Rondreis India: verrassend Ladakh & Kashmir

15-daagse individuele reisVerrassend Ladakh & Kashmir 

Tijdens deze bijzondere reis ontdek jij India op een totaal andere manier.
De drukke steden met miljoenen inwoners maken plaats voor pittoreske plaatsjes, prachtige boeddhistische kloosters, adembenemende landschappen en lokale authentieke ervaringen. Je logeert er onder andere op de woonboot Sukoon waar
je geniet van de prachtige omgeving en tot rust komt

Hoogtepunten tijdens jouw India reis

√ Bewonder het adembenemende uitzicht tijdens de binnenlandse vlucht naar Leh

 Dompel je onder in de cultuur van het boeddhisme tijdens een bezoek aan één van de  klooster

Vergaap je aan de prachtige panorama’s met zicht op de bergen

Flaneer langs één van de Tibetaanse marktjes

Geniet van de rust aan boord van de woonboot, Sukoon

Ontspan je tijdens de wandeling en geniet van de prachtige vergezichten

Reisroute

Dag 01                 Brussel – Delhi
Vertrek vanop de luchthaven van Brussel naar Delhi met een tussenstop.

Dag 02                 Delhi
Aankomst in Delhi en transfer naar je hotel. Vrije tijd.
Je overnacht in hotel Trident Gurgaon.

Dag 03                  Delhi – Leh – Nimmu
’s Ochtends vroeg transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Leh waarbij je geniet van het prachtige uitzicht. Transfer naar het dorpje Nimmu waar je kan genieten van wat vrije tijd.
Diner & overnachting in Nimmu House.

Dag 04                  Nimmu
Ontbijt. Wandeling door het dorpje Nimmu met zijn klooster & tuinen. Lunch in Nimmu House. In de namiddag bezoek aan het Alchi klooster.
Diner & overnachting in Nimmu House.

Dag 05                  Nimmu
Na het ontbijt rit naar het dorpje Yangthang. Tijdens de rit geniet je van het zicht op de bergen & dorpen. Na een stevige wandeling bezoek je het klooster van Rizong.
Lunch, diner & overnachting in Nimmu House.

Dag 06                  Nimmu – Lamayuru – Basgo – Nimmu
’s ochtends vroeg rit naar Lamayuru, gelegen op zo’n 3440 meter met één van de belangrijkste kloosters van Ladakh. Tijdens de lunch geniet je van het prachtige zicht op de omgeving. Na de lunch terugkeer naar Nimmu bezoek je onderweg het klooster in Basgo.
Diner & overnachting in hotel Nimmu House

Dag 07                  Nimmu – Leh – Saboo
s Ochtends vroeg vertrek richting Leh. Bezoek aan het paleis van Leh. Daarna wandel je verder via de smalle straatjes waarna we gaan lunchen in een lokaal restaurant. Na de lunch kan je nog wat flaneren op de lokale Ladakh & Tibetaanse markt.
Diner & overnachting in Saboo Resort

Dag 08                  Saboo
Na het ontbijt verken je de omgeving tijdens de wandeling met een lokale gids. Je krijgt er zicht op de levenswijze van de lokale bevolking. Je reist verder naar de Indus vallei voor een bezoek aan het Shey paleis, het zomerpaleis van de voormalige heerser van Leh. Daarna bezoek aan Thiksey waar we meteen ook gaan lunchen. Na de lunch bezoek je het imposante klooster van Hemis.
Diner & overnachting in Saboo Resort

Dag 09                  Leh – Srinagar
Korte vlucht met een fantastische zicht op de omgeving van Zanskar. Srinagar ligt op zo’n 1600 meter hoogte en is de zomerhoofdstad van Kashmir. Bij aankomst rit naar het Dal Lake waar de Sukoon houseboat ligt te wachten. ’s Avonds maak je nog een tocht per Shikara (een typisch kano uit de regio) waarbij je kennis kan maken met de gewoonten van de lokale bevolking. Vanop deze boot die aangemeerd ligt aan de oevers van het Dal Lake, kan je de omgeving observeren met een prachtig zicht over het meer, de berg toppen van Pir Panjal, het oude fort en de tempel op de heuvel.
Diner & overnachting aan boord van de Sukoon houseboat

Dag 10                  Srinagar
Terwijl je geniet van het wakker worden in deze rustgevende setting start je je ontbijt aan boord van het zonnedek op de Sukoon houseboat. Na het ontbijt maken we een fascinerende wandeling door het oude stadsgedeelte van Srinagar. Daarna bezoek je de lokale markt en ga je lunchen in een lokaal restaurant. Na de lunch bezoek je de Shankaracharya tempel met een adembenemend uitzicht vanop de top. Na het bezoek keer je terug per shikara naar de houseboat.
Diner & overnachting aan boord van de Sukoon houseboat

Dag 11                  Srinagar
’s Ochtends vroeg vertrek je per shikara langs de meeste kleurrijke backwaters met de drijven markt van boten volgeladen met fruit & groenten, bloemen en kruiden. Ontbijt aan boord van de boot. In de namiddag maak je een wandeling in de omringende heuvels met een prachtig zicht op het Dal lake. Onderweg genieten we van een bijzondere lunch. Aan het einde van de dag transfer terug naar de boot.
Diner & overnachting aan boord van de Sukoon houseboat

Dag 12                  Srinagar
Na alweer een vroeg ontbijt rit naar Dachigam. Ochtend safari onder begeleiding van een natuur gids in Dachigam National Park, voorheen privé jachtterrein van de Maharadja. Lunch in het park. In de namiddag bezoek aan de tuinen, die dateren uit de Mughal periode.
Diner & overnachting aan boord van de Sukoon houseboat

Dag 13                  Srinagar – Delhi
’s Ochtends na het ontbijt, transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Delhi.  Bij aankomst in Delhi, transfer naar je hotel. Bezoek aan de hoogtepunten van Old & New Delhi
Diner & overnachting in hotel Metropolitan

Dag 14                  Delhi
Ontbijt, vrije dag in het hotel om te genieten van de faciliteiten of wat te gaan shoppen.
Diner & overnachting in hotel Metropolitan

Dag 15                  Delhi – Brussel
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België met een tussenstop.

Programma op maat?

Uiteraard is deze rondreis Verrassend Ladakh & Kashmir slechts een bron van inspiratie. Daarom kan jij dit programma aan jouw wensen aanpassen.

Stuur me jouw aanvraag door en we bekijken samen de mogelijkheden. Kortom ik bied jou een grote flexibiliteit aan zodat ik voor jou een  uitstekend programma kan samenstellen.

Vraag nu je gepersonaliseerde offerte aan via info@jasminetravel-events.be

Contact

Kom langs op 27.01.2019 tussen 10:30 en 17:00  @ jasmine Travel te Eeklo

Laat u inspireren om Azië en het Midden-Oosten te ontdekken.

geheel vrijblijvend info te verkrijgen over je volgende droom bestemming

error: Content is protected !!