Luxe hotels in Indonesië

Luxe hotels in Indonesië

De luxe hotels in Indonesië zullen je zonder twijfel weten te verbazen. Nu ik er zelf geweest ben kan ik dit voor de volle 200% bevestigen. Uiteraard heb je net als bij vele andere bestemmingen een waaier en diversiteit aan hotels. Maar net dat is een troef voor elke bestemming.

Zeker voor wie op zoek gaat naar een rondreis zorgt dit er voor dat we telkens unieke reizen kunnen ontwerpen met een fantastische wow gevoel bij elk hotel waar je logeert. En net dat doet Indonesië dan weer ontzettend veel eer aan.

Jimbaran

Een van de locaties voor luxueuze strandvakanties is zeker Jimbaran in Indonesië. Het voordeel is dat deze badplaats niet zo ver van de luchthaven ligt, en dus meteen ideaal is voor wij de reis in Indonesië wil afsluiten en niet zo ver meer wil reizen.

Uluwatu

Deze plaats is absoluut mijn persoonlijke favoriet. Okay de zee in Indonesië is op veel plaatsen best ruig en ook de golven kunnen er stevig zijn. Maar daarnaast hebben de meeste hotels adembenemende infinity pools en vaak bieden ze ook villa’s aan met prachtige privé zwembaden. Een wandeling op het strand kan vaak wel.  

Ubud

De jungle van Bali, zeker een niet te missen plaats tijdens een rondreis doorheen Indonesië. Ook hier vind je terug een waaier aan hotels. De uitzichten zijn er fenomenaal en zo leer je ook een andere zijde van Indonesië kennen.

De hotels vaak gelegen op de heuvel flanken, omgeven door het prachtige groen, brengen je een instant zen gevoel. Ubud mag dan best toeristisch en druk zijn, er zijn genoeg oases waar je tot rust kan komen en wie dan toch graag ’s avonds of overdag de stad wil intrekken, heeft opties genoeg.

Sidemen

Sidemen vond ik zelf bijzonder fijn. Het hotel aanbod is hier dan wel beperkt maar ik logeerde er in de Samanvaya Sidemen en dat heeft écht wel ontelbare troeven. Het hotel heeft een echte “nature vibe” en dat is bijzonder fijn wanneer je hier overnacht.

2 zwembaden en een restaurant waar overheerlijke gerechten worden geserveerd, die ook de locals weten te smaken, en je weet waarom dit een zeer instagrammable hotel is in Indonesië.

Lombok

Voor mij absoluut dé verrassing tijdens mijn reis doorheen Indonesië. Lombok is uiteraard minder bekend en dus ook minder toeristisch. Maar net omdat het rustiger is qua toerisme heeft het zeker ook haar troeven.

De baaien zijn er gewoon idyllische en de zee is er meestal rustig. Tijdens je verblijf zal je bij mooi weer absoluut kunnen genieten van prachtige zonsondergangen. Voor wie wat afwisseling wil van het drukke Bali zal zich zeker thuis voelen in het prachtige Lombok. Absoluut een pareltje in Indonesië.

 Seminyak

De laatste plaats die ik bezocht op mijn rondreis doorheen Indonesië. Seminyak heeft zeker de naam van een drukke badplaats te zijn. Naar mijn gevoel doet het wat Europees aan. Seminyak ligt dichtbij de luchthaven en is dus de ideale stop alvorens een vlucht terug naar Europa te nemen.

Echter in het hotel waar ik logeerde merkte ik eigenlijk niets van het drukke leven in de stad. Een prachtige locatie met maar liefst 2 infinity pools waarvan 1 adult pool. Een gezellige sfeer dat perfect past bij een strand resort. Zonder dat je hoeft te vechten voor een ligbedje.

Het uitgestrekte strand is perfect voor een prachtige wandeling bij zonsondergang.

Volgende bestemmingen zitten in ons aanbod

INDIAMALEDIVENEMIRATEN | INDONESIË | SRI LANKA