21 – daagse Luxe rondreis Rajasthan en Kolkata

Luxe Rondreis waarbij je Rajasthan en Kolkata ontdekt

Deze 21-daagse rondreis is dé ideale rondreis voor wie India grondig wil gaan verkennen. Je start deze reis in het boeiende Kolkata, veel meer dan enkel maar de stad van Moeder Theresa. Ga er op verkenning langs de bloemenmarkt en ontdek er het koloniale verleden. Vervolgens laat je je smaakpapillen verwennen in Old Delhi, laat je je verbazen door de prachtige innemende Taj Mahal én ontdek je Jaipur, de Roze stad en hoofdstad van Rajasthan. Verder spot je wilde dieren in Ranthambore én reis je verder naar de spirituele wereld in Rishikesh. Om vervolgens deze boeiende rondreis te eindigen met een zalig verblijf in het prachtige groene Kerala. Je zal er ongetwijfeld tot rust komen aan de prachtige gouden zandstranden terwijl je geniet van een ontspannende ayurvedische behandeling

 

Hoogtepunten tijdens jouw Luxe rondreis Rajasthan en Kolkata

  Laat je onderdompelen in spiritueel Varanasi

√  Ontdek de prachtig tempels met sculpturen in Khajuraho

√  Vergaap je het ultieme monument van de Liefde, de Taj Mahal

√  Spot wilde dieren in Ranthambore nationaal park

√  Ga op ontdekking in kleurrijk Rajasthan

√  Verwen je smaakpapillen tijdens de streetfood tour in Old Delhi

 

Reisroute Luxe rondreis Rajasthan en Kolkata

Dag 01 Brussel – Kolkata

Je vertrekt vanuit Brussel naar India met een tussenstop.

Dag 02 Kolkata

Bij aankomst wacht je een warm onthaal van onze vertegenwoordiger ter plaatse. Jouw privéchauffeur brengt je eerst naar je hotel waar je de tijd krijgt om je te installeren. Geniet van je vrije tijd.
Je overnacht in hotel Oberoi Grand Kolkata

Dag 03 Kolkata

Vandaag ga je op verkenning door de boeiende stad die Kolkata is. Ze zal jou zekere weten te verbazen, daar zijn we van overtuigd. Maak zeker eens een fotostop aan het Victoria Memorial, wandel langs de drukke Howrah brug terwijl je slentert langs de bloemenmarkt. Maar ga ook eens langs bij de Kumar Tuli, je zal verbaasd zijn om te zien welke prachtige sculpturen de Kumar Tuli maken uit klei. Ook de moeite waard is een bezoek een het prachtige tempelcomplex Parshwanath een immense Jaïn tempel.
Je overnacht in hotel Oberoi Grand Kolkata

Dag 04 Kolkata – Varanasi

Je geniet nog van wat vrije tijd alvorens je vertrekt richting Varanasi. Alvorens je privéchauffeur je naar de luchthaven brengt voor de binnenlandse vlucht naar Varanasi. Bij aankomst wacht je een warm welkom door onze lokale vertegenwoordiger. Transfer naar je hotel. ’s Avonds neemt je gids je mee voor een boottocht op de Ganges terwijl je geniet van het spektakel aan de oevers tijdens de avondceremonie.
Je overnacht in hotel Taj Nadesar Palace

Dag 05 Varanasi

Ook wel Benares genoemd, is zo één van die bijzondere steden in India, waarvan een bezoek je voor altijd zal bijblijven. Waarschijnlijk omdat de dood er zo centraal staat. Maar niet op een negatieve manier. De Hindu’s vieren het leven van de overledene. Zo anders dan hier. Je zal er ongetwijfeld een boeiende inkijk krijgen op het leven van de Hindu’s in Varanasi, de stad aan de Ganges. ’s Ochtens vroeg maak je een boottocht langs de Ganges en vervolgens maak je een wandeling langsheen de smalle steegjes.
Je overnacht in hotel Taj Nadesar Palace

Dag 06 Varanasi – Khajuraho

Je geniet nog van wat vrije tijd alvorens te vertrekken richting luchthaven voor de binnenlandse vlucht van Varanasi naar Khajuraho. Bij aankomst brengt de privéchauffeur je naar je hotel waar je je kan installeren. In de late namiddag bezoek je de prachtige tempels van Khajuraho. 
Je overnacht in hotel The Lalit Temple view

Dag 07 Khajuraho – Orchha

Vandaag bezoek je nog een tweede groep tempels. Vervolgens reis je verder richting Orchha.
Je overnacht in hotel Amar Mahal.

Dag 08 Orchha – Jhansi – Agra

Na het ontbijt bezoek je Orchha. In de namiddag brengt je privéchauffeur je naar het treinstation van Jhansi. Bij aankomst ga je aan boord van de Shatabdi trein richting Agra, de stad van de liefde.
Je overnacht in hotel ITC Mughal

Dag 09 Agra

Zowat elke reiziger die voor de eerste maal richting Noord-India reist heeft Agra hoog bovenaan het lijstje staan. En terecht want het is dan ook meer dan de moeite waard! Bij aankomst bezoek je dan ook het prachtige complex waar de Taj Mahal gevestigd is. We trekken voldoende tijd uit zodat je je kan verbazen over dit prachtige monument én een sterk staaltje architectuur én om voldoende foto’s te maken.
Je overnacht in hotel ITC Mughal

Dag 10 Agra – Ranthambore

In India tref je heel wat natuurparken aan. Ranthambore is één van de beste parken qua zichtbaarheid. Met een beetje geluk spot je er wel een luipaard of een tijger. Vervolgens brengt je chauffeur je naar je hotel waar je in alle rust kan installeren.
Je overnacht in hotel The Oberoi Vanyavillas Wildlife Resort

Dag 11 Ranthambore – Jaipur

Vandaag trekken we er vroeg op uit. Het beste tijdstip om dieren te spotten is ’s morgens. Bij zonsopgang rij je de poorten van het park binnen om er te genieten van de stilte, wat een contract met de drukke steden in India. De gids leert je de kneepjes van het vak én helpt je om sporen te zoeken. Na de jeepsafari keer je terug naar het hotel om er te genieten van het ontbijt. Na het ontbijt zet je je reis verder richting Jaipur, de Roze Stad én hoofdstad van Rajasthan.
Je overnacht er in hotel Fairmont Jaipur

Dag 12 Jaipur

Vandaag bezoek je de Roze Stad met haar prachtige gebouwen. Je start met een fotostop aan de Hawa Mahal, het Paleis der Winden, vervolgens bezoek je het prachtige Amber Fort vanwaar je en fantastisch zicht hebt op de omgeving. In de namiddag na de lunch bezoek je nog het Jantar Mantar, sterrenkundig observatorium én het immense City Palace. Wie ’s avonds nog zin heeft kan gaan slenteren op de avondmarkt op zoek naar lokale snuisterijen alvorens te gaan uitrusten in je hotel.
Je overnacht er in hotel Fairmont Jaipur

Dag 13 Jaipur – Udaipur

Bij het start van de dag geniet je van een ontspannende yoga sessie alvorens afscheid te nemen van het prachtige Jaipur. Vervolgens gaat je reis verder richting Udaipur, de meest romantische stad in Rajasthan, die ook de ‘Stad van de Dageraad’ wordt genoemd.
Je overnacht in hotel The Oberoi Udaivillas

Dag 14 Udaipur

Vandaag bezoek je de stad Udaipur. Zo staat er vandaag onder andere een bezoek aan de Jagdish tempel en ook het prachtige City Palace op je programma. Het stadspaleis is een groots gebouw opgetrokken in graniet, marmer én mozaïek. Het geheel is verfraaid met witte balkons, versierde booggewelven en koepels, die de achthoekige torens bekronen. Vanaf het City Palace heb je een adembenemend uitzicht op het meer.
Je overnacht in hotel The Oberoi Udaivillas

Dag 15 Udaipur – Ranakpur – Jodhpur

Vandaag zet je je reis verder in het prachtige en kleurrijke Rajasthan. Zo kan je vandaag de prachtige Jaïn tempels in Ranakpur gaan bewonderen. Vervolgens reis je verder per privéauto richting Jodphur ook wel de blauwe Stad genoemd. Eenmaal aangekomen kan je gaan uitrusten in je hotel.
Je overnacht in hotel Umaid Bhawan Palace

Dag 16 Jodhpur – Jaisalmer

En dan vandaag reis je verder tot het uiterste westen van Rajasthan om er de schitterende woestijnstad Jaisalmer te gaan ontdekken.
Je overnacht in hotel Jaisalmer Marriott Resort

Dag 17 Jaisalmer

Voor ons persoonlijk één van onze favoriete steden in Jaisalmer én absoluut de moeite waard om te bezoeken want er is zoveel moois te zien. Zo mogen zeker een bezoek aan het indrukwekkende Fort én fraaie Jaïn tempels en het paleizencomplex niet ontbreken. Het geheel is omgeven door een 5km lange vestingmuur waarin 99 halfronde bastiontorens zijn gebouwd. Een wandeling door de oude stad geeft je een inkijk in haar fraai beschilderde haveli’s met balkons uit de 18de eeuw. Maar ook het bezoek aan de Gadi Sar, een klein kunstmatig meer omringd door tempels en paviljoenen zal je verbazen. Na het bezoek keer je terug naar je hotel.
Je overnacht in hotel Jaisalmer Marriott Resort

Dag 18 Jaisalmer

Vandaag geniet je van je vrije tijd tot het vertrek voor de excursie naar de Sam Dunes bij zonsondergang voor een tocht op een kamelenrug door de woestijn bij zonsondergang. Het zal je niet alleen een unieke ervaring bezorgen maar ook een bijzonder én unieke foto’s.
Je overnacht in hotel Jaisalmer Marriott Resort

Dag 19 Jaisalmer – Delhi

Vandaag neem je afscheid van het kleurrijke Rajasthan. Je privéchauffeur brengt je naar de binnenlandse luchthaven van Jaisalmer waar je aan boord gaat van de binnenlandse vlucht naar Delhi. Bij aankomst wacht je een warm onthaal van onze lokale vertegenwoordiger. Je privéchauffeur brengt je naar je hotel.
Je overnacht in hotel Leela Palace

Dag 20 Delhi

Een van de grootste én ook drukste steden in India. En toch moet je Delhi gezien hebben. Je hoort vaak heel wat verhalen, maar als je de stad écht leert kennen zal je ongetwijfeld ons enthousiasme delen. Daarom nemen we je vandaag graag mee naar het oude stadsgedeelte voor een streetfood tour. Je proeft er van de typische lokale Indische gerechten. De smalle straatjes lenen zich ideaal om erdoor te slenteren én zo krijg je meteen een bijzondere inkijk in het leven in Old Delhi. Verder breng je ook een bezoek aan de prachtige Tombe van Humayun. Na het bezoek keer je terug naar je hotel.
Je overnacht in hotel Leela Palace

Dag 21  Delhi – Brussel

Je geniet nog even van de metropool Delhi alvorens afscheid te nemen van het boeiende land dat India is. Je privéchauffeur brengt je naar de luchthaven van Delhi waar je aan boord gaat van de internationale luchthaven van Delhi naar Brussel met een tussenstop.

 

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum