Punjab, een unieke regio in India

Punjab, een niet te missen regio tijdens je reis naar India

Reisperiode: juni 2024
Route: Rondreis van Punjab via de Gouden Driehoek tot in Rajasthan
Duur: 14 dagen
Type: Solo Travel

Punjab, een bijzonder boeiende rondreis doorheen India

Een reis maken naar India is sowieso altijd een belevenis. Ik ben dan ook bijzonder tevreden over de unieke rondreis doorheen India die mij gebracht heeft van Amritsar via de Gouden Driehoek tot helemaal in Rajasthan.

Om mijn blog niet te lang te maken, heb ik beslist om deze in hoofdstukken op te delen. En zo blijft het boeiend om te lezen én kan je later nog eens terugkeren voor nog wat meer informatie.

Welkom in Amritsar

Vanuit Brussel ging mijn reis via Doha naar Amritsar. De ervaring is wat anders wanneer je op deze luchthaven arriveert dan wanneer je opteert voor een metropool zoals Mumbai of Delhi. Op amper 20 minuten stond ik al buiten het luchthavengebouw waar ik werd opgewacht door mijn lokaal team.

Nog amper 30 minuten later en ik kon bij aankomst meteen naar mijn kamer. Het voordeel van georganiseerd te reizen én super handig wanneer je een nachtvlucht hebt en je zo snel mogelijk wil gaan slapen.

De Gouden Tempel in Amritsar

Omwille van de warme temperatuur, het ging tot meer dan 50 graden door een hittegolf, hebben we beslist om ’s avonds de tempel te gaan bezoeken. Uiteraard, religie maakt vandaag de dag nog steeds een belangrijk onderdeel uit van menige Indiërs. Logisch dus dat de Gouden Tempel dagelijks talrijke bezoekers mag ontvangen.

Het was eigenlijk één van de bezoeken waar ik al lang naar had uitgekeken. En ik was zeker niet ontgoocheld. Het viel me in elk geval op dat ondanks het grootte aantal bezoekers er toch zo’n sfeer van sereniteit waar te nemen viel.

Schoenen uit en gewoon genieten  van de omgeving. Uiteindelijk besliste ik even te gaan zitten op een rustige locatie, helemaal alleen. Ik vind het altijd fijn om zo de omgeving te kunnen opnemen alsook de energie van zo’n unieke locatie te ervaren.

Maar niet veel later werd ik plots omringd door een groep lokale vrouwen die rondom mij kwamen zitten. Ze hadden uiteraard evengoed ergens anders kunnen gaan zitten, er was trouwens plaats genoeg. En toen dacht ik wel bij mezelf, dat is nu écht India.

Foodies in Punjab

Naast Amritsar heb ik ook nog een stop gemaakt in Chandigarh. Punjab is duidelijk een rijke regio. Een regio van landbouwers. Maar eveneens een regio die volop in ontwikkeling is met een wegeninfrastructuur om u tegen te zeggen die ook nog eens volop in expansie is.

Maar wat me vooral in Punjab is bijgebleven is de ongelofelijke lekkere keuken. Ik mag dan al zelf van Kerala afkomstig zijn en ontzettende liefhebster zijn van de keuken uit Kerala. De lokale gerechten uit Punjab smaken zonder twijfel naar meer.

De ervaringen in India heeft me nog eens duidelijk gemaakt dat lekker eten ook écht een onderdeel van de cultuur in India is. Logisch want het is een moment dat je kan delen met anderen, het gezellige samen zijn en het proeven van de lokale gerechten. Een perfecte mix!

Waarom ik terug zou gaan naar Punjab?

Tijdens mijn bezoek aan Punjab was het er zeer warm. Hierdoor heb ik niet alle bezoeken kunnen doen die ik eigenlijk wilde doen. Maar daarnaast is het een regio waar ik nooit eerder was geweest. En natuurlijk als reiziger ben je altijd nieuwsgierig naar nieuwe plaatsen.

De grote steden zijn er bijzonder modern, het eten was er bijzonder lekker en de mensen waren er ook zeer aangenaam. Daarnaast zijn Amritsar & Chandigarh kleinere steden vergeleken met de miljoenen steden zoals Mumbai en Delhi en ademen ze een sfeer van gezelligheid uit.

Een excuus om terug te gaan naar India heb ik nooit nodig maar en reden om terug te keren naar Punjab heb ik in elk geval wel!

Subhadra in Amritsar

Subhadra
Specialist Reizen India

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier – https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/