Ayurveda hotels in Kerala

Beste reisperiode voor Ayurveda hotels in Kerala:

  • Tijdens het moesson seizoen in augustus en september
  • Tijdens onze wintermaanden van oktober tot en maart

Ayurveda hotels in Kerala

Mijn eigen roots zijn afkomstig uit Kerala. De betekenis van mijn naam “Subhadra” is trouwens “bron van het welzijn”. Het is toch al heel wat jaren dat ik zelf ook geïnteresseerd ben in de wondere wereld van de Ayurveda. Persoonlijk vind ik het een zeer boeiende en interessante levenswijze en elke keer ik naar Kerala reis, leer ik er heel wat bij. En dat deel ik dan weer graag met jou.

Tijdens mijn reis heb ik talrijke hotels die Ayurveda beoefenen bezocht. Ik vond het uitermate boeien en kwam tot de vaststelling dat je de diverse Ayurveda hotels in 3 categorieën kan indelen. Zo heb je de Ayurvedische klinieken waar de Ayurveda in een zeer strikte vorm beoefend wordt, heb je de resorts die intense ayurveda therapieën aanbieden. Maar daarnaast heb je ook de vrijetijdshotels waar je kan kennis maken met de Ayurveda hotels.

Vrijetijdshotels met Ayurveda behandelingen

Persoonlijk zou ik aanraden als je niet zeker bent of Ayurveda wel geschikt is voor jou. Om eerst eens kennis te maken met Ayurveda in een vrijetijdshotel. De behandelingen zijn er meestal niet zo strikt en ook niet het dieet. Het is de ideale manier om kennis te maken en nadien kan je voor jezelf uitmaken of dit naar meer smaakt.

Resorts met Ayurveda behandelingen

In feite moet je rekenen op een duurtijd van 3 weken voor een intensieve Ayurveda behandeling. Uiteraard zijn er ook resorts die behandelingen aanbieden van 2 weken of zelfs voor 1 week. Maar weet dat het effect van de behandelingen nooit zo groot zal zijn dan wanneer je opteert voor een kuur van 3 weken.

Ayurvedische klinieken

Ik heb zelf diverse Ayurvedische klinieken bezocht. Het regime is er altijd vrij strikt. Samengevat kan ik zeggen dat de focus écht op de kuur ligt die je er volgt en alleen daar op. Meestal ben je daar niet in de mogelijkheid om de kliniek te verlaten, wordt er niet toegestaan dat je internet gebruikt én volg je er een gepersonaliseerd en strikt dieet. Maar zonder twijfel zijn dergelijke kuren deze met de meeste impact.

Voor mij persoonlijk, ik heb uiteraard ook Ayurveda kuren uitgetest, wat ik de grootste uitdaging vond. Was niet het feit dat je om 6 uur wakker gemaakt werd voor je eerste medicijn. Of het feit dat de dag start met een uitgebreide massage behandeling. Dat je elke dag eet op het exacte tijdstip.

Nee, voor mij persoonlijk  vond ik het feit dat je de ganse dag “vrij bent” de grootste uitdaging. Ik ben gewoon van altijd een zeer drukke en goed gevulde dag te hebben. Dus ja, dat was nieuw. Maar er was tijd om te lezen en gewoon niets te doen. Een vreemde ervaring maar wel inspirerend.

Beste reisperiode voor Ayurveda behandelingen

Het klinkt misschien wat vreemd, maar in India is het bijzonder populair om te gaan kuren op het einde van de moesson periode, dus in augustus en september. In India valt deze periode net na een zeer warme periode, net voor de moesson start en voor je lichaam is dit de ideale tijd.

Wij als reizigers, reizen natuurlijk liever naar India wanneer de temperaturen er aangenaam zijn en de regenbuien tot een minimum beperkt worden en opteren vaker om een kuur te volgen tussen oktober en maart. Maar de opties zijn er.

Voor mij smaakte de Ayurveda Retreat alvast naar meer!

Voor reizen naar India heb je een visum nodig. 

Inspiratie ayurveda hotels in Kerala

2023-10-26T13:39:54+00:00

Kumarakum Lake Resort

Kumarakom Lake Resort Kumarakom Lake Resort. Ik moet zeggen, op basis van de foto’s die ik al gezien had vond ik het Kumarakom Lake Resort er bijzonder idyllisch uitzien. Maar uit ervaring vind ik het belangrijk om er zelf op bezoek te gaan want zo kan ik écht te weten komen welke atmosfeer je [...]

2023-10-26T13:35:52+00:00

Marari Beach Resort

Marari Beach Resort Aha nog één van mijn favoriete hotels. Op zich moet ik toegeven dat ik nog geen negatieve ervaringen heb gehad op vlak van hotels in Kerala. Maar Marari Beach is een erg leuke plek voor diegenen die wat tijd willen doorbrengen op een van de mooiste gouden stranden van Kerala. Ik [...]

2023-10-26T13:27:29+00:00

Kalari Kovilakom

Kalari Kovilakom Kalari Kovilakom. Als het gaat om authentieke ayurvedische behandelingen ben je in Kalari Kovilakom op de juiste plek. Dit Ayurveda centrum behoort niet tot de Ayurveda hotels maar is een Ayurveda Clinic. Natuurlijk niet zoals in een traditioneel ziekenhuis. Je gaat het zelf al gauw ontdekken tijdens je verblijf. Maar het welzijn [...]

2023-10-26T13:21:45+00:00

Prakriti Shakthi

Prakriti Shakthi Prakriti Shakthi. Als ik de Ayurveda centra en hotels die ik bezocht heb een beoordeling zou moeten geven op hun locatie dan zou Prakriti Shakti zeker in mijn top 3 staan. Gelegen in de weelderige groene heuvels van Panchalimedu, kies je hier voor een bijzondere holistische en geneeskrachtige ervaring. Het prachtige uitzicht [...]

Volgende bestemmingen zitten in ons aanbod

INDIAMALEDIVENEMIRATEN | INDONESIË | SRI LANKA