“De parel in de Indische Oceaan”

Dit kleine maar bijzondere eiland zal je zeker weten te overtuigen dankzij haar vele charmes.
Bewonder één van de talrijke Unesco werelderfgoed sites, laat je onderdompelen in de rituelen van weleer, aanschouw een bijzondere dansvoorstelling, probeer een walvis te spotten tijdens een boottochtje of aanschouw de steltvissers, wandel langs de theeplantages of ervaar de kracht van de ayurveda of geniet gewoon met volle teugen van het niets doen aan één van de prachtige stranden.

Een ding staat vast, een reis naar Sri Lanka staat garant voor een bijzondere reisbeleving.

 

Standaardreizen of maatwerk

 

Ik bied een aantal standaardprogramma’s aan die je op de website kan vinden maar uiteraard kan je bij mij ook terecht voor maatwerk.

Niet alleen zorg ik voor een uitgestippeld programma zodat jij zorgeloos kan genieten van je rondreis.

Ook voor wie op zoek is naar een échte belevenisreis kan bij mij terecht.  Zo kunnen er ook steeds extra’s bijgeboekt worden die jouw reis net dat tikkeltje meer zal geven. Dan denk ik bv. aan activiteiten zoals golfen, duiken, snorkelen. Maar natuurlijk behoort een workshop koken waarbij je de échte Sri Lankaanse keuken leert kennen of een yoga initiatie aan het zwembad ook tot de mogelijkheden.

Het noordoosten of de droge zone met onder andere Anuradhapura en Polonnoruwa zijn ideaal tijdens onze zomer. Er valt meestal regen van november tot januari.

uitzonderlijke combinaties

Je bent misschien niet zo’n fan van lang vliegen? Combineer je reis naar Sri Lanka gerust met een tussenstop in Dubai of Abu Dhabi. Zo splits je je reis op in twee delen en vermijd je een lange vluchttijd.

Of misschien wil je graag je rondreis eindigen met een ontspannend verblijf aan het strand in Sri Lanka of gaat je voorkeur uit naar een combinatie met een exotische strandvakantie op de Malediven.

Heel wat luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om je reis naar Sri Lanka te combineren met andere bestemmingen.

Heb je hier vragen over? Laat het mij dan weten en dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Authentiek Sri Lanka

Ook voor wie op zoek is naar een stukje authentiek Sri Lanka en wil afwijken van de toeristische paden kan ik een programma op maat voorstellen.

Niet te missen in Sri Lanka

De 3 steden Anuradhpahura, Polonnaruwa en Dambulla vormen samen de culturele driehoek in Sri Lanka. Ontdek er de indrukwekkende rotstempels, prachtige paleizen en adembenemende tempels.

Anuradhapura

Deze pelgrimsstad, die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, is maar liefst 2500 jaar oud en was zo’n 15 eeuwen lang de hoofdstad van Sri Lanka. De pelgrims komen er om een blik te werpen op de oude Bodhiboom, waar Boeddha ooit zijn Verlichting vond. Van daaruit kan je een mooie wandeling maken langs de vele boeddhabeelden, dagobas en mooie tempelruïnes die je aantreft doorheen de stad.

Polonnaruwa

Ideaal is om de oude stad te verkennen per fiets. De Gal Vihara met maar liefst 4 kolossale Boeddhabeelden is één van de bekendste bezienswaardigheden in Polonnaruwa.

Kandy

De Tempel van de Tand van de Boeddha, gelegen aan een groot meer. Ideaal om er een ontspannende wandeling te maken waarna je een bezoek kan brengen aan het tempelcomplex. De tempel is ’s avonds het mooist wanneer de lichten en de fakkels branden.

Dambulla

Dambulla is gekend omwille van de gouden tempel met maar liefst 5 grotten, staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je treft er niet alleen beelden en schilderingen van Boeddha aan, maar ook beelden van de Hindoe goden Vishnu en Ganesha kan je er bekijken.

Sigirya

Gelegen op een 20-tal km van Dambulla. Bij aankomst springt op het einde van de weg meteen de 200 meter hoge rots in het oog, ook wel gekend als de Leeuwenrots en meteen één van de hoogtepunten bij een reis aan Sri Lanka. Sigiriya werd eveneens opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Nuwara Eliya

In verhouding met de rest van Sri Lanka is Nuwara Eliya, gelegen in een dal op 1900 meter hoogte, een stuk koeler dan de rest van Sri Lanka. De stad werd gesticht door de Britten en je kan er nog steeds de koloniale sfeer beleven terwijl je geniet van een adembenemend landschap.  De wegen zijn er steil en smal. Nuwara Eliya ligt temidden van talrijke theeplantages.

Pinnawela

Het olifantenweeshuis van Pinnawela ligt op zo’n uurtje rijden van Kandy en is meteen één van de grootste toeristische hotspots in Sri Lanka. Je kan er getuige zijn van het dagelijkse bad in de rivier 

Yala National Park

Het Yala Nationaal Park is meteen Sri Lanka’s bekendste natuurpark en meteen één van de hoogtepunten tijdens jouw Sri Lanka reis. Ga op safari en ontdek er met een beetje geluk de wilde olifanten, roze flamingo’s of een luipaard. Het Yala Nationaal Park beslaat met zijn oppervlakte een groot deel van de zuidoostkust van Sri Lanka.

CONTACT

error: Content is protected !!