Culinaire reizen

EMIRATEN | INDIA | MALEDIVEN | OMAN | SRI LANKA

Proef de typische lokale keuken

Natuurlijk staat het ontdekken van nieuwe culturen gelijk aan het proeven van de lokale keuken. Uiteraard is er niets op tegen om in je hotel aan te schuiven aan het internationale buffet. Vanzelfsprekend maak je kennis met de bestemming door te proeven van de lokale keuken. Op al onze bestemmingen kan je bijzondere culinaire reizen maken. Ideaal om je smaakpapillen te verwennen.

Een explosie aan smaken

De Indische keuken staat zeker bekend als “gekruid”. Maar als je je persoonlijke voorkeur doorgeeft, wordt daar echt wel rekening mee gehouden. Maar laat dit je niet tegenhouden om op ontdekking te gaan. Je zal verbaasd zijn door de verbluffende aroma’s. Je zal inspiratie vinden in de bijzondere kruiden. Zonder meer zal je er proeven van de overheerlijke smaakvolle gerechten.

Ontdek onze bestemmingen met smaak

De Sri Lankaanse keuken vinden wij persoonlijk iets minder pikant maar minstens even lekker als de Indische keuken. Op de Malediven vind je dan weer een mix van diverse invloeden in hun keuken terug waaronder de Indische keuken. In de à la carte restaurants van de tophotels vind je heel wat verfijnde gerechten terug. Natuurlijk mogen we ook de Emiraten niet vergeten. Als je ergens ter wereld een excellente mix aan wereldkeukens kan vinden, is het hier wel. Heel wat sterrenchefs hebben trouwens hun naam verbonden aan de talrijke toprestaurants die de Emiraten rijk zijn.

Culinaire reizen op maat

Dankzij onze culinaire reizen, maak je als food liefhebber, op een unieke manier kennis met de authentieke lokale keuken. Zo nemen we je graag mee op ontdekkingstocht langs de lokale specerijen markten. Organiseren wij speciaal voor jou een kookworkshop onder leiding van een lokale chef. Maak je onder begeleiding van een gids een streetfood wandeling terwijl je op een veilige manier proeft van de lokale specialiteiten.  Breng je een bijzonder boeiend bezoek aan een kruidentuin waar je alles leert over de lokale kruiden. Maar evengoed schuif je je voeten onder tafel in een sterrenrestaurant voor een bijzondere culinaire beleving.

Bijzondere unieke restaurants

In ons aanbod vind je uiteraard heel wat toprestaurants terug op adembenemende locaties. Want ook chefs in het Oosten creëren bijzondere smaak ervaringen. Zo kan jij genieten van buitengewone creaties uit de authentieke lokale keuken. Evengoed nemen we je mee naar een typisch lokaal en kleinschalig restaurant want ook dat is een unieke beleving.

Smaakervaringen op top niveau

Het is duidelijk dat er ook in de Oosterse keuken een nieuw bewustzijn ontstaan is rond food experiences. Ondertussen zijn de lokale chefs zich écht wel bewust van de troeven die hun lokale keuken te bieden heeft. Dikwijls doen ze inspiratie op in toprestaurants over de ganse wereld. Eenmaal terug thuis brengen ze hun kennis samen met hun eigen smaakvolle keuken.

Ontdek de organische keuken

Op heel wat van onze bestemming wordt er aandacht besteed aan organisch geteelde groenten. Zo vind je in India heel wat resorts terug die beschikken over hun eigen organische tuin. Groenten en kruiden worden er dagelijks geplukt én meteen verwerkt in de overheerlijke gerechten. Dikwijls kan je er een bezoek aan de tuin maken. Je krijgt er meteen ook uitleg én een inzicht soorten groenten en kruiden die ze gebruiken. Heel veel Indiërs eten trouwens strikt vegetarisch. Geen nood want deze gerechten zijn even smaakvol zoals de niet-vegetarische gerechten.

 

Waarom kiezen voor 

Bestemingsspecialist voor India, Sri Lanka, Malediven en de Emiraten

We hebben jaren ervaring op de bestemmingen uit ons aanbod

Wij ontwerpen jouw droomreis

We hebben een uitgebreid aanbod aan bijzondere, kwalitatieve én exclusieve hotels

Investeren in onze bestemmingen

We reizen regelmatig naar de bestemmingen uit ons aanbod om zo onze kennis en expertise voortdurend te verbeteren

We delen onze passie voor reizen

De bijzondere reizen die wij voor jou ontwerpen zijn gebaseerd op onze eigen ervaringen

Persoonlijke aanpak én reizen op maat

We ontwerpen steeds een gedetailleerd en uniek voorstel op maat voor jou

Ondersteuning 24/7 en een uitmuntende klantenservice

Onze toegewijde teams staan ter beschikking voor, tijdens en na je reis

Erkende reisorganisatie

Verzekerd via MS Amlin en lid van VVR & VVRO

Contacteer mij

Volgende bestemmingen zitten in ons aanbod

EMIRATEN | INDIA | MALEDIVEN | OMAN | SRI LANKA