Bali & Lombok? Dat vraagt om hotel bezoeken. En dat behoort natuurlijk tot mijn werk als reisprofessional. Uiteraard is dat niet alleen voor deze bestemming zo. Maar bezocht ik de voorbije jaren al talrijke hotels op al onze favoriete bestemmingen.

Ik vind het bijzonder waardevol om hotel bezoeken in Bali & Lombok te plannen want zo leer ik uiteraard het hotel kennen. Maar kan ik beter inschatten welk hotel bij welke reizigers past. En uiteraard werd ik tijdens mijn reis naar Bali & Lombok meermaals bijzonder aangenaam verrast

Hotel Bezoeken in Bali en Lombok – Plataran Ubud

Zo verbleef ik onder meer in Plataran Ubud. Dit hotel is gelegen op een prachtige locatie. Omgeven door rijstterrassen geniet je zelfs vanuit je kamer van de vergezichten. Zo heeft het hotel meerdere zwembaden.

Ontbijten doe je, met wat geluk, onder een stralende opkomende ochtendzon. Je zou voor minder je dag starten met een goed gevoel. Het hotel beschikt onder meer over een spa maar ook een mini boerderij en zelfs een speelruimte voor de kinderen.

Verder kan je er ook ontbijten temidden van de rijstvelden of ’s avonds een romantisch diner bij kaarslicht hier plannen. Het hotel personeel is bijzonder behulpzaam en vriendelijk. Een absolute aanrader om hier te verblijven. Van zodra je het hotel terrein verlaat komt je terecht in een gezellige straat van Ubud waar er talrijke restaurants en winkeltjes gelegen zijn.

Een echt pareltje Como Shambala in Bali & Lombok

Voor wie op zoek is naar een ideale locatie om helemaal zen te worden en tot rust te komen. Zoek niet verder want Como Shambala in Ubud is dan zeker jouw ideale keuze. Wat een waanzinnig uitzicht krijg je hier!

Het hotel biedt diverse wellness programma’s aan, waar je kunt uit kiezen. Ook korte programma’s van zo’n 3 dagen zijn zelfs mogelijk. Maar bovenal is het hotel idyllisch gelegen in een … hectare groot domein met slechts een beperkt aantal kamers. Je hebt er absoluut niet het gevoel dat het er druk is, zelfs niet wanneer het hotel volzet is.

Bovenal stralen de kamers, ingericht volgens de lokale Indonesische stijl, niet alleen luxe maar ook charme en gezelligheid uit. Het hotel beschikt over diverse kamertypes waarvan er zelfs een aantal met zwembad zijn.

Duidelijk met een infinity pool, the next level zonder twijfel. Maar het is ook het ideale hotel voor wie met een familie of vrienden reist en meerder kamers zou nodig hebben. Waarbij je beschikt over je privé zwembad.

De suite heeft dan weer een kamer waarbij je toegang hebt vanuit de living en zo meteen in je infinity pool kunt wegzwemmen. Het vraagt wel zo’n 250 treden, maar eenmaal helemaal benende aangekomen kan je er nog genieten van diverse zwembaden aan de voet van de heuvel waartegen het hotel gelegen is. Ik moet toegeven dat ik tijdens mijn rondreis naar Bali en Lombok vaak aangenaam verrast ben geweest.

Een zeer instagrammable hotel Samanvaya Sidemen

Als voorbereiding op mijn reis naar Bali en Lombok had ik uiteraard ook zelf research gedaan. En natuurlijk zag ik via social media dat dit een super hippe locatie is. Dat schept uiteraard verwachtgingen en dat is dan natuurlijk altijd jammer als daar niet aan kan voldaan worden.

Maar niet getreurd, dat was hier absoluut niet het geval. Eenmaal je arriveert in het hotel krijg je een drankje aangeboden, waarbij je al sippend kan genieten van het weidse uitzicht op de omgeving. Terwijl alles in gereedheid gebracht word om jou naar je kamer te begeleiden kan je al meteen volop genieten van de faciliteiten van het hotel.

Het fijne is dat het personeel je ook écht uitleg geeft en onderweg al wat tips & tricks met je deelt. Aangezien ze weten dat het restaurant zeer populair bezocht wordt, ook  van mensen buiten het hotel, word je al onmiddellijk aangeraden om een tafeltje te reserveren, wat ik dan ook doe.

Van zodra je het hotel betreedt krijg je een instant wow gevoel. Het is zeker een kleinschalig hotel maar dat heeft uiteraard ook zijn charmes. Er zijn trouwens 2 zwembaden, ruimte genoeg dus en vanuit beiden kan je genieten van het mooie uitzicht op de omgeving.

De kamers zijn opgebouwd in 3 verdiepingen in de lokale stijl. Bijzonder stijlvol ingericht maar ook écht super gezellig. Met een fijne buitendouche trouwens. Gezien de warme temperaturen is een frisse duik in het zwembad uiteraard altijd welgekomen.

Voor mijn kamer had ik ook nog een jacuzzi. Maar daar heb ik deze keer geen gebruik van gemaakt. Oh ja, en gezien het hotel zo populair is op social media is de wi-fi er buitengewoon goed. Zo moeten online fanaten geen seconde missen van hun online leven alhoewel ik zelf toch tijdens mijn reizen een digitale detox verkies.  

Maar ook voor ondergetekende superhandig aangezien ik nu gewoon mijn blog instant ter plaatse kan schrijven.

In het restaurant werken ze volgens de seizoenen en serveren ze de authentieke Indonesische keuken met een eigen twist. Het eten is er bijzonder smakelijk gebracht en dus ook logisch dat het restaurant populair is bij de lokale bevolking.

De volgende stop is bij Pita Maha in Ubud

En dan het volgende hotel waar ik zelf ook gelogeerd heb namelijk Pita Maha. Alweer een pareltje om er te logeren. Leuk is vooral dat het hotel diverse activiteiten organiseert van een afternoon tea met lokale snacks tot een lokale dansvoorstelling in het hotel tijdens het diner.

Uiteraard heeft het hotel ook een spa waar je helemaal tot zen kan komen. Het hotel beschikt namelijk ook nog over kamers met een eigen privé zwembad. Klein maar wel gezellig en zeker een welgekomen verfrissing tijdens de warme dagen waarbij de luchtvochtigheid serieus kan oplopen.

De volgende stop op mijn rondreis doorheen Bali en Lombok is Jimbaran. Deze strandvakantie bestemming is de thuisbasis voor een aantal prachtige luxueuze resorts. En nu ik er geweest ben, begrijp ik goed waarom dat zo is.

Four Seasons Resort, Jimbaran

Wie Four Seasons Resort zegt, denkt aan luxe met stijl. Wel dat is in Bali niet anders. Ik heb zelf al diverse Four Seasons hotels bezocht en ik moet zeggen. Ik vind het altijd fijn als je ziet dat een hotel brand toch voor elke bestemming een eigen stijl kiest zonder de service teniet te doen teniet te doen aan wat gasten gewoon zijn van hun geliefkoosde merk. En uiteraard mocht tijdens mijn rondreis naar Bali en Lombok een bezoek aan de Four Seasons nniet ontbreken.

Nu de hotels in Bali genieten sowieso al van een topligging en dat is hier niet anders. Het resort ligt eigenlijk niet zo heel ver van de luchthaven, wat in Bali toch wel een pluspunt is, want het verkeer kan er sommige plaatsen wel écht heel druk zijn en dan moet je toch extra reistijd bijrekenen.

Terwijl je op het strand ligt, te genieten van een drankje in je hand kan je de vliegtuigen die landen of vertrekken vanop afstand bewonderen.

De ontvangst gebeurd in de lobby, die hoger gelegen is. Maar van het moment dat je de lobby betreedt krijg je meteen een spectaculair uitzicht voorgeschoteld. Natuurlijk bij mooi weer is dat nog aangenamer en zie je de oceaan uitnodigend liggen te glinsteren.

Het resort beschikt over een bijzonder uitgestrekte infinity pool met zicht op de oceaan. Zwemmen in de zee is op Bali meestal niet aan te raden omwille van het feit dat de onderstroom er zeer sterk kan zijn én het dus ook gevaarlijk kan zijn.

In het buffetrestaurant kan je van diverse keukens proeven en dit zowel ’s morgens voor het ontbijt als ’s avonds voor het diner. Voor de lunch kan je dan weer terecht in het Mediterraans restaurant waar het heerlijk vertoeven is. Met wat geluk kan je lunchen met zicht op de oceaan.

Dit resort is zeker een aanrader voor honeymooners. Er zijn een aantal villa’s die beschikken over een eigen privé zwembad die omring is door een tuin en met de nodige privacy. Ik kan je verzekeren dat je amper je villa zal willen verlaten.

Ritz-Carlton, Jimbaran

Ik werk zelf vaak samen met hotels van de Ritz-Carlton zoals in Dubai, Abu Dhabi als zelfs op de Malediven  én heb er al kunnen overnachten.  Dus ik had zeker al bepaalde verwachtingen. Maar van hotels weet je vaak maar eens je er geweest bent hoe het er daar nu écht aan toe gaat.

Van zodra je de lobby binnenwandelt word je meteen al verrast door een fantastisch én overweldigend uitzicht. De lobby begint zich namelijk xx-aantal meter boven het zeeniveau, waardoor je eigenlijk een overzicht op het resort krijgt van zodra je je in de lobby begeeft.

Via de panoramische lift ga je naar beneden. Een spectaculair uitzicht. Het resort geeft écht een familiale sfeer weer maar er is zelfs ook een trouwkapel op het terrein aanwezig.

Het zwembad is écht een vakantie zwembad waar je heerlijk kan vertoeven maar ook iets kan eten. Het hotel is ook duidelijk gericht op kinderen met onder meer een speelzone en een kidsclub. Er is een privé strand waar je kan tot rust komen op één van de ligbedden en ondertussen de Indische Oceaan kan bewonderen. Kortom in instant strandvakantie resort. Uiteraard begrijp ik na mijn bezoek tijdens de rondreis naar Bali en Lombok waarom mensen een verblijf in dit resort verkiezen.

The Oberoi Lombok

Uiteraard mocht op mijn rondreis door Bali en Lombok een verblijf in een Oberoi hotel niet ontbreken. Natuurlijk wanneer je de naam Oberoi hoort, dan schept dat zonder meer verwachtingen. Ook al reis je met een open mind naar deze bestemming.

Sowieso is de check-in procedure er eentje van een ontspannen moment en niet van zenuwachtig je beurt staan afwachten. Met een welkomstdrankje in je hand kan je meteen turen over het zwembad en de oceaan in de verte al bewonderen.

Logisch dat ze hier de check-in procedure zo kort mogelijk willen houden aangezien je uiteraard veel liever aan het zwembad wil vertoeven dan in de lobby. Per buggy gaat het dan naar je kamer. In mijn geval was dit nu niet zo ver van de receptie maar toch altijd een fijne ervaring aangezien je ook meteen je weg leert kennen in het hotel.

Wat fijn is dat je meteen ook wat uitleg krijgt over de kamer en nadat de laatste praktische details worden afgerond kan je tot rust komen, wat ik in mijn geval zeker kon gebruiken na zo’n lange transfertijd.

Maar niet al te veel later besloot ik toch maar om op ontdekkingstocht doorheen het hotel te gaan. Zo kon ik nog eens een villa met privé zwembad bewonderen, ook altijd fijn om eens te zien. Maar voor mij was de beach club toch ook wel een pareltje.

Helaas hielden de golven lelijk huis en waren er dus geen watersport activiteiten mogelijk maar desalniettemin was het uitzicht er meer dan overweldigend. Wat een eindeloos uitzicht. Ik ben niet tot helemaal op het einde gewandeld maar bon, dat was ook niet nodig. Het zicht sprak gewoon boekdelen.

Vervolgens besloot ik om nog wat van mijn vrije tijd te gaan spenderen aan het zwembad. De cabana’s zijn dan ook weer een vorm van uitstekende hospitality. Je kan er gewoon voor kiezen om zalig niets te doen en als je dat wil word je op tijd op je wenken bedient met een drankje enzo.

’s Avonds besloot ik om te gaan dineren in het restaurant van het resort. Het eten was er zonder meer geweldig maar het viel me ook op dat er ontzettend veel aandacht was voor de beleving. Zodat je volledige avond op wieltjes kan verlopen.