Hashtag tour Dubai

Hashtag Tour Dubai. Ja ik ontwerp graag unieke concepten voor onze reizigers te inspireren. Het lijkt misschien wat vreemd, ja ik ben een reisprofessional die dagelijks in de weer is met het organiseren van reizen voor onze reizigers maar dat wil ook zeggen dat ik weinig tijd heb om mijn eigen reizen te plannen.

Wanneer ik reis voor het werk dan laat ik dat meestal plannen door mijn lokaal team. Niet altijd eenvoudig want ik heb gewoon graag de touwtjes in handen. En zoals met alles heb ik graag dat het vlot en efficiënt verloopt.

Reizen met het gezin

Dus voor wat betreft de reizen met het gezin, laat ik meestal de planning aan mijn echtgenoot over. Hij steunt mij ook met ons bedrijf dus hij kent ook wel heel wat van de bestemmingen. Gelukkig houdt hij ook van reizen net als ik, en is hij fan van reizen naar de zon én delen we best wel dezelfde interesses. Maar de Hashtag tour Dubai is volledig zijn idee.

Zelf reis ik vaak naar Dubai, meestal om er hotels te gaan bezoeken maar af en toe reizen we samen met het gezin naar daar. Gewoon om wat uit te rusten. Toen we dit jaar de Expo in Dubai gingen bezoeken wilde we ook nog wat sightseeing gaan doen.

Hashtag tour Dubai

Je hebt ze misschien al opgemerkt of je zal ze opmerken wanneer je naar Dubai reist. Verspreid over de stad en bij heel wat iconische locaties vind je een hashtag terug. Dat zijn zo van die tekens # die gebruikt worden op social media.

Dus had mijn echtgenoot het idee om een tour door Dubai te doen langsheen een aantal iconische locaties. En uiteraard geef ik je graag mee wat wij op onze Hashtag tour Dubai bezochten.

Blue Water Island

Onze eerste stop was op Blue Water Island. Vanop dit leuke eiland heb je een prachtig uitzicht over Jumeirah Beach Residence. Deze locatie is waar de eerste hotels gebouwd werden in Dubai. Jumeirah Beach Residence is ideaal voor wie graag vertoeft in een levendige buurt, je vind er namelijk heel wat winkels en restaurants naast de prachtige hotels met top service.

Op Blue Water Island, dat bereikbaar is per voetgangersbrug vanaf Jumeirah Beach Residence vind je naast een aantal iconische hotels, heel wat restaurants, winkels en ook Madame Tussauds Dubai voor de liefhebbers.

The Pointe

The Pointe

Onze volgende stop tijdens onze Hashtag Tour Dubai was bij de The Pointe. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op één van de meest iconische hotels in Dubai, namelijk The Atlantis The Palm. Een hotel dat zeer geliefd is bij onze reizigers met tieners. Waarom? Omdat naast het hotel Atlantis The Palm je er ook een fantastisch waterpretpark hebt.

Het park is zo groot dat je best af en toe de buggy neemt als er niets van wilt missen. Naar mijn bescheiden mening absoluut een must do wanneer je een liefhebber bent van waterpretparken.

Maar terug naar de Pointe, op deze locatie vind je ook heel wat winkels en restaurants terug vanwaar je uiteraard geniet van het uitzicht er is een klein strandje. En ondertussen is er ook een halte per monorail. De tickets voor de monorail kan je kopen in het station ter plaatse en de monorail heeft diverse stops op de palm met onder meer de Nakheel Mall & the View Palm.

Ideale plaatsen om te gaan shoppen en te genieten van het uitzicht.

Zuma Dubai

Zuma Dubai

Uiteraard kan je tijdens een sightseeing tour niet alleen maar bezoeken, ook de lunch hadden we op voorhand gepland. Wij zijn absoluut fan van Zuma. In dit Japanse restaurant worden lekkere verse gerechten serveert in een bijzondere setting.

Daarnaast zijn ze ook bijzonder kindvriendelijk en krijgen jou kinderen er een gerecht “op maat geserveerd”.

Mijn tip: reserveer je tafeltje tijdens de week voor de lunch en je krijgt nog meer waar voor je geld met hun lunch formule.

Al Seef

Al Seef Dubai

Na de lunch gingen we naar onze volgende stop, namelijk Al Seef. Je hebt misschien al foto’s van zien passeren. Deze wijk ziet er oud uit maar werd uiteraard zo gebouwd. Het heeft het uitzicht van een oud dorpje uit de woestijn.

Ook hier treft je heel wat bijzondere en unieke restaurants aan. In de buurt heb je eveneens het Dubai Museum of kan je er wandelen doorheen de souks. Maar daarnaast vind je ook het abra station op wandelafstand. Van hieruit kan je abra nemen naar de overkant om er de souks te gaan bezoeken.

Je zal verbaasd zijn hoeveel van deze hashtag je vind in Al Seef, dus de perfecte spot om toe te voegen aan onze Hashtag tour Dubai.

Dubai Creek Harbour

Dubai Creek Harbour

Een van de locaties waar je de mooiste zonsondergang kan fotograferen is zeker de Dubai Creek Harbour. Je hebt er onder meer een prachtig uitzicht op de skyline van Dubai. Deze nieuw te ontwikkelen buurt zal zeker een hotspot worden in Dubai.

Sunset at Dubai Creek Harbour

Je hebt er een promenade waarlangs je kan wandelen terwijl je geniet van het mooie uitzicht. Een van de weinige locaties waar je zo’n totaalbeeld op Dubai hebt. Net voor zonsondergang zal je hier zeker en vast veel fotografie liefhebbers zien opduiken voor een perfecte foto.

The Wings of Mexico

Wings of Mexico Statue Dubai

Ook hier in de buurt vonden we nog een hashtag. Dus eigenlijk paste deze stop ook wel bij onze Hashtag Tour Dubai Je vindt er hier trouwens verschillende. Maar we wilden uiteraard nog graag een stop aan dit populaire standbeeld. De wachttijd voor een foto namen we er graag bij. 

City Walk

City Walk Dubai

Deze leuke buurt vind je heel veel gezellige restaurants en winkeltjes. Het complex is gedeeltelijk overdekt. Je bent eigenlijk dichtbij de Dubai Mall en toch ook weer niet. Een van mijn favoriete Indische restaurants is hier gelegen, namelijk het Farzi Café. Ze serveren een moderne Indische keuken. Ik ben er zeker van dat je smaakpapillen hier serieus verwend gaan worden. En ik zeg je er graag op voorhand bij, niets is wat het lijkt.

Special dishes at Farzi Cafe Dubai

Hier eindigde onze Hashtag Tour Dubai. Wil jij graag dat wij deze tour of gelijkaardig voor jou organiseren met of zonder hashtags kan natuurlijk altijd.

Uiteraard zijn er nog meer locaties met een hashtag zoals in de Dubai Marina en Dubai Opera en wie weet komen er daar nog bij in de toekomst maar hierbij heb je toch al wat inspiratie.

 

Al Seef Dubai

Subhadra
Specialist Reizen Dubai

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/