Stel je voor,  je zit op een parelwit strand naar de zonsondergang te turen. Je luistert maar je hoort geen geluid behalve de golven van de oceaan, terwijl je geniet van het eindeloze uitzicht over de oceaan. Waar geen oog enig onderscheid kan zien tussen de horizon en het perfecte blauwe  water. Behalve een rimpel op het water gemaakt door de golven. Het valt je op dat dit wel het paradijs moet zijn? Want als dit het niet het paradijs is, wat is het dan wel?  

Een prachtige bestemming voor een luxe vakantie

Voor mij persoonlijk zijn de Malediven toch écht wel één van de mooiste bestemmingen die ik bezocht heb. Recent kreeg ik nog een bericht van een reiziger vanop de Malediven die me stuurde dat terwijl ze al héél de wereld hebben rondgereis dit toch écht wel bij de top behoort. De perfecte bestemming voor een luxe vakantie.

Door mijn persoonlijke ervaring kan ik zeker stellen dat de Malediven écht wel een luxe bestemming zijn. En die luxe, wel die kan je daar vinden in verschillende gradaties. Ik begrijp ook wel dat wat luxe voor de ene is dat niet noodzakelijk is voor de andere.

Een luxe vakantie waar service geen grenzen kent

Van de diverse hotels waar ik zelf al gelogeerd heb of waar ik mee samenwerk kan ik zeker stellen dat service er geen grenzen kent. Heel wat hotels laten hun gasten verwennen door een privé butler die je tijdens je verblijf in de watten legt.

Het woord “butler” doet je misschien denken aan een man of vrouw in een strak pak, maar niets is minder waard. In het paradijs kan de butler evengoed iemand zijn met flipflops en een zomerse outfit. Het gaat hem vooral over de manier waarop zij jou ondersteunen met je verblijf met raad en daad én een glimlach natuurlijk. Heel persoonlijk én ideaal voor een luxe vakantie.

Waarom kiezen voor een luxe vakantie met all-inclusive

Ik luister altijd graag eens naar de reizigers die mij contacteren, om te horen wat voor type reiziger jij bent. Wanneer je graag op voorhand een duidelijk budget hebt, kies je het beste voor een all-inclusive formule.

Op die manier heb je een duidelijk beeld van de reissom. Want eerlijk is eerlijk, wat je ter plaatse spendeert op de Malediven heb je misschien niet altijd een goed zicht op. En niemand wil op zijn of haar droomvakantie voor financiële onaangename verassingen komen te staan. Een zorgeloze luxe vakantie is mijn doel.

Hoe ver gaat die service tijdens je luxe vakantie?

Uiteraard gaan de hotels écht ver bij de aandacht én voorbereiding van je gasten. Heb je iets speciaals te vieren? Dan horen we dat graag op voorhand. Wil je graag je partner ten huwelijk vragen of gewoon een romantische picknick of diner bij kaarslicht houden, dan kan dit natuurlijk.

Neem je je kinderen mee naar de Malediven en wil je eens genieten van een diner met 2 dan kan er een oppas geregeld worden. In sommige hotels wordt er zelfs gevraagd wat voor soort veren je kussen mag zijn samengesteld.

Zijn de Malediven nu écht het paradijs?

Uiteraard zal dit voor de ene wel zo zijn en voor de andere niet. Voor wie zijn de Malediven een geschikte bestemming? Uiteraard voor waterliefhebbers. Wie houdt van watersporten zal er zeker zijn of haar hartje kunnen ophalen.

De opties zijn écht wel uitgebreid en heel wat niet-gemotoriseerde sporten zijn er inbegrepen in het aanbod. Zoals het gebruik van snorkelmateriaal. Zelf heb ik ook kennis gemaakt met de wondere wereld van het snorkelen en het was in 1 woord adembenemend.

Natuurlijk kunnen liefhebbers van duiken, kajak en nog zoveel meer hier terecht. Uiteraard is een boottochtje om dolfijnen te gaan spotten, zwemmen met manta’s in het seizoen of gaan vissen ook een optie. Unieke opties om een kijkje te gaan nemen in de wondere waterwereld. laat je onderdompelen tijdens je luxe vakantie.

Duurzaamheid voorop

Er valt natuurlijk veel te zeggen over duurzaam reizen. De dag van vandaag kunnen we er niet echt omheen. En alhoewel de Malediven zich uiteraard profileren als een exclusieve bestemming wil dit niet zeggen dat er geen oog is voor duurzaamheid.

Zo hebben diverse hotels waar wij mee samenwerken hun eigen organische tuin op het eiland. En kan er dus met organische kruiden gewerkt worden in de gerechten die geserveerd worden. In sommige hotels bepaal je zelf als gast wanneer je eet.

Uiteraard zal dit soort van aanpak ook zorgen dat er minder verspilling is. Op de Malediven moet nu eenmaal alles geïmporteerd worden.

Behoud van koraalrif

Uiteraard hebben veel bestemmingen te maken met het afbreken of afsterven van koraal. Toen we gingen snorkelen werd duidelijk én meermaals gevraagd om niet op het koraal te stappen. Logisch natuurlijk.

Indien er geen aandacht zou zijn  voor het behoud van het koraal in de Malediven, dan sterft deze bestemming gewoon uit, letterlijk. Zelfs in de kidsclub kunnen kinderen er leren hoe er aan behoud van koraal gedaan wordt en om koraal opnieuw te planten.

Ideaal zouden ze meermaals moeten terug gaan om het effect van deze kleine stap te bewonderen. Maar wie zegt er nu neen tegen nog eens een luxe vakantie?

Een persoonlijk adresboekje

Nu, de Malediven zijn duidelijk een bestemming waar persoonlijke service centraal staan. Ik vind het sowieso belangrijk om met de hoteliers waar we regelmatig samenwerken een persoonlijk contact te onderhouden.

Net omdat ik vind dat dit bijdraagt aan de beleving voor onze reizigers. Altijd leuk wanneer een hotelier mij stuurt “jouw klanten staan genoteerd als VIP” ongeacht voor welk type kamer je gekozen hebt.

Dus ik ben dan ook wel trots dat ik voor elk hotel op mijn website een persoonlijke contactpersoon bij deze hotels heb. Niet voor niets zijn dit dan ook onze favoriete hotels om mee samen te werken. Omdat ik er sterk in geloof dat wij samen voor jou een onvergetelijke vakantie kunnen bezorgen.

Malediven, een ideale combinatie bestemming

India

Vanuit diverse grote steden in India kan je kiezen voor een rechtstreekse vlucht naar het paradijs. Superhandig wanneer je na je rondreis nog even wil gaan uitblazen op een paradijselijk strand. Voor mij persoonlijk is een minimum van 4 nachten op de Malediven aan te raden. Ook bekijk ik altijd de vluchturen voor een optimale én maximum beleving

Sri Lanka

Op amper een steenwerp van dit prachtige eiland bereik je per vliegtuig de adembenemende eilanden van de Malediven. Na een korte transfer per boot of voor wie nog meer beelden wil zien vanuit de lucht, kan natuurlijk kiezen voor een transfer per watervliegtuig. Ideaal te combineren na een boeiende rondreis.

De Emiraten

De Emiraten zijn vast en zeker de ideale stop-over locatie voor wie op reis gaat naar de Malediven. Ik raad altijd aan om eerst naar de Emiraten te reizen en dan pas door te reizen naar de Malediven. Voor de Emiraten kan je kiezen voor een korte citytrip van een 3-tal nachten. Net voldoende om een aantal.

Budget voor een reis naar de Malediven

Waarschijnlijk vraag je je af wat voor budget je moet voorzien voor de Malediven? Als ik daar een eerlijk antwoord mag op geven? Geen. Want de Malediven zijn echt wel het soort bestemming waar je moet gaan voor de beleving.

De hotels uit mijn aanbod zijn écht het summum, de top van de luxe hotels en dan nog beter. Daar komt natuurlijk een prijskaartje bij én daarnaast worden de prijzen voor verblijven op de Malediven ook beïnvloed door de vraag en het aanbod. En al zeker voor de hotels uit deze categorie.

Maar eerlijk is eerlijk, een geweldige en onvergetelijke vakantie dat is sowieso van onschatbare waarde.

 

Subhadra bij Ozen Life Maadhoo

Subhadra
Specialist Reizen Malediven

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/