Rondreis India Klassiek Kerala

11-daagse individuele rondreis

Deze rondreis is een echte aanrader voor wie voor de eerste maal naar Zuid-India reist. Kerala wordt ook wel God’s Own Country genoemd. Ten eerste is deze regio zeer toegankelijk omdat ze 4 internationale luchthavens heeft. Ten tweede heeft Kerala vele troeven. Ten derde kan je er gaan ontspannen aan de goudgele stranden. Vervolgens kan je je laten onderdompelen in de wereld van de ayurveda. Laat je tot slot verbazen door de prachtige groene omgeving rond de theeplantages. Of maak een boottocht langs de backwaters. Daarom is deze korte introductiereis ideaal voor een eerste kennismaking met Kerala.

 Hoogtepunten tijdens jouw India reis in Klassiek Kerala

 Ontdek de vissersstad Kochi

 Laat je verbazen door de Kathakali dansvoorstelling

Verken de prachtige backwaters van Kerala per boot

 Wandel door de theeplantages

 Ontspan tijdens je verblijf aan het strand

Reisroute

Dag 01                 Brussel – Kochi
Je vertrekt vanuit Brussel naar de luchthaven van Kochi met een tussenstop.

Dag 02                  Kochi
Bij aankomst in Kochi voorzie ik een transfer. Daarna heb je even de tijd om je te installeren in de je hotel. Vervolgens start je het bezoek aan de stad met het Mattancherry Palace, ook wel “The Dutch Palace” genoemd, vervolgens bezoek je de buurt rond Fort Kochi met de St. Francis kerk en de Chinese vissersnetten. Tot slot woon je ’s avonds een voorstelling van de Kathakali dans bij in een lokaal theater.
Overnachting in het gekozen hotel.

Dag 03                 Kochi – Munnar
Je start de dag met het ontbijt om daarna te vertrekken voor een prachtige rit ’s door de verbluffende Kardemom heuvels. Vervolgens maak je een wandeling door het Rajamalai Wildlife Sanctuary. Tot slot keer je terug naar het hotel.
Overnachting in het gekozen hotel.

Dag 04                 Munnar
Na het ontbijt vertrek je per jeep voor een rit van ongeveer 3 km. Ondertussen ben je aangekomen op het startpunt voor de wandeling. Omdat de wandeling start op een hoogte van ongeveer 1420 meter geniet je meteen van het adembenemende uitzicht. Vervolgens wandel je tot je de hoogste plaats in Zuid-India bereikt, de Anamudi Peak.
Daarna neem je je tijd om te genieten van de lunch met dit prachtige uitzicht op de omgeving. Om daarna je wandeling verder te zetten langs de koffie en kardemom plantages.  Tot slot keer je na de wandeling terug naar het hotel.
Overnachting in het gekozen hotel.

Dag 05                 Munnar – Thekkady
Neem je tijd om te genieten van je ontbijt alvorens te vertrekken naar Thekkady. Vervolgens voert de weg je langs idyllische landschappen, plantages van rubber, peper, thee, koffie en kardemom.  ’Aansluitend kan je in de late namiddag of avond nog een wandeling maken op de avondmarkt van Kumily.
Overnachting in het gekozen hotel.

Dag 06                 Thekkady –  Alleppey – Kumarakom
Vandaag starten we de dag vroeg. Ondertussen ontdek je het park in alle rust. Je vertrekt onmiddellijk voor een ochtendlijke wandeling. Daarna keer je terug naar het hotel om er te genieten van je ontbijt. Later op de dag bezoek je Kumarakom, een klein dorpje gelegen aan het Vembanad meer.
Overnachting in het gekozen hotel.

Dag 07                 Kumarakom – Alleppey – Kumarakom
Eerst krijg je de tijd om rustig te genieten van je ontbijt. Daarna vertrek je voor de rit naar Alleppey. Onderweg geniet je van het mooie landschap. Eenmaal aangekomen op je bestemming, ga je aan boord van een traditionele woonboot. Om er met volle teugen te genieten van het leven aan boord. Een unieke ervaring net omdat zo’n boottocht je inzicht heeft op het leven aan boord en langs de oevers. Vervolgens voert de boot je langsheen de backwaters, een ingewikkeld kluwen van kanalen die beetje bij beetje haar geheimen zal prijs geven. Ondertussen geniet je van de lunch aan boord van de woonboot. Eens aangekomen op de eind bestemming, ga je van boord. Om vervolgens terug te keren naar het hotel.
Overnachting in het gekozen hotel.

Dag 08                  Kumarakom – Marari Beach
Alvorens te vertrekken richting Marari Beach, geniet je van het ontbijt en wat vrije tijd in het hotel. Vervolgens voorzien we een transfer naar Marari Beach. Daar aangekomen kan je meteen genieten van het mooie zicht op de Arabische Zee.  waar je incheckt in je hotel. Rest van de dag vrij.
Overnachting in het gekozen hotel.

Dag 09                  Marari Beach
Het ontbijt is inbegrepen. Vandaag geniet je van een deugddoende vrije dag. Zo heb je tijd om een wandeling te maken aan het strand. Maar evengoed kan je jouw vrije tijd doorbrengen rond het zwembad.
Overnachting in het gekozen hotel.

Dag 10                  Marari Beach
Je start de dag met het ontbijt (inbegrepen). Vandaag bepaal jij zelf de indeling van je dag. Neem je tijd om een mooie wandeling aan het strand te maken. Evengoed kan je je vrije tijd spenderen met het lezen van een goed boek aan het zwembad.
Overnachting in het gekozen hotel.

Dag 11                  Marari Beach – Kochi – Brussels
Je geniet van het laatste ontbijt in het hotel. Nadien vertrek je naar de luchthaven van Kochi. Bij aankomst check je in voor jouw internationale terugvlucht naar Brussel met een tussenstop.

Hotelkeuze

Uiteraard vind ik een kwalitatief hotel aanbod belangrijk daarom kan jij voor jouw rondreis kiezen uit Standaard, comfort of deluxe hotels.

In sommige steden wordt hetzelfde hotels in verschillende categorieën gebruikt. In dit geval worden er verschillende kamer types voorgesteld.

Standaard hotels

De standaard hotels, zijn voorzien van alle comfort.

Comfort hotels

Mag het voor jou nog wat comfortabeler zijn, kies dan vast en zeker voor je verblijf tijdens je rondreis in de comfort hotels.

Deluxe hotels

Hou jij ervan om te overnachten in een sfeer van luxe? Kies dan voor mijn aanbod exclusieve deluxe hotels.

Richtprijs geldig tot 31 maart 2019*

Type hotels            Standaard                     Comfort                    Deluxe

2 reizigers                € 1.907,00 p.p.            €   2.236,00  p.p.      € 2.497,00
4 reizigers                € 1.740,00 p.p.            €   2.063,00 p.p.       € 2.319,00
Single supl.              € 1.339,00 p.p.            €  1.619,00 p.p.        € 1.563,00


Type hotels         Standaard                     Comfort                          Deluxe 

Kochi                    Tea Bungalow            Malabar House               Taj Malabar
Munnar                Ambady Estate          Windermere Estate        Spice Tree
Thekkay               Xandari Cardamom   Shalimar Spice Garden Spice Village
Kumarakom        Coconut Lagoon        Philipkutty’s Farm          Kumarakom Lake Resort
Marari                   Xandari Pearl             Marari Beach Resort      Carnoustie Beach Resort

* De richtprijzen werden berekend op 04/01/2019. Hierbij werd rekening gehouden met de wisselkoersen en prijzen die op dat moment van toepassing waren. Aangezien ik steeds een gepersonaliseerd voorstel uitwerk voor elke aanvraag. Zijn de vermelde prijzen enkel bedoeld als indicatie. Enkel een gepersonaliseerd prijsvoorstel is bindend voor de reisorganisator.

Inbegrepen

  • Alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
  • Lokale Engelstalige privé-gidsen bij de vermelde bezoeken
  • Alle transfers, excursies en toegangsgelden zoals vermeld in het programma
  • Assistentie ter plaatse door onze lokale vertegenwoordiger

Niet inbegrepen

  • Internationale vluchten vanuit Brussel naar India (h/t)
  • Dranken en alle overige maaltijden
  • fooien chauffeur en gidsen, visumkosten en verzekeringen

Programma op maat?

Ik werk voor elke aanvraag een voorstel op maat uit.

Wil jij graag deze rondreis personaliseren? Stuur mij dan je gedetailleerde aanvraag met al je wensen door en dan bespreken we de mogelijkheden.

Je gegevens worden enkel en alleen gebruikt voor de verwerking van jouw gepersonaliseerde offerte.

Contact

[contact-form-7 404 "Not Found"]