Heb je plannen voor een droomreis?

Heb je plannen van voor een droomreis? Nu de vakantie er op zit kan je alweer beginnen met dromen over die nieuwe zomervakantie of al meteen beginnen plannen. Traditioneel zien we dat heel wat reizigers starten met het plannen van de volgende zomer vakantie in september.

De voorbije jaren na de pandemie was dat nog wel wat anders. Iedereen was blijkbaar overgeschakeld op een modus van boeken & reizen. En het leek er het voorbije jaar op dat deze trend zich niet zo snel zou omkeren.

Niet zo leuk als dromen over jouw droomreis

Maar niets blijkt minder waar, want de aanvragen én reservaties voor de komende jaren stromen al vlotjes binnen. Ideaal boek je je reis 6 maand voor de afreisdatum. Of dat een garantie is op een goede prijsdeal is niet altijd duidelijk. Maar reizen gaat niet alleen om de reis zelf.

Het gaat ook over lezen over de bestemming, voorbereiden. Ernaartoe leven. Ik snap dat in deze tijd waar alles ontzettend snel gaat. Dat misschien wel een eeuwigheid lijkt. Maar het is gewoon zo dat de weg naar je droomreis minstens even fascinerend is dan het maken van de reis zelf!

Help, Ik reis tijdens de schoolvakanties

Uiteraard vraag je jezelf waarschijnlijk af of je droomreis maken tijdens de schoolvakanties wel haalbaar zijn. Ik weet dat er het idee bestaat dat je vlot een last-minute kan scoren voor je droomreis. Maar is dat wel écht zo?

Het is nu eenmaal zo dat de toeristische sector een bijzonder dynamische sector is. En de prijs wordt vaak bepaalt door de vraag. Door de diverse crisissen stegen de prijzen fors én toch blijft de vraag groot. Wanneer ik prijzen bekijk voor diverse zomer vakanties dan staan die toch al op een stevig niveau.

Hoogseizoen in de Emiraten, India, de Malediven & Indonesië

Traditioneel loopt het hoogseizoen in de Emiraten, India & de Malediven van oktober tot en met maart. Voor Indonesië is dat dan weer van mei tot en met oktober. Alle schoolvakanties die in deze periode vallen kennen dan nog eens een supplement. Doordat de Franstalige scholen nu een langere herfstvakantie & krokusvakantie hebben wordt ook hier de vraag weer groter, want 2 weken vakantie is natuurlijk best aantrekkelijk om naar de zon te trekken.

Wil dat dan zeggen dat je buiten deze periode in schoolvakanties nog betere prijzen kan scoren? Niet noodzakelijk want zelfs wanneer je in het laagseizoen reist, dan nog is door de grote vraag naar reizen een reis tijdens een schoolvakantie eerder in het “midden-seizoen”.

Maak een duidelijk reisplan

Mijn tip wanneer het op verre reizen reserveren aankomt? Start gewoon tijdig met plannen. Aangezien ik zelf dagelijks bezig bent met prijsberekeningen zie ik vaak prijzen, en dan vooral voor de vluchten, soms op amper een paar dagen tijd fors de hoogte inschieten. Wanneer je met een gezin reist heeft dat uiteraard een grote impact op je te betalen prijs. Je reist vastleggen zal ongetwijfeld voor gemoedstrust en je kan beginnen uitkijken naar die droomreis.  

En geloof me, als travel professional met zelf 2 tieners, weet ik er alles van hoe belangrijk het is om tijdig onze verre reizen te plannen.

Subhadra aan de Opaalkust

Subhadra
Specialist Reizen op maat

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/