25 – daagse individuele rondreis, Detox Retreat in Kerala 

Individuele rondreis waarbij je een Detox Retreat in Kerala ontdekt

Wie kan er nu niet van Kerala houden. Ik ben er zeker van eens jij Kerala hebt ontdekt dat je absoluut nog zal willen terug gaan. Deze prachtige tropische groene regio is dé ideale regio in India waar je tot rust kan komen. Kerala ademt Ayurveda. De regio is de bakermat van deze boeiende levensfilosofie. Gezondheid staat er centraal, net als biologische voeding, onthaasten herbronnen, yoga en meditatie. Het maakt allemaal deel uit van de Indische filosofie, levenswijze. Waar wij zeker nood aan hebben met ons drukke bestaan. Waarom staan we onszelf niet wat meer tijd toe om voor onszelf te zorgen? Uiteindelijk hebben we dit allemaal brood-nodig. Maar de beste manier is gewoon om het zelf te gaan ontdekken. Maak kennis met de gastvrijheid van de inwoners van Kerala. Stel je zintuigen open voor een bijzondere en unieke ervaring in deze prachtige omgeving. Maar vooral: geniet!

 

Programma Detox Retreat in Kerala

Dag 01 Brussel – Thiruvananthapuram

Je vertrekt vanuit Brussel of een luchthaven naar keuze naar Thiruvananthapuram met een tussenstop.

Dag 02 Thiruvananthapuram

Bij aankomst wacht je een warm onthaal door onze lokale vertegenwoordiger. De taxi brengt je naar je hotel waar je je in alle rust kan installeren.

Dag 03 – DAG 24 Thiruvananthapuram

Om ten volle te kunnen genieten van de effecten van de Panchakarma kuur moet je zeker rekenen op een verblijf van een 3-tal weken. Het programma wordt steeds ter plaatse aangepast, aan jouw persoonlijke noden, en dit in samenspraak met de therapeut.

Dag 25 ThiruvananthapuramBrussel

Vandaag neem je afscheid van het prachtige Kerala. De taxi brengt je naar de luchthaven van Thiruvananthapuram. Je gaat aan boord van de internationale vlucht naar Brussel met een tussenstop.

Wat mag je verwachten van een panchakarma behandeling?

Panchakarma betekent in het Sanskriet ‘vijf acties’ of ‘vijf behandelingen’ die het proces omvatten van het reinigen van het lichaam van gifstoffen en verjonging van het lichaam op een zeer diep niveau. Ayurveda beveelt Panchakarma ten zeerste aan als een seizoensgebonden behandeling voor het elimineren van factoren die ziekten veroorzaken en het handhaven van een evenwicht tussen biologische energieën – Vata, Pita en Kapha. Panchakarma-therapie is een zeer complexe en geavanceerde wetenschap van zuivering van de lichaam – geest kanaalsystemen. Het ontgiftingsproces omvat drie hoofdfasen; een aangepast dieet en levensstijl moeten tijdens deze drie fasen worden gevolgd

Purva Karma

De Panchakarma-therapie wordt voorafgegaan door de Purva Karma, waarbij het lichaam wordt voorbereid op het verwijderen van toxines door middel van dieetaanpassingen (Deepana en Paachana), en Abhyanga (oliemassage), Abhyantara Snehana (met orale inname van gemedicineerde of niet-medicinale ghee of olie), Bahya Snehana (met externe olie door massages) en Sarvanga Swedana (therapeutisch zweten door stoombad). Deze fase helpt de kanalen en toxines te verzachten en te verwijderen, zodat toxines gemakkelijker kunnen worden geëlimineerd, waardoor het lichamelijke metabolische vuur of ‘Agni’ toeneemt.

Pradhan Karma or Panchakarma

Dit bestaat uit de vijf belangrijkste ontgiftende acties – Vamana (therapeutisch braken), Virechana (therapeutische zuivering), Vasthi (medicinaal klysma), Nasya (nasale toediening van medicatie) en Rakthamoksha (bloedafnametherapie). De beoefenaar zal een of meer van de 5 Panchakarma-reinigingsprocedures analyseren en voorschrijven, afhankelijk van de huidige staat van de ‘dosha’s’ en psychologische paraatheid van het individu.

Paschat Karma

Paschat Karma omvat ‘nazorg’-procedures om het volledige voordeel van Panchakarma te krijgen. Het kan bepaalde verjongende behandelingen omvatten die bekend staan ​​​​als Rasayana-therapie, levensstijlbeheer, dieetbeheer en inname van kruidensupplementen.

Rasayana betekent herstellende en verjongende maatregelen die volgen op Panchakarma. Tijdens de verjongingsfase wordt de spijsvertering weer normaal en worden medicijnen toegediend om het lichaam te verjongen of de ziekte te behandelen.

Enkele van de voordelen van Panchakarma:
 •    Helpt de stofwisseling te herstellen
  • Elimineert gifstoffen en versterkt weefselfuncties
  • Helpt alle drie de dosha’s in evenwicht te houden
  • Verbetert mentale helderheid en bewustzijn
  • Vermindert de afhankelijkheid van alcohol, tabak en drugs
  • Helpt bij het implementeren van een gezonde voeding en levensstijl
  • Vermindert stress, verbetert ontspanning en tolerantie
  • Vertraagt ​​het verouderingsproces en verlengt de levensduur
  • Verhoogt de glans en immuniteit van de huid
  • Verhoogt de immuniteit en het energieniveau van het lichaam
  • Verbetert kracht, uithoudingsvermogen, energie en vitaliteit

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels.

Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden

Beste reisperiode

De Expo 2021 Dubai  gaat door van vrijdag 01 oktober 2021 tot en met 31 maart 2022. Sowieso zijn er diverse thema dagen tijdens de ganse expo periode. 

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids, 

Niet inbegrepen 

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum (indien van toepassing)