Wanneer boek je jouw reis? Het is vast en zeker dé vraag waar menig reiziger ferme hoofdpijn van krijgt. En daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Uiteraard wie graag aan een goede prijs wil reserveren, doet er het beste aan, zeker voor de vliegtuigtickets om tijdig te reserveren.

Maar door de jaren heen heb ik wel gemerkt dat elke reiziger hier anders mee omgaat. Sommige reizigers plannen hun droomreis reeds jaren op voorhand maar anderen boeken pas 2 weken op voorhand om naar de andere kant van de wereld te reizen. Ik geef je graag wat tips die je misschien kunnen helpen bij het maken van je keuze.

Wanneer ik zelf mijn reis boek

Ik ben graag goed georganiseerd en voorbereid en het liefst van al plan ik mijn reizen écht wel lang op voorhand. De voorbije jaren ging dat wat moeilijker door alle reisbeperkingen zeker en vast op de bestemmingen waar ik mee samenwerk. Maar ik zou makkelijk 1 jaar op voorhand een planning kunnen maken.

Daarnaast vind ik het ook fijn om uit te kijken naar de reis. Het is écht zo’n doel waar je naartoe leeft. Maar bovenal geeft het mij ook de tijd om mij “voor te bereiden”. Om te lezen over de bestemming en om ideeën op te doen over plaatsen die ik wil gaan bezoeken, hotels die ik wil bezichtigen én restaurants of excursies die ik wil gaan uittesten.

Kortom, het is de uitgelezen kans om het maximum uit je reis te halen, en dat is wat we toch allemaal willen hé?

Zomertijd is het ideale moment om je Kerstreis te plannen

Wanneer boek je jouw reis voor de Kerstvakantie nu het best? Onlangs nog las ik een artikel, dat om ook écht van de reisbeleving vooraf aan je reis te genieten, het ideale moment om te reserveren is zo’n 6 maand op voorhand. Dat wil dus zeggen dat wie graag in de Kerstvakantie wil reizen nu al best plannen begint te maken.

Daarnaast is de Kerstvakantie zowat de drukste vakantie van het jaar omdat de hele wereld op hetzelfde moment vakantie heeft én dus zijn heel wat van onze bestemmingen in die tijd van het jaar échte hotspots. De prijzen volgen dan ook heel snel de vraag en kunnen pijlsnel de hoogte in gaan, neem daar nog eens bij dat het op de meeste van onze bestemmingen hoogseizoen is én je weet waarom goed plannen in jouw voordeel zal uitdraaien.

Ik vat nog even samen wat de populaire reisperiodes zijn voor mijn favoriete bestemmingen:

India

Logischerwijze is het hoogseizoen in India globaal genomen van oktober tot maart en valt dit buiten het moesson seizoen. Dit is vooral van toepassing op Noord & Zuid-India

Wie écht naar het hoge noorden in India wil reist het beste van mei tot en met september, omwille van de omstandigheden.

In oktober/november kan je in India het Diwali festival gaan vieren en in februari/maart kan je er Holi gaan vielen

Voor wie graag een ayurvedische behandeling wil gaan volgen zijn de maanden augustus & september ideaal, zo net na de moesson. Voordeel is ook dat de prijzen er wat gunstiger zijn aangezien de meeste internationale reizigers het moesson seizoen proberen te vermijden.

Malediven

Uiteraard wordt de vraag vaak gesteld wanneer je nu het beste naar de Malediven reist. Zelf ben ik al verschillende keren geweest in de maand augustus. In principe is het dan regenseizoen maar overdag hadden we daar weinig tot geen last van. En de temperaturen bleven er aangenaam warm. Uiteraard valt dit van dag tot dag te bekijken. Bepaalde regio’s in de Maldiven geven dan weer kans op het spotten van manta’s. 

Maar de beste reisperiode is van oktober tot en met maart. Daar valt uiteraard ook de Kerstvakantie in dat dan weer een écht piekseizoen is.

Emiraten

Ik ben zelf al heel wat keren naar de Emiraten gereisd en dit in verschillende periodes. Persoonlijk vind ik de maand augustus best okay. Natuurlijk kunnen er de temperaturen oplopen tot 40°C en meer. Maar wie opteert voor een ontspannende vakantie zal zich zeker niet vervelen. Veel van de zwembad zijn trouwens temperatuur gecontroleerd.

Wel hou je er het beste rekening mee dat sommige activiteiten niet georganiseerd worden of niet toegankelijk zijn omwille van de warmte.

Indonesië

Indonesië is dan weer een buitenbeentje in ons aanbod. Hier valt het hoogseizoen voor zowat alle eilanden van mei tot en met oktober. Daarna start het regen seizoen er.

Dus nu je weet wanneer het beste reisseizoen is voor elk van mijn favoriete bestemmingen kan je dus ook bepalen wanneer je het beste jouw reis boekt!

Subhadra
Specialist Reizen op maat

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/