21 – daagse individuele Luxe rondreis Diwali

Noord & Zuid-India 

Luxe rondreis Diwali waarbij je Noord & Zuid-India individueel ontdekt

Luxe rondreis Diwali is speciaal ontworpen voor zij die op zoek zijn naar een unieke belevingsreis doorheen India. Om tijdens deze bijzondere periode in India te vertoeven is écht een geweldige ervaring. Reeds verschillende jaren hebben we regelmatig reizigers die ervoor kiezen om tijdens deze periode naar India te reizen. De straten zijn er gezellig versierd met de talrijke lichtjes. Diwali is een feest dat vooral met het gezin gevierd wordt in India maar uiteraard kan ook jij tijdens jouw rondreis er proeven van de sfeer, en daar draait het om. Het is een unieke periode om kennis te maken met één van de belangrijkste feestperiodes in India. En wil je graag deze rondreis maken op een ander tijdstip dan kan dat uiteraard ook. Je komt vast terug uit India met prachtige herinneringen. Daarnaast is dit een unieke kennismaking van Noord- en Zuid-India

Hoogtepunten Luxe rondreis Diwali

  Laat je smaakpapillen verwennen tijdens een lokale kookworkshop in Delhi

  Waan je een Maharadja in een van de paleizen

  Geniet van het adembenemende uitzicht op de Taj Mahal

  Ga op jeepsafari en spot een tijger in Ranthambore

  Ontdek het prachtige groene Kerala

ReisroutLuxe rondreis Diwali

Dag 01 Brussel – Delhi

Je vertrekt vanuit Brussel naar de luchthaven van Delhi met een tussenstop.

Dag 02 Delhi

Bij aankomst wacht je een warm onthaal door onze lokale vertegenwoordiger. Transfer naar je hotel en check-in.

Lunch bij Olive Bar & Kitchen, Mehrauli. Na de lunch bezoek aan Mehrauli en het Qutab Minar-complex. Vervolgens rij je langs de India Gate, het parlement en Rashtrapati Bhavan (de residentie van de president).

Deze avond staat er een boeiende kookles en diner op het programma. Gelegen in de chique en moderne Hauz Khas-gemeenschap, heeft uw gastheer een prachtige woning met een mooi terras. Geniet van de interactieve sessie gevolgd door een diner met je gastheer. Het is een ideale manier om kennis te maken met het lokale leven in Delhi. Ook een bezoek aan de markt is voorzien en een absoluut feest voor de zintuigen. Je zal ongetwijfeld verbluft worden door deze unieke ervaring.
Je overnacht in het hotel van je keuze

Dag 03 Delhi

Na het ontbijt geniet je van een riksja ervaring in de drukste wijk van Old Delhi namelijk Chadni Chowk. Na het bezoek gaat je tocht verder richting Raj Ghat, het gedenkteken voor Mahatma Gandhi. Voor de lunch maken we een stop in het Heritage boetiek hotel, Haveli Dharampura. Geniet van een gezellige lunch. Daarna brengen we een bezoek aan de Sikh tempel, Gurudwara Bangla Sahib. ‘s Avonds staat er een culinaire diner op het programma bij Spice Route in The Imperial hotel.
Je overnacht in het hotel van je keuze

Dag 04 Delhi – Varanasi

Tijd om vaarwel te zeggen tegen de bruisende metropool Delhi en tijd voor je transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht van Delhi naar Varanasi. Bij aankomst wacht je een warm onthaal door ons team. Transfer naar je hotel en check-in.
Je overnacht in het hotel van je keuze

Dag 05 Varanasi

’s Ochtends vroeg staat er een boottocht op de rivier de Ganges op het programma. In Varanasi maak je op een unieke manier kennis met hoe de Hindoes het leven van de overledene vieren. De gids vertelt je tijdens de uitstap graag meer hierover.

Je verlaat de boot bij Manikarnika, de ghat waar de overledenen gecremeerd worden. Van hieruit gaat de wandeling verder door de smalle straatjes naar het hart van de stad. De weg naar de beroemdste plaats voor pelgrims in Varanasi, is de Kashi Vishwanath tempel of Gouden tempel, is bezaaid met heiligdommen en theeshops en locaties waar pelgrims onderdak vinden.

Na een wandeling van zo’n 45 minuten kom je aan bij de Gouden Tempel. De volgende stop tijdens de wandeling is de bloemenmarkt. Vervolgens keer je terug per riksja naar de auto.

In het hotel geniet je van het ontbijt. In de namiddag staat een bezoek aan Sarnath op het programma dat op zo’n 10 km van Varanasi ligt en waar de Boeddha zijn eerste toespraak hield.

Voor de lunch voorzien we een bijzondere thali ervaring bij Taj Ganges.

Na de lunch keer je terug naar het hotel en geniet je er van wat vrije tijd. Het diner gaat door in Haveli Brijrama gevolgd door een traditionele dansshow. Absoluut passend bij de luxe rondreis Diwali.

Je overnacht in het hotel van je keuze

Dag 06 Varanasi – Delhi – Agra

Na het ontbijt in het hotel check-out. Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht van Varanasi naar Delhi. Bij aankomst wacht je een warm onthaal door onze vertegenwoordiger. Per auto gaat de reis verder naar Agra. Onderweg maken we een stop voor een lunch in restaurant Dilli in het Oberoi Hotel in Delhi.

Bij aankomst in Agra transfer naar het hotel en check-in.

’s Avonds geniet je van een erfgoedwandeling in de oude binnenstad. We verlaten de toeristische paden en je bezoekt er een lokale markt en lokale gebedshuizen. Onder begeleiding van een gids verken je er de drukke starten. Je leert er mee over de verloren verhalen en tradities van weleer maar ook over de architectuur, geschiedenis en de eeuwenoude tradities en gebruiken van deze iconische stad.

De wandeling gaat door rond het oude marktgebied en omvat een bezoek aan de bezienswaardigheden van Agra zoals de Jama Masjid, de kruidenmarkt en de beroemde Godinnentempel. De tour eindigt met een ongewoon uitzicht op de Taj Mahal vanaf de Yamuna.
Je overnacht in het hotel van je keuze

Dag 07 Agra – Sawai Madhopur    265 km; +/- 6 uur rijden

Bij het ochtendgloren breng je een bezoek aan de majestueuze Taj Mahal. Dit imposante monument is zonder twijfel een écht wereldwonder en laat een blijvende impact na. Na het uitgebreid bezoek keer je terug naar je hotel voor het ontbijt.

Later op de dag breng je een bezoek aan het imposante Agra Fort. Vanuit het Agra Fort heb je bij mooi weer een prachtig uitzicht op de Taj Mahal.  Voor de lunch maken we een stop in restaurant Peshawari in het hotel ITC Mughal in Agra.

Na de lunch gaat de reis verder richting Ranthambore. Ranthambore is één van de populairste tijgerparken in India. De zichtbaarheid is er dan ook bijzonder goed. Met wat geluk kan je tijdens één van de safari’s spotten die het park rijk is dankzij het Tiger Project. Naast tijgers kan je er ook luipaarden, junglekatten en talrijke andere dieren spotten. Transfer naar het hotel en check-in. Diner in het hotel.
Je overnacht in het hotel van je keuze

Dag 08 Sawai Madhopur

Vandaag is het vroeg opstaan voor de eerste jeepsafari bij zonsopgang. Na de jeepsafari keer je terug naar het hotel voor het ontbijt. Vervolgens geniet je van wat vrije tijd en de lunch in je hotel. In de namiddag keer je dan terug naar het park voor een volgende jeepsafari. Geniet zeker van je tweede jeepsafari alvorens terug te keren naar je hotel voor het diner.
Je overnacht in het hotel van je keuze

Dag 09 Sawai Madhopur – Jaipur         165 km; +/- 2 uur rijden

’s Ochtends gaat de reis verder richting Jaipur, de Roze stad en tevens ook de hoofdstad van Rajasthan. Bij aankomst lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens maken we een fascinerende erfgoedwandeling terwijl je kan kennis maken met de lokale bevolking. Proef zeker van de culinaire hoogstandjes van de regio zoals pakoras, aloo tiki, samosa’s en snoepjes. Observeer de lokale ambachtslieden in hun werkplaatsen, juweliers en zilversmeden maar ook goud- en zilverfoliemakers. Transfer naar het hotel en check-in. Diner in het hotel.
Je overnacht in het hotel van je keuze

Dag 10 Jaipur

Vandaag staat een uniek bezoek aan het Amber Fort op het programma. De beklimming van het fort wordt gemaakt per jeep. In het fort kan je de prachtige paleizen en zalen bewonderen. De 16de-eeuwse residentie is bijzonder goed bewaard gebleven. Voor de lunch maken we een stop in restaurant Bardari van het City Palace. Na de lunch ga je op verkenning doorheen de stad met onder meer een fotostop aan de Hawa Mahal of Paleis der Winden en vervolgens breng je een bezoek aan het Jantar Mantar of sterrenkundig observatorium.

Deze avond staat er een bijzondere viering op het programma ter gelegenheid  van Diwali en een diner bij een lokale familie.

Zo krijg je de kans om een rangoli te maken (kleurrijk patroon op de vloer), worden de diya’s (olielampjes) en kaarsjes aangestoken om het huis te versieren. En worden er rituelen uitgevoerd ter ere van de godin Lakshmi. Vergeet ook zeker niet je smaakpapillen te verwennen met de heerlijke Indische zoetigheden en snacks die het feestgevoel compleet maken.
Je overnacht in het hotel van je keuze

 Dag 11 Jaipur – Jodhpur           330 km; +/- 6,5 uur rijden

Deze ochtend voorzien we een ballonvaart waarbij je Jaipur vanuit de lucht kan bewonderen. De ballonvaart bied je een unieke kijk op de “Pink City”. Na het ontbijt in je hotel vertrek je richting Jodhpur, ook wel de Blauwe stad genoemd. Jodhpur is gelegen aan de Thar-woestijn en was ooit de hoofdstad van de staat Marwar. Transfer naar het hotel en check-in.
Je overnacht in het hotel van je keuze

Dag 12 Jodhpur

Na het ontbijt ga je op verkenning in de Blauwe Stad. Eerst ga je op verkenning per jeep, zo maak je kennis met de kleine dorpje en de dieren die er in het wild in Jodhpur rondlopen. Vervolgens bezoek je onder andere het Mehrangarh Fort en de Jaswant Thada. De lunch voorzien we in Indique restaurant vanwaar je ene prachtig en betoverend uitzicht hebt op het imposante Mehrangarh fort op de achtergrond. Maar ook andere hotspots van Jodhpur kan je van hieruit bewonderen zoals de Umaid Bhawan Palace, de Jaswant Thada de Clock Tower. Na de city tour keer je terug naar het hotel voor het diner.
Je overnacht in het hotel van je keuze

Dag 13 Jodhpur – Udaipur          245 km; 5,5 uur rijden

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van Jodhpur en gaat de reis verder richting Udaipur. Onderweg maak je nog een stop voor een bezoek aan de prachtige Jaïn tempels van Ranakpur. Vervolgens ga je lunchen in Mountbatten lodge in Ranakpur. Na de lunch gaat de reis verder richting Udaipur. Transfer naar je hotel en check-in. Udaipur wordt ook wel de stad der meren genoemd. Onnodig om te zeggen dat de stad je op talrijke plaatsen trakteert op prachtige uitzichten over het water. ’s Avonds geniet je van het diner aan de over van het Pichola meer in restaurant Ambrai.
Je overnacht in het hotel van je keuze

Dag 14 Udaipur

Vandaag geniet je  van een vrije voormiddag. Voor wie interesse heeft kunnen we een yoga sessie organiseren in het hotel. Vervolgens breng je een bezoek aan de stad Udaipur. Je start met een bezoek aan de Jagdish tempel, bewonder zeker ook de talrijke herenhuizen, de winkels vol kunst en de boetieks alvorens je aan de ghats aankomt aan de oevers van Lake Pichola. Verder bezoek je ook het prachtige stadspaleis met het museum. Je zal vast en zeker de mozaïeken kunnen bewonderen, net als het tegelwerk, de glas- en porselein figuren en de miniatuurschilderijen. We voorzien een lunch in het Jagmandir paleis. ’s Namiddags voorzien we wat tijd om de markten te verkennen alvorens terug te keren naar het hotel. Diner in het hotel.
Je overnacht in het hotel van je keuze

Dag 15 Udaipur – Mumbai, per binnenlandse vlucht

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van het kleurrijke Rajasthan. Transfer naar de luchthaven Udaipur voor de binnenlandse vlucht van Udaipur naar Mumbai. Bij aankomst wacht je een warm onthaal door ons lokaal  team. De lunch wordt voorzien in restaurant Masque. Transfer naar je hotel en check-in. Diner in het hotel.
Je overnacht in het hotel van je keuze

Dag 16 Mumbai

Na het ontbijt vertrek je voor een bezoek aan de bruisende stad Mumbai. De eerste stop is een bezoek aan Mani Bhavan, het huis waar Mahatma Gandhi verbleef tijden zijn bezoeken aan Mumbai dat nu een museum is. Vervolgens bezoek je het Prince of Wales Museum en de Jaïn tempel. Eerste fotostop is aan de “Towers of Silence”, het Kamla Nehru Park en de “Hanging Gardens” gelegen op de Malabar Hill vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt op Marine Drive en Chowpatty Beach. Vervolgens gaat de tour verder richting Crawford Market en Marine Drive. Voor de lunch maak je een stop bij het lokale visrestaurant Mahesh.

Verder maak je ook kennis met de “Dabawalla’s”. Deze mannen brengen dagelijks talrijke lunchboxen rond doorheen de stad. Vervolgens bewonder je de Gateway of India. Na het bezoek keer je terug naar je hotel. Geniet van nog wat vrije tijd alvorens je aanschuift voor een culinair diner in het Taj Mahal Palace hotel. Zonder twijfel zullen je smaakpapillen hier absoluut verwend worden.
Je overnacht in het hotel van je keuze

Dag 17 Mumbai – Trivandrum, per binnenlandse vlucht

Vandaag neem je afscheid van de bruisende metropool die Mumbai is. Transfer naar de luchthaven van Mumbai voor de binnenlandse vlucht van Mumbai naar Trivandrum. Bij aankomst wacht je een warm onthaal door ons lokaal team. Transfer naar je hotel en check-in.
Je overnacht in het hotel van je keuze

Dag 18 – Dag 20 Trivandrum

Geniet van een aantal vrije dagen in het prachtige groene Kerala met haar gouden stranden. Je kan er uiteraard vertoeven aan het zwembad of genieten van het zalige nietsdoen.
Je overnacht in het hotel van je keuze

Dag 21 Trivandrum

Tijd om afscheid te nemen van het boeiende land dat India is. Transfer naar de luchthaven voor de internationale terugvlucht. Hier eindigt de luxe rondreis Diwali

Verleng je Luxe rondreis met een verblijf op de Malediven

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Bij deze Luxe rondreis Diwali geven we 2 opties van hotels. Enerzijds kan je opteren voor de luxe hotels voor een unieke ervaring. Maar daarnaast kan je ook opteren voor een boetiek stijl van hotels. Ook qua ervaringen kan dit programma aangepast worden volgens jouw wensen.

Deze rondreis is gericht op de unieke ervaring tijdens Diwali maar uiteraard kunnen we dit programma ook organiseren tijdens andere reisperiodes of gericht tijdens andere festivals met unieke activiteiten zoals bij Holi

Beste reisperiode

Van oktober/november

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aard, fooien, verzekeringen, visum

 

 

Locatie

Delhi

Varanasi

Agra

Sawai Madhopur

Jaipur

Jodhpur

Udaipur

Mumbai

Kovalam

DELUXE HOTELS

The Leela Palace NewDelhi

Taj Nadesar Palace

The Oberoi Amarvilas

The Oberoi Vanyavilas Ranthambore

The Oberoi Rajvilas

Umaid Bhawan Palace

The Oberoi UdaivilasThe

Taj Mahal Palace & Tower

The Leela Kovalam, A Raviz Hotel

 

BOUTIQUE Hotels

Haveli Dharampura

Suryauday Haveli

Courtyard By Marriott Agra

Nahargarh Ranthambore

Samode Haveli

Ajit Bhawan Palace resort

Amet Haveli

Le Sutra

Niraamaya Retreats Kovalam