Bijzondere ayurveda reizen naar India

India | Malediven | Sri Lanka | Emiraten

Bijzondere ayurveda reizen naar India

Een ayurveda reis maken is een must voor iedereen die wil werken aan zijn of haar gezondheid. Uiteraard geloven wij dat een goede gezondheid de basis is voor een lang en gelukkig leven. Goed voor onszelf zorgen, is vandaag de dag nog meer dan vroeger belangrijk. In India is er nu eenmaal veel aandacht voor gezondheid. Zo vind je in India heel wat populaire yoga centra op fantastische locaties. Maar ook meditatie neemt een heel belangrijke plaats in. En uiteraard zijn er in de hotels waar wij mee samenwerken prachtige spa’s aanwezig.

Het verschil tussen wellnessreizen en ayurveda reizen naar India

Uiteraard is er een verschil tussen wellnessreizen en ayurveda reizen. Zo wordt er bij de wellnessreizen de klemtoon gelegd op de verjongingsprogramma’s met een vleugje ayurveda. Daarnaast heb je natuurlijk de gespecialiseerde ayurveda centra die zich heel specifiek op bijzondere therapieën focussen. Na een consultatie bij de ayurvedische dokter wordt er een programma op maat opgesteld. Natuurlijk hebben heel wat ayurvedische centra ook de ruimte om yoga te beoefenen en om aan meditatie te doen. Zo kan je je behandelingen afwisselen met voldoende rust. Wie dit wil kan dikwijls ook eens de nabije omgeving gaan verkennen.

Ayurveda betekent “de wetenschap van het leven

De term ayurveda komt uit het Sanskriet. Waarbij Ayus staat voor “leven” en Veda voor “wetenschap”. De ayurveda focust zich op een gezond leven. In balans zijn neemt hierin een belangrijke plaats in. Ayurveda is ontstaan in India, meer dan 5000 jaar geleden. In de ayurveda kijkt men naar de oorzaak van gezondheidsproblemen. Men gelooft ook dat voeding een bijzonder belangrijke rol speelt bij onze gezondheid. In de ayurveda worden natuurlijke kruiden gebruikt. De ayurvedische centra beschikken over hun eigen organische tuin waar kruiden vers geplukt worden. Dankzij deze behandelingen kan je lichaam zich ontdoen van de opgehoopte afvalstoffen en zo kan je je immuniteit verbeteren.

Mijn roots uit Kerala, mijn connectie met ayurveda

Ik moet toegeven dat ik zelf, opgegroeid in België, best wel sceptisch tegenover de ayurveda stond. Tot ik het een paar jaar geleden zelf eens heb uitgetest. Ik wist totaal niet wat ik er moest van verwachten. En had geen idee of ik het effect zou voelen. Maar sindsdien ben ik zelf helemaal fan van de ayurveda. Ik vond er trouwens heel wat antwoorden, waarbij de klassieke geneeskunde mijn niet kon helpen. Zelf geloof ik wel in een combinatie van klassieke geneeskunde én de positieve werking van ayurveda. Om écht de effecten te voelen van de ayurvedische kuren moet je toch rekenen op een kuur van een 3-tal weken. Wanneer je terugkomt, zal je je zonder twijfel als herboren voelen. Wie eenmaal start met het maken van ayurveda reizen zal dat in de toekomst vast en zeker blijven doen.

Waarom kiezen voor 

Bestemingsspecialist voor India, Sri Lanka, Malediven en de Emiraten

We hebben jaren ervaring op de bestemmingen uit ons aanbod

Wij ontwerpen jouw droomreis

We hebben een uitgebreid aanbod aan bijzondere, kwalitatieve én exclusieve hotels

Investeren in onze bestemmingen

We reizen regelmatig naar de bestemmingen uit ons aanbod om zo onze kennis en expertise voortdurend te verbeteren

We delen onze passie voor reizen

De bijzondere reizen die wij voor jou ontwerpen zijn gebaseerd op onze eigen ervaringen

Persoonlijke aanpak én reizen op maat

We ontwerpen steeds een gedetailleerd en uniek voorstel op maat voor jou

Ondersteuning 24/7 en een uitmuntende klantenservice

Onze toegewijde teams staan ter beschikking voor, tijdens en na je reis

Erkende reisorganisatie

Verzekerd via MS Amlin en lid van VVR & VVRO

Contacteer mij