Droomhotels op de Malediven? Er zijn er ontzettende veel. Want de Malediven zijn echt waar, een paradijselijke bestemming. Een bestemming die haar naam waardig is en je absoluut niet zal ontgoochelen. Wanneer je naar de idyllische foto’s kijkt van de Malediven brengt jou dat meteen aan het dromen. Een vakantie naar de Malediven is niet zomaar een vakantie aan het strand. Het is een échte experience, een unieke ervaring waar top service en een uitmuntende kwaliteit hand in hand gaan. Van zodra je arriveert begint jouw unieke vakantie. Wie kiest voor een tophotel logeert er, badend in een zee van luxe. Geen wonder dat deze bestemming zo hoog op de travel-to-do lijst staat van menig luxe reiziger. En jij wanneer reis jij naar de Malediven?

Droomhotels op de Malediven

Ik heb zelf het privilege gehad om al in een aantal bijzondere en luxueuze hotels te logeren in de Malediven. Uiteraard zijn er ontelbare eilanden met prachtige resort hotels op de Malediven. Om het voor jou als reiziger wat eenvoudiger te maken, heb ik een eigen portfolio ontworpen met een selectie aan luxe hotels op de Malediven.

Nu heb je ook in het luxe segment van hotels diverse niveaus van kwaliteit. Het ene 5 sterren hotel kan uiteraard variëren van een ander 5 sterren hotel. Ik begrijp dan ook goed dat het niet altijd eenvoudig is om hotels met elkaar te vergelijken.

Hoe kies je droomhotels op de Malediven

Uiteraard zal elk hotel je een adembenemend zonsopgang of zonsondergang bieden. Waar het verschil zit bij de hotels uit mijn aanbod, hangt uiteraard af van de service in het hotel, de ligging. Sommige hotels zijn gelegen in de Baa Atoll, welke erkend is als UNESCO werelderfgoed.

Maar ook de service ter plaatse met een privé butler, bijzonder luxueuze villa’s en de uitgebreide all-inclusive formule zullen mee de prijs bepalen. Maar sowieso zijn de Malediven het soort van bestemming waar “hospitality” echt wel van het hoogste niveau is. De combinatie van al deze factoren smelten samen tot een bijzondere & unieke reiservaring wat zijn geld meer dan waard is.

Mijn favoriete droomhotels op de Malediven

Zelf ga ik steeds voor een persoonlijke aanpak voor wie mij kiest om met mij samen te werken voor een ontwerp van een droomvakantie. Vandaar dat ik het ook belangrijk vind om een persoonlijk contact te onderhouden met de hoteliers en lokale partners met wie ik samen werk. Ik geloof er 100% in dat dit bijdraagt aan de ervaring van onze reizigers.

Vandaar ook dat ik een persoonlijk gesprek steeds belangrijk vind. Het helpt mij om jou beter te leren kennen en om eenvoudiger te bepalen welk hotel, reis of verblijf het beste bij jou past. En zo tot jouw droomvakantie te komen.

Vandaar dat ik graag een paar van mijn persoonlijke top luxe hotels op de Malediven in de verf wil zetten. En het is maar dat je het weet, dromen is toegestaan!

Photo Credit: pictures from the featured hotels

Patina Maldives

Patina Maldives

Patina Maldives, wanneer je hier logeert staat je een unieke en bijzondere ervaring te wachten. Of je nu houdt van een welverdiende strandvakantie in ultieme privacy of je verkiest een bijzonder resort met de nodige charme en uitstekende service in het kwadraat, dan zal je hier alvast genieten met volle teugen van je verblijf.

Persoonlijk ben ik absoluut voorstander van een villa met privé zwembad. Ik heb zelf ook al in verschillende hotels op de Malediven gelogeerd met privé zwembad en dit geeft toch wel een extra aan je reisbeleving. Uiteraard kan zwemmen in de zee ook, maar op sommige plaatsen op de eilanden kan de zee best wel ruig zijn. En niets overstijgt de intimiteit van een privé zwembad aan je eigen villa.

Uiteraard biedt Patina Maldives met zijn 90 villa’s diverse types aan met privé zwembad. Zo kan je opteren voor de beach villa met zicht op het strand of op de jungle. De villa’s zijn allemaal ingericht in een moderne tijdloze stijl. Maar zo heb je ook de overwater villa met een privé zwembad van 9,6 meter. Je kan er vanop het 157m2 terras de gloed van de Maldivische zonsondergang aanschouwen.

The Nautilus Maldives

The Nautilus Villa, Malediven

Wanneer ik denk aan een exclusief luxueus verblijf op de Malediven dan ontbreekt uiteraard een verblijf bij The Nautilus Maldives niet in mijn top 3. Dit gerenommeerde luxe hotel dat onder meer lid is van de Relais & Châteaux keten is, trakteert je op exclusieve ervaringen tijdens je verblijf.

Het hotel beschikt over slechts 26 beach and Ocean huizen om je in alle rust en sereniteit te verwennen tijdens je verblijf bij The Nautilus Maldives. Waar unieke en gepersonaliseerde ervaringen tot het standaard aanbod behoren is niet voor niets één van de beste hotels op de Malediven.

The Nautilus Maldives is gelegen in de BAA Atoll, erkend door UNESCO. De ideale locatie om de unieke waterwereld in de Malediven te gaan ontdekken voor liefhebbers van de unieke fauna en flora die de Malediven rijk is. In het seizoen kan je er zwemmen met manta’s en daarnaast heeft het hotel haar eigen prachtige koraalrif.

Qua persoonlijke ervaringen staat een verblijf in The Nautilus Malediven volledig in het teken van hun gasten. Je kan er genieten van een maaltijd wanneer het jou het beste uitkomt. Of Geniet van een glas champagne op een tijdstip dat jij verkiest. Laat je smaakpapillen verwennen door de topchefs die de ganse dag door klaar staan om jou op je wenken te bedienen.

Ozen Life Maadhoo 

Ozen Life Maadhoo Malediven     

Ozen Life Maadhoo is absoluut één van onze favorieten voor ons en onze reizigers. Zo biedt het hotel een ultra-all inclusive formule aan. Superhandig als je op voorhand een idee wil hebben van je totale budget. Maar doordat de all-inclusive formule er zo uitgebreid is kan je er natuurlijk genieten van bijkomende activiteiten die over het algemeen niet inbegrepen zijn.

Het prachtige resort van Ozen Life Maadhoo is gelegen op slechts 45 minuten varen van de luchthaven van Malé. Van zodra je aankomt op de luchthaven wacht je een aangenaam onthaal in de lounge van het hotel. Zodat je in alle rust kan wachten op je transfer. De transfer gebeurt per luxe boot. Bij aankomst in het resort wacht je alvast een bijzonder aangenaam onthaal in de lobby op het water.

Ozen Life Maadhoo is niet alleen een aanrader voor wie op zoek is naar een unieke honeymoon bestemming maar is absoluut een kindvriendelijke hotel. Onze kinderen werden er alvast serieus in de watten gelegd tijdens ons verblijf. Zo heb je per villa je eigen “butler”. Deze persoon kan je steeds contacteren met al je vragen en staat ten dienste tijdens je verblijf.

Cheval Blanc Randheli

Cheval Blanc Randheli Malediven

Cheval Blanc Randheli biedt een bijzonder uniek concept aan voor reizigers die de Maldiven in ultieme luxe willen ontdekken. Het hotel beschikt over een beperkt aantal villa’s met 1 of 2 slaapkamers die baden in ultieme luxe. Het interieur is stijlvol en modern en jij kan er genieten van je vakantie met de nodige privacy.

Bij Cheval Blanc Randheli hebben ze vast en zeker de kunst van ultra-luxe reizen begrepen. Wanneer je kiest voor een verblijf in het kleinschalige hotel dan start je reiservaring al in de salon van Cheval Blanc Randheli in de Seaplane Terminal op de luchthaven.

Eenmaal aangekomen in het resort ontdek je er een haven van ultieme rust. Uiteraard kan je in Cheval Blanc Randheli de boeiende onderwereld ontdekken aan het eigen huisrif, diverse watersporten beoefenen, ontspannen winkelen in 1 van de 3 boetieks die het eiland rijk is of er je smaakpapillen verwennen met een 12-gangen diner.

Onze tip: uit ervaring weten we dat je best tijdig je verblijf hier reserveert in dit exclusieve resort met een beperkt aantal kamers dat Cheval Blanc Randheli is.

Soneva Jani Maldives

Soneva Jani Villa Malediven

Soneva Jani is absoluut een klassieker voor wie op zoek is naar een uniek tophotel in de Malediven. Het is de place to-bo voor wie op zoek is naar een unieke beleving in een overwater villa. Het hotel biedt naast innovatieve dining concepten ook een holistische well-being aanpak aan.

Een van de meest opmerkelijke villa’s uit het aanbod van Soneva Jani is natuurlijk de overwater villa met glijbaan waarbij je zo in het azuurblauwe water kan glijden rechtstreeks vanuit je villa. Daar krijg je toch meteen een instant paradijs gevoel bij? En met een heuse speelzone voor kinderen komen ook jouw schatten niets te kort tijdens jullie vakantie op Soneva Jani.

In de spa ervaar je een holistische aanpak, waarbij bijzondere therapieën gecombineerd worden met oude en traditionele technieken. Zonder twijfel kom jij er tot rust tijdens je verblijf. En smaakt je verblijf naar meer. Uit ervaring weten wij dat eenmaal je kiest voor een unieke reis naar de Malediven je vast en zeker nog wil terugkeren.

Wil je een bijzondere activiteit toevoegen aan jouw verblijf op Soneva Jani? Dan kan je uiteraard kiezen uit een waaier aan bijzondere ervaringen zoals watersporten, schildpadden spotten, dolfijnen spotten bij zonsondergang, een privé picknick, gaan snorkelen, een privé ontbijt op het strand of een privé diner op het strand. Maar ook een privé bioscoop onder de sterren valt onder de mogelijkheden.

JOALI BEING

Joali Being Malediven

JOALI BEING is a een echte parel gelegen in het midden van de Indische Oceaan zoals je er maar enkele zal kunnen vinden. Omgeven door ivoorkleurige stranden en het azuurblauwe water, die je meteen een instant paradijs gevoel geven. Het enige wat jou te doen staat tijdens jou verblijf is volop genieten van je vakantie.

Met het concept JOALI BEING biedt Joali Maldives een uniek concept aan in haar soort. Het resort werd ontworpen waar de natuur centraal staat tijdens je verblijf. Terwijl jij geniet van transformatie programma’s keer je na je verblijf naar huis terug en voel je je als herboren én geïnspireerd met een gevoel van gewichtloosheid.

JOALI BEING werd ontworpen rondom het oorspronkelijke bos dat zich op het eiland bevond. Het is een geheel van wetenschappelijke integratie van architectuur als eenheid met de natuur. En is er op gericht om een harmonie te bereiken tussen het resort en de natuur en zo de energiestroom te verbeteren.

De 68 villa’s waarvan allen met privé zwembad worden aangepast volgens de wensen van de reiziger. Zo wordt de mini bar gepersonaliseerd alsook de meditatie instrumenten. Alle villa’s in JOALI BEING zijn uitgerust met het nodige comfort maar genieten doe je vast in zeker in de heerlijke buitendouche.

 

Subhadra @ Ozen Life Maadhoo

Subhadra
Specialist Reizen Malediven

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/