Dubai, stad van dromen

Ik kan niet anders dan zeggen dat het een blij weerzien was. Het heeft wat langer geduurd dan ik op mijn planning staan had om terug te keren naar Dubai. Maar ik was bijzonder blij dat ik nog eens kon teruggaan om te gaan vertoeven in deze bruisende stad.

En zoals altijd, heeft mijn verblijf mij niet ontgoocheld. Ik denk dat steden sowieso altijd in beweging zijn, maar de snelheid waarmee de dingen in Dubai vooruit gaan, ’t ja vele steden kunnen er alleen maar van dromen. Het is een stad met een duidelijke visie én een plan van aanpak. En dat merk je gewoon aan alles.

Nieuwe hotels gaan spotten

De voorbije jaren ben ik verschillende malen naar Dubai gereisd en ik ben dat ook van plan om te blijven doen. Dubai heeft ondertussen al liefst meer dan 800 hotels. Uiteraard heb ik  voor mezelf een selectie gemaakt van top hotels waarmee we samenwerken.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik het belangrijk vind om nieuwe hotels te gaan bezoeken maar om ook contact te houden met de hoteliers waar we vaak mee samen werken. Terwijl ik daar toch was, was het, het ideale moment om ook een aantal reservaties voor onze reizigers te bespreken, zeg nu zelf, hoe cool is dat? Zonder twijfel dat Dubai, stad van dromen is!

Atlantis The Royal

Ik heb altijd al een duidelijk visie gehad welke richting ik uit wil gaan met mijn bedrijf. En gezien het feit ik mij de voorbije jaren meer en meer gaan specialiseren ben in het luxe segment kon uiteraard een bezoek aan het nieuwe iconische hotel op de Palm, namelijk Atlantis the Royal niet ontbreken.

Uiteraard snap ik nu ook beter van waar het enthousiasme over dit geweldige nieuwe top hotel op een fantastische locatie vandaan komt. We hebben even moeten wachten op de opening, maar naar mijn mening het wachten meer dan waard. Het doel was om een hotel te ontwerpen zoals nog nooit eerder werd gedaan. En uiteraard is Dubai, stad van dromen daar de meest geschikte plaats voor.

PC: Subhadra in Dubai, oktober 2023

Wat te doen in Dubai stad van dromen

Dubai, you hate it or you love it. Word vaak wel eens gezegd. Voor mij is het natuurlijk dat laatste. Maar mensen vragen zich natuurlijk wel af wat je daar dan altijd gaat doet. Voor mij staat 1 ding vast. Tijd voor verveling heb je niet in Dubai.

Na al die jaren is Dubai nog steeds, “the place to be”. Voor mensen die houden van hospitality & service, die houden van geweldige culinaire ervaringen én willen logeren in top hotels. Wanneer je kiest voor dat soort reis én het soort van hotel dat bij jou past, gaat Dubai zeker aan jouw verwachtingen voldoen. Want Dubai is nu eenmaal de stad van dromen.

Museum of the Future

Mijn dagen in Dubai waren serieus goed gevuld! Maar een topper die ik bezocht heb, was toch wel het Museum of the Future. Niet gewoon een museum om te bezoeken maar wel eentje om te ervaren én om te doen. Geen wonder dat de tickets als zoete broodjes de deur uit vliegen.

Het is duidelijk dat Dubai een oog heeft voor de toekomst. Hoe die er exact zal uitzien kan niemand voorspellen. Maar ’t is wel boeiend om te zien dat er over nagedacht wordt en dat het niet bij abstracte ideeën blijft maar ook écht concreet wordt. Echt iets dat past bij Dubai, stad van dromen.

Abu Dhabi, onbekend is onbemind

Laat ons eerlijk zijn, Dubai is uiteraard immens bekend terwijl Abu Dhabi dat een stuk minder is. En dat is geheel onterecht. Zonder twijfel heeft ook deze stad heel wat sterke troeven om reizigers niet alleen in de watten te leggen maar ook hier kan je heel wat activiteiten vinden om je dagen te spenderen.

Voor mij persoonlijk was het Louvre Abu Dhabi écht wel een must see. Niet alleen de collecties die je er kan bewonderen zijn bijzonder aantrekkelijk, ook het gebouw is op architecturaal vlak een pareltje en zo is er voor iedereen wat wils.

Verder merk je ook dat Abu Dhabi ook ontzettend aan het groeien is met nieuwe musea, hotels enzo. Maar evengoed kies je voor een ontspannen resort vakantie en dan is Abu Dhabi écht wel een waardig alternatief.

Uiteraard geef ik je graag tips & advies als jij plannen hebt om naar 1 van de Emiraten te reizen.

Subhadra in Dubai

Subhadra
Specialist Reizen Dubai

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/