee? Eindig dan je rondreis in één van de prachtige strandresorts aan de kust. Hou er wel rekening mee dat je het noorden van Sri Lanka het best tijdens de zomermaanden bezoekt en het zuiden bij voorkeur tijdens de wintermaanden.

Ondertussen geef ik je graag wat inspiratie voor jouw rondreis op maat door Sri Lanka.

Bezienswaardigheden in Sri Lanka

De 3 steden Anuradhpahura, Polonnaruwa en Dambulla vormen samen de culturele driehoek in Sri Lanka. Je ontdekt er de  indrukwekkende rots tempels, de prachtige paleizen en de adembenemende culturele erfgoed sites.

Anuradhapura

Deze pelgrimsstad, die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, is maar liefst 2500 jaar oud en was zo’n 15 eeuwen lang de hoofdstad van Sri Lanka. De pelgrims komen er om een blik te werpen op de oude Bodhi boom, waar Boeddha ooit zijn Verlichting vond. Van daaruit kan je een mooie wandeling maken langs de vele boeddha beelden, dagobas en mooie tempel ruïnes die je aantreft doorheen de stad.

Polonnaruwa

Polonnaruwa

Ideaal is om de oude stad te verkennen per fiets. De Gal Vihara met maar liefst 4 kolossale Boeddhabeelden is één van de bekendste bezienswaardigheden in Polonnaruwa.

Tempel van de Tand, Kandy

Kandy

De Tempel van de Tand van de Boeddha, gelegen aan een groot meer. Ideaal om er een ontspannende wandeling te maken waarna je een bezoek kan brengen aan het tempelcomplex. De tempel is ’s avonds het mooist wanneer de lichten en de fakkels branden.

Rotstempel, Dambulla

Dambulla

Dambulla is gekend omwille van de gouden tempel met maar liefst 5 grotten, staat

ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je treft er niet alleen beelden en schilderingen van Boeddha aan, maar ook beelden van de Hindoe goden Vishnu en Ganesha kan je er bekijken.

Leeuwenrots, Sigiriya

Sigiriya

Gelegen op een 20-tal km van Dambulla. Bij aankomst springt op het einde van de weg meteen de 200 meter hoge rots in het oog, ook wel gekend als de Leeuwenrots en meteen één van de hoogtepunten bij een reis aan Sri Lanka. Sigiriya werd eveneens opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst.

theeplantages, Nuwara Eliya

Nuwara Eliya

In verhouding met de rest van Sri Lanka is Nuwara Eliya, gelegen in een dal op 1900 meter hoogte, een stuk koeler dan de rest van Sri Lanka. De stad werd gesticht door de Britten en je kan er nog steeds de koloniale sfeer beleven terwijl je geniet van een adembenemend landschap.  De wegen zijn er steil en smal. Nuwara Eliya ligt temidden van talrijke theeplantages.

Pinnawela

Het olifantenweeshuis van Pinnawela ligt op zo’n uurtje rijden van Kandy en is meteen één van de grootste toeristische hotspots in Sri Lanka. Je kan er getuige zijn van het dagelijkse bad in de rivier 

Yala National Park

Het Yala Nationaal Park is meteen Sri Lanka’s bekendste natuurpark en meteen één van de hoogtepunten tijdens jouw Sri Lanka reis. Ga op safari en ontdek er met een beetje geluk de wilde olifanten, roze flamingo’s of een luipaard. Het Yala Nationaal Park beslaat met zijn oppervlakte een groot deel van de zuidoostkust van Sri Lanka.

Adam’s Peak

Deze 2243 meter hoge berg is een belangrijke plaats voor zowel hindoes, boeddhisten, moslims en christenen. Ze geloven dat Adam, Boeddha, of Shiva hier een voetafdruk heeft achtergelaten. Via verschillende routes kan je de top bereiken. Eerst moet je wel de 6442 treden oplopen. Het pad naar de top wordt verlicht met lantaarns. En eenmaal boven gekomen geniet je van het  adembenemende uitzicht.

Galle

In Galle vind je nog sporen van de koloniale invloeden. Zo bezoek je er onder andere het Oud-Hollands fort, de vuurtoren en de Groote Kerk.

Negombo

Dit stadje is dé ideale uitvalsbasis om nog even te ontspannen alvorens je terugkeert huiswaarts. Je ontdekt in dit oude vissersdorpje boeddhistische tempels, hindoeïstische beelden en katholieke en protestantse kerken. Of je geniet gewoon van je laatste vrije dag in je hotel.

Kaudulla National Park

Dit nationale park, dichtbij Sigiriya is dé ideale plek om olifanten te spotten. Tijdens mijn bezoek zag ik er meer dan 300. De dieren verzamelen dagelijks rond het water.

Ella

Het pittoreske stadje Ella ligt dan weer omgeven door de theeplantages in het binnenland van Sri Lanka. Het is dé ideale plaats om er prachtige wandelingen te maken. Zo kan je onder andere Ella Rock en Little Adam’s Peak ontdekken. Door de hoge ligging, zijn de temperaturen er overdag frisser. Ook ’s nachts koelt het er meer af dan in andere delen van Sri Lanka.

Flora, Sri Lanka


Jaffna

De stad Jaffna ligt in het uiterste noorden van het land en is het centrum van de Tamils in Sri Lanka. Aangezien de meeste Tamils hindoe’s zijn, vind je hier prachtig versierde tempels met kleurrijke beelden.

Horton Plains National Park

Ben je een fervente wandelliefhebber? Plan dan zeker een bezoek aan het Horton Plains National Park. Door de vele regen die er valt, tref je er talrijke watervallen, rivieren en moerassen aan. World’s End is één van de populairste punten in het park. Omdat je er een fantastisch zicht hebt op de 870 meter diepe afgrond.

Prachtige treinreis van Kandy naar Ella

Deze treinreis is absoluut één van de mooiste ter wereld. Aan boord van de trein geniet je van het adembenemende uitzicht. Je passeert er kleine dorpjes en de groene theeplantages.

Sinharaja Forest Reserve

Dit reservaat is voor het grootste deel regenwoud. Je wandelt er door de jungle. Zo vind je er een gevarieerde fauna en flora.

Prachtige stranden

Wanneer je graag na je rondreis nog een paar dagen tot rust wil komen, zijn de prachtige stranden van Sri Lanka dé ideale manier. Zo tref je er maar liefst meer dan 1600 km kust aan. Plaatsen zoals Beruwela, Bentota, Hikkaduwa, Trincomalee en Negombo zijn ideaal om je prachtige rondreis in Sri te eindigen.

Ben je geïnspireerd door mijn eigen foto’s van mijn persoonlijke reis door Sri Lanka?

Ontdek hier alvast mijn aanbod voor Sri Lanka

Subhadra, Sri Lanka

Categories: Travel

Geef een reactie

Kom langs op 27.01.2019 tussen 10:30 en 17:00  @ jasmine Travel te Eeklo

Laat u inspireren om Azië en het Midden-Oosten te ontdekken.

geheel vrijblijvend info te verkrijgen over je volgende droom bestemming

error: Content is protected !!