Ontdek Alila Villas Uluwatu

Nu ik weet dat Bali het imago heeft van superdruk te zijn. En ik ga dat zeker niet ontkennen dat er geen plaatsen zijn waar dat het geval is. Maar laat mij alvast dit zeggen, Bali heeft talrijke plaatsen waar je in alle rust kan genieten.

Daarnaast is Bali ook niet het enige tropische én prachtige eiland dat Indonesië te bieden heeft. Maar het is zonder meer natuurlijk een populair eiland dat best wel aangepast is aan de gasten die het ontvangt.

Een ultra luxe hotel zoals Alila Villas Uluwatu

Voor wie op zoek gaat naar ultra luxe hotels in Bali aan het strand kan uiteraard in een aantal plaatsen terecht. Ikzelf had het privilege om te logeren in het prachtige Alila Villas Uluwatu. Voor mijzelf was het de eerste keer dat ik in 1 van de Alila hotels kon logeren.

Alhoewel wij Alila hotels aanbieden op diverse van onze bestemmingen. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Uiteraard probeer ik naar elk ultra luxe hotel individueel te kijken en wil ik niet vergelijken met bestemmingen zoals Malediven of Dubai.

Waar Alila Villas Uluwatu het verschil maakt

Wat ik wel kan doen is de vergelijking maken met andere hotels in Bali. Een aantal zaken vielen mij al meteen op. Bij aankomst wacht je een warm onthaal. In tegenstelling tot de ontvangst die we vaak in Europa zien, waarbij je gewoon staat aan te schuiven in de rij.

Wordt er hier bij Alila Villa Uluwatu een persoonlijke ontvangst voorzien op maat, gewoon zeer comfortbal neem je plaats in één van de zetels. Uiteraard mag het klassieke welkomstdrankje niet ontbreken. Net als een verfrissend gastendoekje, wat je écht wel kan gebruiken bij een ultra hoge luchtvochtigheid.

Een uitzicht om U tegen te zeggen in Alila Villas Uluwatu

Eigenlijk was ik helemaal ingenomen door het prachtige uitzicht op het hotel. De inkom is zodanig ontwerpen dat je van bij de ontvangstruimte een vergezicht hebt tot het helemaal aan het uiteinde van het domein.

Ik heb het écht wel getroffen met het weer tijdens mijn reis doorheen Bali en geeft de helderblauwe hemel en de stralende zon het resort een idyllische gloed waarbij je alleen maar ken denken, wow. Hier wil ik nu écht wel eens een ganse week zijn.

Alila Villas Uluwatu is een architecturaal pareltje

Nu ik ben er mij van bewust dat elke reiziger andere interesses heeft en dat de ene reiziger op zoek is naar een hotel gebouwd in de traditionele stijl van de bestemming maar andere reizigers evengoed houden van een resort met een moderne toets.

Voor mij gaat het resort dat gebouwd is in een moderne stijl, volledig op in de omgeving en net dat maakt het zo’n unieke locatie om te verblijven. Vooral de “Sunset Cabana bar”, die uitgeeft over de oceaan vond ik écht geweldig. Adembenemende zonsondergangen, check!

Hospitality ervaren tijdens je verblijf

Ik kan het niet genoeg benadrukken, in Azië zijn er écht wel talrijke bestemmingen waar Hospitality écht wel geschreven wordt met een hoofdletter én ook zo ervaren kan worden. Vandaar dat ik zelf bijzonder graag naar Azië reis, ik hou er wel van om in de watten gelegd te worden. Ja, ik geef het toe, eindelijk.

Het personeel in Alila Villas Uluwatu is bijzonder hulpvaardig. Ook vond ik de butler service geweldig. Maar het was helemaal geen stijve koude bedoening, maar net een zeer warmen en hartelijke ondersteuning. Dat zorgt er voor dat gasten er zich écht thuis voelen.

Culinaire ervaring & wellness

Wanneer ik kan verkies ik om buiten te dineren. Wij, hier in België zitten quasi 6 maanden opgesloten tijdens de lange én koude wintermaanden. Dus die opties hebben in Bali vond ik wel leuk ja, alhoewel het wel plots begon te stormen. Maar dat kon de pret van een culinaire ervaring niet bederven.

Aangezien ik vaak, intensieve programma’s volg wanneer ik reis, is een behandeling in de spa altijd maar dan ook écht altijd welgekomen. Het gebeurd dan ook nooit dat ik zo’n gelegenheid laat voorbijgaan. Ook hier weer een bijzonder persoonlijke aanpak. Nu met 65 villas past deze stijl dan ook volledig bij dit prachtige én luxueuze hotel.

En toegegeven, ik hou écht wel van hotels die voorbij de “extra mile” gaan, want eerlijk? Dat is ook waar ik naar op zoek ben voor onze gasten. Mijn verblijf in Alila Villas Uluwatu heeft zeker aan mijn verwachtingen overtroffen en ik ben er van overtuigd dat ik in de toekomst zeker zal terug keren.

Nu jij nog!  

Photo credit voor de foto’s in deze blog : Subhadra 
Reis Bali & Lombok – Maart 2024

Subhadra by Alila Villas Uluwatu

Subhadra
Specialist Reizen Bali & Lombok

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/ 

Zwembad Alila Villas Uluwatu
One Bedroom Pool Villa Alila Villas Uluwatu
Alila Villas Uluwatu