Luxe hotels in India

Luxe hotels in India. In december 2022 was ik nog op een beurs voor luxe reisprofessionals van over de hele wereld. Het was voor mij dan ook de ideale gelegenheid om de banden terug aan te halen met de hoteliers waar we al jaren kind aan huis zijn.

Door de jaren heen zijn we bij Jasmine Travel vaste klant geworden bij een aantal van de tophotels in India. Daarnaast komt nog bij dat er het voorbije jaar heel wat nieuwe hotels hun deuren openden naast de traditionele pareltjes. En daarom dat ik graag mijn inspiratie met jou deel.

 

   

Nieuwe luxe hotels in India in ons aanbod

Uiteraard volg ik de trend van nieuwe hotels voortdurend op. Het bepaalt uiteraard ook waar mijn volgende reis mij zal heenbrengen. Aangezien ik het zelf belangrijk vind om hotels te bezoeken. Maar terwijl ik er dan toch ben is het de ideale gelegenheid om ook te spreken over onze reizigers die er weldra gaan verblijven.

The Imperial New Delhi

New Delhi, de hoofdstad van India. Je hoort er dikwijls heel wat verhalen over. Ja het is een drukke en levendige stad. Maar er zijn heel wat verschillen tussen het oude en het nieuwe stadsgedeelte. Het oude gedeelte laat je proeven van de sfeer van weleer en het nieuwe stadsgedeelte toont dat de toekomst deel uitmaakt van India.

Wie houdt van de koloniale stijl is bij dit iconische hotel zeker aan het juiste adres. In The Imperial New Delhi wordt je in stijl ontvangen. En ook al zijn de kamers uitgerust met alle moderne comfort zal dit iconische hotel ongetwijfeld jouw hart winnen.

The Oberoi Amarvilas Agra

Wie Agra zegt, zegt uiteraard de Taj Mahal.  Ik mag er dan al talrijke keren op bezoek geweest zijn,  telkens weer blijft het mij verbazen. Ik raad reizigers meestal aan om de Taj Mahal meerdere malen te bezoeken.

En of je nu kiest om de Taj bij zonsopgang of zonsondergang te bezoeken, je zal vast en zeker verbaasd zijn over haar schoonheid. Maar kan je er niet genoeg van krijgen, kies dan voor een verblijf in het Oberoi Amarvilas in Agra. Het adembenemende uitzicht op de majestueuze Taj neem je er vast en zeker graag bij.

The Westin Resort & Spa Himalayas

Wie op zoek gaat naar een spirituele belevenis in India zal misschien wel aan Rishikesh denken. Na een korte vlucht vanuit Delhi bereik je na een rit per auto deze idyllisch gelegen plaats met uitzicht op de Ganges. ’s Avonds ben je er te gast bij de Ganga aarti. Waar je terecht kan voor een bijzondere ervaring.

Recent opende The Westin Rishikesh haar deuren. Dit luxueuze hotel gelegen aan de voet van de Himalaya biedt je prachtige vergezichten op de omgeving. Badend in een atmosfeer van luxe kan je hier kiezen voor een complete detox. Wedden dat je hier helemaal zen wordt na je verblijf?

The Oberoi Udaivillas Udaipur

Udaipur, ook wel de stad van de meren genoemd. Zo net na de moesson wanneer de meren wel opgevuld zijn na een intense periode van regen zal je merken dat de stad een heel ander uitzicht krijgt. De boottochtjes brengen je langs het cultureel erfgoed van weleer.

Maar uiteraard zal je tijdens een verblijf in het luxueuze Oberoi Udaivillas in Udaipur ongelofelijk in de watten gelegd worden. Het hotel werd gebouwd voor de Maharadja en laat je genieten van een verblijf in een koninklijke sfeer.

Six Senses Fort Barwara

In het prachtige Rajasthan zal je uiteraard talrijke forten en paleizen vinden. In sommige kan je overnachten en andere kan je enkel bezoeken. Maar ze herinneren allemaal aan het rijke culturele verleden.

Vandaag de dag zijn heel  wat forten omgetoverd tot échte pareltjes om te overnachten, zoals het Six Senses Fort Barwara dat recent haar deuren opende. Je wordt er in stijl ontvangen en begroet en kan er onder meer genieten van een privé diner in een romantische setting.

Taj Umaid Bhawan Palace Jodhpur

Jodhpur ook wel de blauwe stad genoemd en gelegen in de deelstaat Rajasthan heeft uiteraard veel te bieden op vlak van cultuur en bezoeken. Zo kan je er zeker je hart ophalen bij het bezoek aan het Mehrangarh Fort.

Maar wie er uiteraard wil logeren in stijl zal zich zeker welkom voelen in het Taj Umaid Bhawan Palace. Dit prachtige paleis omring met 26 hectare aan tuinen geeft je een instant sprookjes gevoel. Met de culinaire ervaringen worden je smaakpapillen alvast verwend. Maar sowieso is het innemende paleis een streling voor het oog.

Sawai Man Mahal Jaipur

Jaipur ook wel de roze stad genoemd, is naast de edelstenen ook bekend voor de talrijke stoffenwinkels waar je je op maat kan laten kleden. Daarnaast is het ook één van de beste locaties om er Holi, het festival met gekleurd poeder, dat met de start van de lente gevierd wordt of Diwali het feest van het licht dat in het najaar gevierd wordt.

Geen wonder dat Jaipur rijk is aan diverse ultra luxe hotels die je uiteraard in mijn aanbod kan terug vinden. Dit hotel eert dan ook de Maharadja. Het paleis laat je verblijven in ware luxe en stijl. Het interieur werd gekozen door de koninklijke familie. En is absoluut een pareltje om te logeren.

The Leela Kovalam, A Raviz hotel

Uiteraard is en blijft Kerala mijn favoriete regio in India, niet toevallig omdat daar mijn roots liggen. En die zijn te vinden in de regio van Kovalam. Ondertussen ben ik er al een paar keer geweest. Het voelt altijd als thuiskomen aan. Maar vooral het idyllische uitzicht op de gouden stranden doet je meteen wegdromen.

Zelf logeerde ik reeds in The Leela Kovalam. Een echt paradijs. Het hotel is gelegen hoog op de heuvel en biedt je prachtige uitzichten om de omgeving. De clubrooms laten je logeren in échte luxe met  een eindeloos uitzicht over de oceaan. Daarnaast is deze locatie één van de beste in het zuiden van India om er Oudejaarsavond te vieren, ik spreek uit ervaring.

Four Seasons Hotel Bengaluru at Embassy One

Ja, Bangalore is uiteraard het IT hart van India en vooral populair bij zakenreizigers. Maar ook reizigers die een inspirerende rondreis maken doorheen Zuid-India maken vaak een stop in deze bruisende stad. Die heel wat te bieden heeft.

Maar wil je graag de drukte van de stad even ontvluchten dan is het Four Seasons Hotel Bengaluru at Embassy One de ideale plaats. Het hotel ligt niet veraf gelegen van de luchthaven maar ook het Tech Park ligt op een steenworp. De weelderige groene tuinen, het ruime buitenzwembad en de verfijnde restaurants zorgen voor een geweldige oase waar het heerlijk vertoeven is in de stad. 

Grand Hyatt Goa

Doordat India nu eenmaal een groot land is of moeten we eerder een continent zeggen beschikt India over een uitgestrekte kustlijn. Daarnaast vind je er ook diverse soorten stranden zo vind je er in Kerala de “gouden stranden” maar Goa beschikt over de witte zandstranden. De ideale plaats om te gaan ontspannen na een boeiende rondreis doorheen het prachtige land dat India is.

Noord-Goa is vooral bruisend en levendig en Zuid-Goa is dan weer rustiger. Maar wat voor soort hotel je naar op zoek bent, het aanbod is bijzonder uitgebreid. Het hotel Grand Hyatt Goa is een luxe hotel dat een prachtig uitzicht biedt over de baai van Banbolim. Het hotel heeft zowel een buitenzwembad als een overdekt zwembad. Daarnaast kan je er uitgebreid genieten van de geweldige restaurants of gewoon zalig nietsdoen.

The Leela Palace Chennai

Chennai dat voorheen bekend was als Madras, is tevens ook de hoofdstad is van de deelstaat van Tamil Nadu. De stad is niet alleen een belangrijke stad voor zakenreizigers. Maar vaak start hier een boeiende rondreis langsheen het culturele erfgoed van deze boeiende deelstaat in het zuiden van India.

Ook wie de bijzondere Andamanen wil bezoeken in India, kan van hieruit een binnenlandse vlucht boeken naar Port Blair. De deelstaat Tamil Nadu wordt vooral gekenmerkt door de talrijke kleurrijke tempels die symbool staan voor het rijke verleden. Wie kiest voor een verblijf in The Leela Palace Chennai zal er kunnen proeven van de grandeur van weleer.

Amanbagh

De deelstaat Rajasthan is niet alleen een bijzonder kleurrijke deelstaat met een rijke folklore van traditionele dansers en muzikanten. Maar Rajashtan is ook het land van Maharadja’s & Maharani’s. Geen wonder dat je hier zoveel exclusieve luxe hotels vindt.

De Aman hotels bieden telkens een uniek concept aan. Waar je een ervaring beleeft van ultieme luxe. Echte pareltjes, verscholen maar toch meer dan het bezoeken waard. Bereid je alvast voor op een verblijf in een oase van luxe.

Ik wens je veel reis inspiratie toe!

Subhadra
Specialist Reizen India

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/