India & de Gouden Driehoek

Reisperiode: juni 2024
Route: Rondreis van Punjab via de Gouden Driehoek tot in Rajasthan
Duur: 14 dagen
Type reis: solo travel

De Gouden driehoek mag uiteraard niet ontbreken op jouw rondreis doorheen India. Als er 1 locatie is die zowat elke reiziger wil bezoeken op de eerste reis naar India, dan is het uiteraard wel de Taj Mahal in Agra.

De Taj Mahal in al haar glorie

En ik kan je geen ongelijk geven. Ik heb nu zelf de Taj Mahal al meerdere malen bezocht. In verschillende seizoenen en op verschillende tijdstippen. Het mooie eraan is dat elke keer de Taj Mahal een ander uitzicht krijg.

Onder invloed van het licht krijgt één van de meest iconische monumenten op aarde telkens een ander gezicht. Steeds verrassend maar altijd verbluffend mooi. Geen wonder dat een bezoek hier je nooit doet vervelen.  

Taj Mahal Agra
Taj Mahal Agra
Taj Mahal Agra

Jaipur, de Roze Stad

Persoonlijk  vind ik de Gouden Driehoek zelf ook een fantastische combinatie van 3 bijzonder diverse steden. Voor iemand die een korte introductie wil met India, of je nu reist voor plezier of zaken. Hier krijg je sowieso een indruk van wat India is.

Je gaat me niet horen vertellen dat je nu een goed beeld hebt van wat India, want India is nu eenmaal zo divers dat sowieso 1 reis nooit voldoende  gaat zijn.

Met een bezoek aan Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan en meteen ook de toegangspoort krijg je meteen al een glimp van wat de kleurrijke deelstaat van Maharadja’s en Maharani’s, Rajasthan dan wel te bieden heeft.

Zwembad The Oberoi Rajvilas
The Oberoi Rajvilas

Delhi

Om te eindigen in de hoofdstad Delhi. Nu je kan er van alles van vinden natuurlijk. Van zo’n metropool met meer dan 30 miljoen inwoners. Wat ik persoonlijk zelf heb geleerd van grote steden, is net door er verschillende keren naartoe te gaan is dat meestal dan pas de kans krijgt om het meer authentieke te gaan ontdekken.

Het voordeel is dat je je dan minder gaat gedraag als toerist en meer als local. Net daarom dat we daar altijd veel aandacht aan besteden om je ervaringen mee te geven die verder gaan dan alleen maar de toeristische hotspots.

Persoonlijk vind ik dat je net op zoek moet gaan naar een gezonde mix. En ik twijfel er geen seconde aan dat je vast en zeker het contrast zult opmerken tussen Old & New Delhi. Maar als ik je nu nieuwsgierig heb gemaakt dan moet je dat gewoon eens zelf gaan bezoeken.

 

Combineer de Gouden Driehoek mét India

Nu een reis maak doorheen India is altijd keuzes maken, onmogelijk om zo’n gigantisch land op een korte termijn, grondig te kunnen bezoeken. Ik betrap er mijzelf ook steeds op dat mijn travel-to-do list er niet kleiner maar net steeds langer wordt.

Lange tijd werd de Gouden Driehoek vooral gecombineerd met Rajasthan maar gezien de grote connectiviteit in India zijn de mogelijkheden vandaag de dag onbeperkt. En zal je dus zien dat je best wat opties hebt.

Zo kan je de Gouden Driehoek perfect combineren met

  • Mumbai
  • Goa
  • Kerala
  • Kashmir
  • Darjeeling

Tijgers spotten in Ranthambore National Park

Een ander pareltje waar ik een aantal keren zelf al geweest ben om tijgers te gaan spotten is Ranthambore National Park. Dit prachtige park is ideaal te combineren voor wie de Gouden Driehoek bezoekt en nog een andere unieke ervaring wil toevoegen aan hun reis.

Dit prachtige park heeft een zeer goede zichtbaarheid en een hoge kans om tijgers te spotten en nog een resem andere dieren. Je zal getuige zijn van een prachtige gouden zonsopgang over het park. Dat jou zonder twijfel een unieke ervaring zal geven, net zoals ik graag mijn reisprogramma’s ontwerp.

In elk geval zorgen deze unieke combinaties er voor dat ik nog een boeiendere reis voor jou kan samenstellen.

Subhadra aan de Taj Mahal

Subhadra
Specialist Reizen India

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier – https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/