De parel in Indische Oceaan

Zo wordt Sri Lanka ook wel genoemd. Deze bestemming zal jouw ongetwijfeld verrassen.  Het mag dan al een klein eiland  zijn, daarom is het niet minder divers. Het eiland bied je een unieke combinatie aan cultuur en natuur. Zo zijn de verschillende UNESCO werelderfgoed sites een échte must-see tijdens jouw rondreis . Herbergt het land, dat overwegend boeddhistisch is, diverse bijzondere tempels. Maar kan je er ook kennis maken met de lokale fauna en flora in de diverse natuurparken. Of evengoed ontdek je een aantal parels in het ongerepte noorden. 

Mijn persoonlijke ervaring

Zelf heb ik het genoegen gehad om dit prachtige eiland te bezoeken. Mijn tijd was echter beperkt maar heb toch de kans gekregen om de hoofdstad Colombo te verkennen, de prachtige Sigiriya rots te beklimmen en het uitzicht vanop de top te bewonderen, talrijke olifanten te spotten in het natuurpark en de theeplantages te verkennen maar ook een aantal van de culturele toppers te bewonderen zoals Dambulla, Polonnaruwa en Kandy. Het heeft me een mooi inzicht gegeven in het land én de cultuur.  Persoonlijk vind ik het  een bijzonder gevarieerde bestemming. Ook maakte ik kennis met de gastvrije  én vriendelijke Sri Lankanen, die ontzettend fier zijn op hun bijzonder eiland.

Beste reisperiode

Men heeft eigenlijk 2 seizoenen. Het hangt af van welke regio je kiest. Maar eigenlijk kan Sri Lanka het ganse jaar door bezocht worden.

van april/mei tot en met september: bezoek je het beste het noorden.

van december tot maart: bezoek je beter het zuiden tijdens deze periode.

Combineer je rondreis met de Malediven

Op amper 1 uurtje vliegen van de hoofdstad Colombo bereik je de hoofdstad van de Malediven, nl. Malé. Daarom is je rondreis ideaal om te combineren met een verblijf op één van de prachtige Malediven.

Je hebt  een visum nodig en dat kan je hier elektronisch aanvragen: visum

onze Partners

Offerte aanvragen

Ik focus mij op volgende bestemmingen

INDIA | DE EMIRATEN | OMAN | INDISCHE OCEAAN