Luxe Ayurveda reizen naar India

Luxe Ayurveda reizen naar India

Een  luxe Ayurveda reis maken is een must voor iedereen die werkt aan zijn of haar gezondheid. Uiteraard geloven wij dat een goede gezondheid de basis is voor een lang en gelukkig leven. Want goed voor onszelf zorgen, is vandaag de dag nog meer dan vroeger, belangrijk. In India is er nu eenmaal veel aandacht voor gezondheid. Zo vind je in India heel wat populaire yoga centra op fantastische locaties. Maar ook meditatie neemt een heel belangrijke plaats in. En uiteraard zijn er in de hotels waar wij mee samenwerken prachtige spa’s aanwezig.

Wellnessreizen en luxe Ayurveda reizen naar India

Bovendien is er een verschil tussen wellnessreizen en Ayurveda reizen. Zo wordt er bij de wellnessreizen de klemtoon gelegd op de verjongingsprogramma’s met een vleugje Ayurveda. Daarnaast heb je natuurlijk de gespecialiseerde Ayurveda centra die zich heel specifiek op bijzondere therapieën focussen. Na een consultatie bij de Ayurvedische dokter wordt er een programma op maat opgesteld. Daarnaast hebben heel wat ayurvedische centra ruimte om yoga te beoefenen en om aan meditatie te doen. Zo wissel je je behandeling af met voldoende rust. Uiteraard kan je ook de nabije omgeving gaan verkennen. Een glimp opvangen van het leven van de locals.

Ayurveda betekent “de wetenschap van het leven”

De term Ayurveda komt uit het Sanskriet. Waarbij Ayus staat voor “leven” en Veda voor “wetenschap”. Daarom focust de Ayurveda zich op een gezond leven. Natuurlijk neemt in balans zijn hierin een belangrijke plaats in. Zo is de Ayurveda ontstaan in India, meer dan 5000 jaar geleden. Bovendien kijkt men in de ayurveda naar de oorzaak van gezondheidsproblemen. Niet enkel naar de gevolgen bij gezondheidsproblemen. Verder speelt gezonde voeding een bijzonder belangrijke rol bij onze gezondheid. Daarom worden in de Ayurveda organisch geteelde kruiden gebruikt. Zo beschikken de Ayurvedische centra over hun eigen tuin waar kruiden vers geplukt worden. Dankzij een waaier aan behandelingen kan jij je immuniteit verbeteren.

Mijn roots uit Kerala, mijn connectie met Ayurveda

Ik moet toegeven dat ik zelf, opgegroeid in België, best wel sceptisch tegenover de ayurveda stond. Maar ik vind persoonlijk wel dat je het zelf eens moet ervaren. Zo heb ik een paar jaar geleden zelf een Ayurveda kuur uitgetest. Natuurlijk wist ik totaal niet wat ik er moest van verwachten. Uiteraard had ik ook geen idee of ik het effect zou voelen. Bovendien heb ik ook maar een korte kuur gevolg. Maar ik vond het effect verrassend. Logisch dat ik sindsdien zelf helemaal fan van ben van Ayurveda. Uiteraard geloof ik zelf wel in een combinatie van klassieke geneeskunde én de positieve werking van Ayurveda.

Voor een langdurig effect kies je best een Ayurveda kuur van 3 weken 

Want om écht de effecten te voelen van de Ayurvedische kuren moet je toch rekenen op een kuur van een 3-tal weken. Wanneer je terugkomt, zal je je zonder twijfel als herboren voelen. Eenmaal je start met het maken van Ayurveda reizen zal je dat vast willen blijven doen. Zo is 1 maal per jaar tijd vrij maken in je agenda om een Ayurveda reis te ondernemen geen overbodige luxe.

Ayurveda behandelingen in India

De Ayurveda biedt een waaier aan behandelingen aan. Uiteraard wordt er voor jou een programma op maat samengesteld. Maar toch helpen we jou graag al wat op weg in de wereld van de Ayurveda.

Abhyanga (traditionele massage)

Dit is een traditionele massage voor het ganse lichaam. Waarbij zowel hoofd, gezicht en lichaam met de geneeskrachtige olie gemasseerd worden. Daarna geniet je nog van een rustgevend stoombad. Deze massage wordt zacht en voorzichtig uitgevoerd met de handpalmen. Vervolgens vermindert ze vermoeidheid, verwijdert gifstoffen en verbetert je slaap.

Podikkizhi / Elakkizhi

Met een combinatie van kruidenpoeders die worden verwarmd in kruidenolie krijg je een ritmische lichaamsmassage. Daarom is deze behandeling effectief bij reuma en spieraandoeningen.

Sirodhara

Tijdens deze behandeling wordt lauwwarme medicinale olie voortdurend als een gelijkmatige stroom over het voorhoofd gegoten. Zo ontspant je lichaam.

Pizhichil

De warme medicinale olie wordt over het lichaam geperst uit een doek. Bovendien verbetert deze behandeling de spieren en ontspant het zenuwstelsel.

Nasyam

Deze neusbehandeling met kruidenolie wordt dikwijls gebruikt om aandoeningen te behandelen aan hoofd, ogen, oren, neus en nek.

Siroabhyanga

Deze zachte massage van je hoofdhuid, nek en schouders vermindert je vermoeidheid en ebt de stress weg. 

Ardha abhyanga

De betekenis van “ardha” is half. Abhyanga betekent massage. Zo focust deze oliemassage zich op gevoelige plaatsen. Waaronder de nek, rug, schouders en armen. Vervolgens geniet jij van deze therapeutische ervaring. Ondertussen trekt de warme aromatische kruidenolie in je huid.

Udvarthanam (poedermassage)

Tijdens deze massage wordt er gebruik gemaakt van poeders op basis van kruiden. Deze behandeling brengt je lichaam in vorm.

Je wil graag een Ayurveda reis ondernemen in India

Zelf vinden wij de wereld van de Ayurveda ontzettend boeiend. Eenmaal je er kennis mee hebt gemaakt zal het vast en zeker naar meer smaken. Werken aan je immuniteit biedt voor elk van ons talrijke voordelen. Wanneer je dit dan ook nog eens kan doen in het prachtige India is dat een overduidelijke win-win.

Natuurlijk begrijpen wij dat er een groot aanbod aan Ayurveda centra is in India waar je kan gaan kuren. Zo zijn er natuurlijk de hotels met hun centra maar heb je ook de clinics. Bovendien is het logisch dat het niet eenvoudig is om in te schatten welk centrum er bij jou past.

Veel hangt af naar wat voor soort ervaring jij op zoek bent. Natuurlijk begeleiden wij jou graag in de zoektocht naar de geschikte Ayurveda reis.

Waarom kiezen voor 

Bestemmingsspecialist voor luxe reizen
Bestemmingsspecialist voor luxe reizen

 Bestemmingsspecialist

Als bestemmingsspecialist voor luxe reizen  koos ik er bewust voor om slechts 4 bestemmingen op te nemen in mijn aanbod

IndiaMalediven Emiraten

Bestemmingsspecialist voor luxe reizen

 Luxe reizen op maat

Na een kennismakingsgesprek ontwerp ik een voorstel gebaseerd op jouw wensen én aangevuld met mijn ideeën.

Voor elke aanvraag ontwerp ik een uniek reisvoorstel op maat.

Bestemmingsspecialist voor luxe reizen

 Passie voor reizen

Ik reis regelmatig naar mijn favoriete bestemmingen. Om er de nieuwste reistrends te ontdekken, unieke hotels te selecteren én bijzondere excursies te gaan uittesten.

 

Bestemmingsspecialist voor luxe reizen

 Persoonlijke begeleiding

Ik voorzie voor elke reiziger persoonlijke begeleiding. Dit van bij de reservatie en uiteraard tijdens de reis. Na de reis voorzien we een feedback gesprek.

 

Volgende bestemmingen zitten in ons aanbod

INDIAMALEDIVENEMIRATEN