Rondreis Assam

12-daagse individuele rondreis

Hoogtepunten tijdens jouw India reis

Verken het boeddhistisch klooster in Namphake

√ Wandel langs één van de vele mooie theeplantages

√ Geniet van de jeepsafari in Kaziranga National Park

√ Bezichtig een traditionele woning op palen

√ Maak de oversteek van de machtige Brahmaputra rivier per ferry

√ Maak kennis met het ambacht van zijde sari’s vervaardigen

Reisroute

Dag 01 Brussel – Delhi
Je vertrekt vanuit Brussel naar de luchthaven van Delhi met een tussenstop.

Dag 02  Delhi – Dibrugarh
Je neemt de rechtstreekse binnenlandse vlucht van Delhi naar Dibrugarh.  Wanneer je aankomt op de luchthaven word je opgehaald en naar je hotel gebracht waar ja kan genieten van wat vrije tijd. ’s Avonds bezoek je er de avondmarkt.
Je overnacht in hotel Tea County.

Dag 03  Dibrugarh – Namphake – Dibrugarh
Na het ontbijt vertrek voor je voor de excursie naar Namphake. Dit dorp is bekend voor zijn prachtig boeddhistisch klooster dat één van de oudste en bekendste kloosters is in Assam. Je wandelt er door het dorp en bezichtigt de traditionele huizen op palen. Van daaruit reis je verder naar Digboi, een gekende oliestad in Assam waar je de oudste olie raffinaderij in Azië bezoekt samen met het olie museum en de theeplantages.
Je overnacht in hotel Tea County.

Dag 04  Dibrugarh – Sivasagar – Jorhat
Na het ontbijt reis je door naar Jorhat. Onderweg bezoek je Sivasagar, de oude hoofdstad van het Ahom koninkrijk en breng je een bezoek aan de oude paleizen en de grootste Shiva tempel. Na het bezoek reis je door naar de laatste hoofdstad van het Ahom rijk, Jorhat. Deze stad met haar prachtige theeplantages wordt nu gezien als de thee hoofdstad.
Je overnacht in hotel Thengal Manor.

Dag 05  Jorhat – Majuli – Jorhat
Na het ontbijt gaat de reis verder naar Neemati Ghat waar je de ferry neemt naar Majuli eiland en er de machtige Brahmaputra rivier oversteekt. Het eiland is één van de grootste bewoonde rivier eilanden in de wereld en de bakermat van het Vaishnavism in Assam. De grote Assamese hervormer en heilige, Shankardeva was naar hier gekomen en bouwde er kloosters om de mensen kennis te laten maken met de cultuur en religie. Bij aankomst bezoek je het centrum en maak je kennis met de leefwijze van de monniken. Je geniet er onder meer van de “afternoon tea” en keert per ferry terug naar Jorhat.
Je overnacht in hotel Thengal Manor.

Dag 06  Jorhat – Kaziranga National Park
Na het ontbijt vertrek je naar het Kaziranga Nationaal Park dat sinds 1985 op de werelderfgoedlijst staat. Onderweg bezoek je de archeologische site met de ruïnes van Deopahar, met overblijfselen van de prachtige oude tempels en beelden van Vishnu en Shiva. In de namiddag maak je een jeepsafari door het Kaziranga National Park, dat de thuishaven is van onder meer de Indische neushoorn, de wilde Aziatische waterbuffel, het moerashert en de Aziatische olifant. Daarnaast is er ook een aanzienlijke tijgerpopulatie aanwezig in het park.
Je overnacht in Diphlu River Lodge.

Dag 07 Kaziranga National Park
’s morgens vroeg vertrek je naar het park voor de safari per olifant.  Na de safari keer je terug naar het hotel om te genieten van het ontbijt. In de voormiddag bezoek je de thee winkels waar je biologische thee kan kopen. Later op de dag keer je terug naar het park voor een open jeep safari.
Je overnacht in Diphlu River Lodge.

Dag 08 Kaziranga National Park – Tezpur – Nameri National Park
Na het ontbijt reis je door naar Tezpur. De stad wordt ook de de culturele hoofdstad van Assam genoemd en ligt aan de oevers van de Brahmaputra. De naam Tezpur is afgeleid van het Sanskirt “Teza” en betekend bloed. Pura betekend stad. Onderweg geniet je van het mooie uitzicht over de Brahmaputra rivier terwijl u de 3,5km lange Kolia Bhumura brug oversteekt. Bij aankomst in Tezpur, bezoek je het historische Agnigarh, Chitralekha Udyan en de Madhav Bhairab tempel. Na het bezoek reis je verder naar het Nameri Nationaal park.  Je maakt nog een avondwandeling langs de oevers van de Jia Bhorelli rivier.
Je overnacht in Nameri Eco Camp.

Dag 09  Nameri Nationaal Park – Madankamdev – Guwahati
Na het ontbijt vertrek je naar Guwahati, onderweg bezoek je de Mandan Kamdev tempel, gelegen aan de noordelijke oever van de Brahmaputra en gewijd aan de god Shiva. Madan Kamdev is beter bekend als het mini Khajuraho, met verschillende erotische beelden. Na het bezoek reis je verder naar Guwahati. In de namiddag bezoek aan de Kamakhya tempel gelegen in de Nilachal heuvels.
Je overnacht in the Guwahati Address.

Dag 10  Guwahati – Suakuchi – Hajo – Guwahati
Na het ontbijt vertrek je voor een excursie naar Hajo & Sualkuchi. Eenmaal aangekomen in Hajo, bezoek je de Madhab Mandir, een tempel die bezocht wordt door Hindoes en Boeddhisten en de Powa Mecca moskee. Je reist verder naar Sualkuchi, een ambachtsdorp, waar u het proces van het ontstaan van zijde kan zien. Hier vind je de beste zijde sari’s en zijde sjaals. Je keert terug naar Guwahati om er een avond cruise te maken.
Je overnacht in hotel The Guwahati Address.

Dag 11  Guwahati – Delhi – Brussel
Je vertrekt naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht van Guwahati naar Delhi. Aansluitend neem je de internationale vlucht van Delhi naar België met een tussenstop.

Dag 12  Brussel
Je komt aan in Brussel.

Interesse

Heb jij interesse in deze rondreis? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende prijsofferte.

Of nog niet gevonden waar jij naar op zoek bent?  Deze inspiratierondreis kan steeds aangepast worden aan jouw wensen.

Contact

Kom langs op 27.01.2019 tussen 10:30 en 17:00  @ jasmine Travel te Eeklo

Laat u inspireren om Azië en het Midden-Oosten te ontdekken.

geheel vrijblijvend info te verkrijgen over je volgende droom bestemming

error: Content is protected !!