13 – daagse culinaire rondreis Noord-India

Culinaire rondreis waarbij je Noord-India ontdekt

Deze culinaire is dé ideale reis voor liefhebbers van de Indische keuken. Je smaakpapillen zullen ontzettend verwend worden tijdens een reeks van bijzondere ervaringen die wij speciaal voor jou hebben samengesteld. Zo laat je je smaakpapillen verwennen tijdens de streetfoodtour in Delhi, woon je een lokale kookworkshop bij, proef je van de lokale Rajasthani snacks, maak je kennis met een lokale organische boerderij, schuif je je voeten onder tafel bij een lokale chef in Hyderabad én maak je kennis met de dabawalla’s in Mumbai. Kortom een boeiende en uiterst gevarieerde rondreis van Noord naar Zuid-India.

 

Hoogtepunten tijdens jouw culinaire  rondreis Noord-India

Laat je smaakpapillen verwennen tijdens de streetfoodtour in Delhi

Woon een lokale kookworkshop bij

Proef van de lokale Rajasthani snacks

Ga op ontdekking op de lokale organische boerderij

Schuif je voeten onder tafel bij een lokale chef in Hyderabad

Maak kennis met de dabawalla’s in Mumbai én hun lunchboxes

 

Reisroute Culinaire rondreis Noord-India

Dag 01 Brussel – Delhi

Je vertrekt vanuit Brussel naar India met een tussenstop.

Dag 02 Delhi

Bij aankomst in Delhi wacht je een warm onthaal van onze lokale vertegenwoordiger. Transfer naar je hotel met je privéchauffeur. Check-in. Ideaal om van wat vrije tijd te genieten. 
Je overnacht in hotel Taj Mahal Delhi.

Dag 03 Delhi

Na het ontbijt vertrek je voor een excursie doorheen Delhi. Zo bezoek je onder meer Humayun ’s tombe een UNESCO Werelderfgoedsite en de Qutab Minar. Je maakt een fotostop aan de India Gate en rijdt langs de parlementsgebouwen.
Je overnacht in hotel Taj Mahal Delhi

Dag 04 Delhi

Vandaag breng je een bezoek aan Old Delhi en laat je je smaakpapillen verwennen. Tijdens deze culinaire wandeling door het bruisende oude stadsgedeelte van Delhi maak je kennis met heel wat lokale lekkernijen onder begeleiding van een lokale gids. Per tuk tuk rij je langs de kleurrijke bazaar Chadni Chowk. Vervolgens bezoek je onder meer de Jama Masjid, de Grote Moskee van Old Delhi, het Red Fort en Raj Ghat, de begraafplaats van Mahatma Gandhi. Vervolgens keer je terug naar je hotel om wat uit te rusten. In de late namiddag maak je kennis met een culinair expert op de lokale markt en krijg je heel wat boeiende inzichten in de verse kruiden die talrijk gebruikt worden in de Indische keuken. Vervolgens mag je de handen uit de mouwen steken en mee helpen koken tijdens de kookworkshop.
Je overnacht in hotel Taj Mahal Delhi

Dag 05 Agra

Vandaag zet je jouw reis verder richting Agra, de stad van de liefde. Zowat elke reiziger die voor de eerste maal richting Noord-India reist heeft Agra hoog bovenaan het lijstje staan. En terecht want het is dan ook meer dan de moeite waard! Bij aankomst bezoek je dan ook het prachtige complex waar de Taj Mahal gevestigd is. We trekken voldoende tijd uit zodat je je kan verbazen over dit prachtige monument én een sterk staaltje architectuur én om voldoende foto’s te maken. Na de lunch bezoek je nog het Rode Fort.
Je overnacht in hotel Oberoi Amarvilas

Dag 06 Agra – Jaipur

Vandaar breng je nog een bezoek aan de adembenemende Taj Mahal bij zonsopgang waarbij dit imposante monument een mooie gouden gloed over zich heen krijgt. Na het ontbijt reis je door naar Jaipur, de Roze Stad en de hoofdstad van Rajasthan. 
Je overnacht in hotel Fairmont Jaipur

Dag 07 Jaipur

Geniet van de ontdekkingstocht doorheen Jaipur. Flaneer langs de lokale markt met lokale lekkernijen zoals kachoris en Rajasthaanse snacks en zoetigheden of proef van een fris glas lassi. Vervolgens bezoek je het prachtige Stadspaleis in Jaipur, het Jantar Mantar sterrenkundig observatorium en maak je een fotostop aan de Hawa Mahal, het Paleis der Winden. Je geniet van een lokale authentieke Rajasthani lunch. In de namiddag geniet je van wat vrije tijd in je hotel.
Je overnacht in hotel Fairmont Jaipur

Dag 08 Jaipur

Vandaag start je de dag met een bezoek aan het Amber Fort. Na het bezoek aan dit imposante fort brengt je privéchauffeur je naar de Ramgarh Lodge, dit prachtige resort is omgeven van weiland en de Aravalli heuvels, je wordt er begroet met een traditionele ceremonie. Vervolgens breng je een bezoek aan het charmant dorpje waar je kennis maakt met de lokale bevolking. Proef er zeker eens van de heerlijke chai bij een typisch theestalletje. Je geniet in de Ramgarh Lodge van een lokale lunch. Na het bezoek keer je terug naar je hotel.
Je overnacht in hotel Fairmont Jaipur

Dag 09 Hyderabad

Na het ontbijt brengt je privéchauffeur je naar de luchthaven van Jaipur waar je aan boord gaat van de binnenlandse vlucht van Jaipur naar Hyderabad. Onze lokale vertegenwoordiger begroet je bij aankomst en je krijgt de tijd om je te installeren in je hotel. Rest van de dag geniet je van je vrije tijd.
Je overnacht in hotel Taj Krishna

Dag 10 Hyderabad

Vandaag verken je de stad Hyderabad. Zo staat er onder meer een bezoek aan de Char Minar (4 torens) op je programma en de nabijgelegen moskee. Je flaneert er langs de Laad bazaar, de lokale markt bekend voor onder andere de typische armbandjes, het heeft eveneens heel wat lekkere eetstalletjes waar je kebab kan proeven of van een lokale chai kan slurpen.
Je overnacht in hotel Taj Krishna

Dag 10 Hyderabad

Vroeg in de ochtend bezoek je de lokale markt onder begeleiding van jouw gids. Je vindt er onder meer organisch geteelde groenten van lokale boeren. Na het bezoek aan de markt bezoek je ook het Salar Jung Museum. Vervolgens bezoek je het huis van Begum Mumtaz Khan, bekend voor haar excellente kookkunst van de Hyderabadi keuken, een mix tussen de Mughal en Nizam smaken. Je kan er onder meekijken hoe zij “ghost biryani” klaarmaakt en aan tafel schuiven om te genieten van een heerlijke lunch. De rest van de dag geniet je van je vrije tijd.
Je overnacht in hotel Taj Krishna

Dag 11 Mumbai

Vandaag ga je aan boord van de binnenlandse vlucht van Hyderabad naar Mumbai. Mumbai ooit een belangrijk ankerpunt ten tijde van het koloniale verleden en vroeger bekend als Bombay. Maar vandaag is de stad naast een financieel centrum ook de lifestyle hoofdstad van India én het kloppend hart van de Indische filmindustrie Bollywood. Je geniet er van een lokale lunch waar je kennis maakt met lokale Indische tradities. Na de lunch geniet je van een stadstour met onder meer een bezoek aan de Gateway of India en de Royal Mumbai Yacht club. ’s Avonds maak je een wandeling langsheen het streetfood hart van Mumbai. Maak je alvast klaar voor een boeiende ontdekkingstocht. 
Je overnacht in hotel Taj Mahal Palace

Dag 12 Mumbai

Vandaag is het alweer vroeg uit de veren voor een boottocht bij zonsopgang. Je maakt kennis met de levendige energie van Mumbai, je krijgt er inzicht in het leven van de locals én verken Mumbai op een bijzondere manier. Na het ontbijt in je hotel breng je een bezoek aan de dabbawalas, zij brengen elke dag miljoenen lunchboxes rond in deze drukke stad met een extreme precisie. Vervolgens bezoek je het Prince of Wales Museum.
Je overnacht in hotel Taj Mahal Palace

Dag 13 Mumbai

Vrije tijd tot aan het vertrek naar de internationale luchthaven van Mumbai voor de terugvlucht naar Brussel met een tussenstop

Onze tip: verleng deze rondreis met een strandverblijf in Goa

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum