Holi vieren in India? Wie India zegt denkt vast ook wel aan een festival in India. Of je nu India wil doorkruisen van Noord naar Zuid of van Oost naar West, ongetwijfeld zullen er vele festivals op je pad komen. Ik vind dan ook dat de vele festivals die India rijk is symbool staan voor haar diversiteit. Logischerwijs dat we zelf vaak festivals voorstellen aan onze reizigers. Er is absoluut voor elk wat wils tijdens het festival seizoen. Of je voorkeur nu uitgaat naar een groot festival of eerder iets kleinschalig.

Holi vieren in India

Wil jij graag Holi vieren in India? Zelf heb ik al het geluk gehad om een aantal festivals in India bij te wonen. Naar mijn mening is dit onder andere één van dé manieren om kennis te maken met de lokale cultuur en haar gewoonten.

Uiteraard kan ik mij voorstellen dat niet iedereen houdt van drukbezochte festivals maar in dit geval kan je uiteraard opteren voor kleinschaligere festivals en/of activiteiten. Geen nood, er is keuze genoeg in India.

Waart staat Holi nu eigenlijk voor?

Holi symboliseert de dag waarop het goede overwint op het kwade. En is ontstaan in het Hindoeïsme. Vishnu overwint de demoon Holika. Om deze overwinning te vieren, verbranden Hindoes in het hele land een beeltenis gemaakt van droog hout en tarwe. De ceremonie heet Holika Dahan en vindt plaats aan de vooravond van Holi.

Maar ondertussen won dit festival aan populariteit en worden er op diverse locaties evenementen georganiseerd zodat jij ook kan meevieren. Dit 2-daags durende festival wordt gevierd in de maand maart in functie van de maankalender.

Holi verbindt de lente met de natuur

Zoals de meeste grote hindoefestivals, is Holi verbonden met de viering van moeder natuur. Holi markeert het einde van de winter en viert het begin van de lente, met de belofte van een goede oogst.

Tijdens Holi worden krijgen steden in heel India een kleurrijk kantje. Mensen komen gewapend met kleur, waterpistolen en waterballonen naar buiten. Uiteraard is er een bijzonder aangename sfeer te ervaren.

Het festival is uniek en kenmerkt niet alleen het begin van de lente maar ook een nieuw begin. Na een lange winter ontwaakt eindelijk de lente. Na het event volgen nog een dosis traditionele zoetigheden en hartige lekkernijen.

Wat mag je verwachten  van een Holi event?

Begin de dag alvast met het aantrekken van een witte kurta-pyjama, een blanco canvas is dé ideale manier om de dag te straten. Het event wordt steeds georganiseerd met diverse deelnemers. Maak je alvast klaar voor een internationale ervaring.

Er wordt een kleine tempelceremonie georganiseerd alvorens de viering te beginnen. Vervolgens geniet je daar van traditionele volksmuziek en dans gebracht door een lokale groep artiesten. Na het kleurenspel te hebben ervaren staan alvast de snacks en de lunch voor jou klaar.

Heb je zelf ook zin in een thema reis? Neem dan zeker eens contact op.

Subhadra
Specialist Reizen India

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/