16 – daagse Luxe rondreis Go Kerala 

 Luxe rondreis Go Kerala is een rondreis waarbij je Kerala  individueel ontdekt

Kerala is zonder twijfel één van de mooiste regio’s in India, die je toch op zijn minst éénmaal moet bezocht hebben. Maar Ik ben er van overtuigd dat je na je eerste bezoek vast en zeker nog wel terugkeren. Niet voor niets wordt deze regio God’s Own Country genoemd.

Natuurlijk is Kerala de bakermat van de ayurveda. Maar voor wie een deel van deze prachtige regio wil gaan ontdekken. Is dit programma Go Kerala uitermate geschikt. Je ontdekt er niet alleen de stad Kochi met haar koloniaal verleden maar vangt er ook een glimp op van de prachtige groene natuur met onder meer Munnar en het Periyar Tiger Reserve.

En uiteraard mag een boottocht doorheen de backwaters niet ontbreken net als een verblijf aan het strand. Waar je tot rust kan komen en er kan genieten van een aantal deugddoende ayurvedische behandelingen.

Hoogtepunten tijdens luxe rondreis Go Kerala 

  Ontdek het koloniale verleden in Kochi

 Wandel door het Periyar Nationaal Park

√  Ontdek de theeplantages in Munnar

√  Bewonder het leven langs de backwaters

√  Maak kennis met de gastvrije bevolking

√  Geniet van deugddoende ayurvedische behandelingen

Reisroute Luxe rondreis Go Kerala

Dag 01 Vlucht naar Kochi

Je vertrekt vanuit Europa naar de luchthaven van Kochi met een tussenstop.

Dag 02 Kochi

Bij aankomst op de luchthaven van Kochi word je opgehaald en wacht je een warm onthaal door onze vertegenwoordiger. Je kan er genieten van wat vrije tijd. ’s Avonds maak je een prachte cruise bij zonsondergang. Vervolgens keer je terug naar je hotel.
Je overnacht in hotel Taj Malabar

Dag 03 Kochi

Na het ontbijt start je het bezoek aan Kochi met onder meer een bezoek aan de Chinese vissersnetten, een bezoek aan de St. Francis CSI Church. Maar ook maak je een stop op de markt en proef je er van een lokale thee. Vervolgens krijg je de kans om een Brahmaanse familie te ontmoeten en breng je nog een bezoek aan het “Dutch Palace”. Deze excursie eindigt met een bezoek aan de Joodse synagoge.In de namiddag geniet je van je vrije tijd.
Je overnacht in hotel Taj Malabar

 Dag 04 Kochi – Munnar

’s Ochtends na het ontbijt vertrek je voor een rit naar het prachtige Munnar dat een waar paradijs is voor natuurliefhebbers. Munnar ligt omgeven door de prachtige groene theeplantages en is dan ook een bijzonder populair “hillstation”.Onderweg maak je een fotostop aan Echo Point en Mattupetty Dam. Op een hoogte van bijna 2000 meter geniet je van de adembenemende uitzichten. Vervolgens reis je door naar je hotel.
Je overnacht in hotel Spice Tree

Dag 05 Munnar

Vandaag start je de dag vroeg met een trektocht voor een halve dag. Tijdens de wandeling kan je prachtige tuinen van thee in Munnar bewonderen. Nodeloos om te zeggen dat het uitzicht vanop de top waanzinnig mooi is. Deze trektocht duurt ongeveer 4 uur. Na de picknick bezoek je de thee fabriek waar je kan genieten van een thee proeverij en waar je meer te horen krijg over hoe de verwerking van thee in zijn werk gaat. Op de terugkeer naar je hotel maak je nog een stop voor een bezoek aan Srishti, een project van Tata Global Beverages waar andersvaliden werken.
Je overnacht in hotel Spice Tree

Dag 06 Munnar – Thekkady

Na het ontbijt reis je door naar Thekkady. Bij aankomst check je in, in je hotel. ’s Avonds neem je deel aan de “kruidenwandeling”. Dit is zonder meer een bijzondere ervaring. Je maakt er kennis met de prachtige kardemom bloemen, ervaart er het intense aroma van de kruidnagels en natuurlijk waait er een koel briesje door de plantage.
Je overnacht in hotel Spice Village

Dag 07 Thekkady

Uiteraard mag een boottocht doorheen het Periyar Tiger Reserve niet ontbreken op je planning. Dus na het ontbijt start je met je bezoek aan dit mooie park. Met wat geluk kan je er een aantal wilde dieren spotten. Zoals herten, beren en vogels. Na de boottocht keer je terug naar je hotel waar je kan genieten van je vrije tijd.
Je overnacht in hotel Spice Village

Dag 08 Thekkady – Kumarakom

Na het ontbijt gaat de reis verder richting Kumarakom. Onderweg maak je onder meer een stop voor een typisch Syrische lunch, gevolgd door een wandeling doorheen de plantage. Vervolgens gaat je reis verder richting Kumarakom.Dit prachtige backwaters dorpje, is gelegen aan de oevers van het Vembanad meer dat trouwens Kerala’s grootste meer is.
Je overnacht in hotel Coconut Lagoon

Dag 09 Kumarakom

Je start de dag alvast met een gezond ontbijt alvorens te starten met je excursie. ’s Ochtends verken je Aymanam Village, dit dorpje is de thuishaven van Arundhathi Roy’s novelle “The God of Small Things”. Je start alvast je ontdekking van dit idyllische plaatsje aan boord van een traditionele kano cruise. Die je voert langsheen de smalle kanalen. En je een bewonderenswaardig uitzicht geven op het dagdagelijkse leven langsheen de oevers. Vervolgens wandel je door het hart van dit typische Kuttanad dorpje omgeven door rijstvelden. Na de wandeling keer je terug naar je hotel waar je kan genieten van je vrije tijd.
Je overnacht in hotel Coconut Lagoon

Dag 10 Kumarakom – Marari

Vandaag na het ontbijt, gaat je reis verder naar Alleppey waar je aan boord gaat van je privé woonboot. Er staat een prachtige cruise op de planning langsheen de backwaters. Ongetwijfeld één van de beste ervaringen voor wie een reis maakt naar Kerala. De prachtige natuur en het leven langsheen de oevers die je kan bewonderen tijdens de cruise laten je vast en zeker wegdromen. Deze boten zijn gebaseerd op de boten van weleer ook wel “Kettuvallams” genoemd, die voorheen tonnen rijst en kruiden vervoerden.

Vandaag de dag werden omgebouwd tot comfortabele accommodaties. Je vaart doorheen de kanalen omgeven met palmbomen terwijl je de schoonheid van de lokale dorpjes kan bewonderen. Tijdens de cruise laat je je smaakpapillen verwennen met een lokale typische Kerala maaltijd. Vervolgens wordt er ook nog thee en snacks aan boord geserveerd. ’s Avonds gaat je reis verder richting Marari. Bij aankomst installeer je je in je hotel.
Je overnacht in hotel Marari Beach Resort

Dag 11-Dag 15  Marari

Mararikulam is een vissersdorpje waar het leven rustig voortgaat zoals dat 100 jaar geleden al het geval was. Terwijl de mannen op zee gingen varen om er hun dagelijkse visvangst binnen te halen. Marari biedt dan ook eindeloze kilometers aan strand met prachtige zandstranden omgeven door palmbomen en ongerept gebied. Hier kan je de lokale charme op zijn best ervaren.  Hier kom je zonder twijfel tot rust en kan je herbronnen na een prachtige en gevarieerde rondreis. Geniet van de faciliteiten in je hotel.
Je overnacht in hotel Marari Beach Resort

 Dag 16 Vlucht vanuit Kochi

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van het prachtige India. Transfer naar de internationale luchthaven van Kochi voor de terugvlucht naar Europa met een tussenstop.

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels.

Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum