21 – daagse culinaire rondreis Zuid-India

Culinaire rondreis waarbij je Zuid-India ontdekt

Deze culinaire rondreis is dé ideale reis voor liefhebbers van de Zuid-Indische keuken. Je smaakpapillen zullen ontzettend verwend worden tijdens een reeks van bijzondere ervaringen die wij speciaal voor jou hebben samengesteld. Zo laat je je smaakpapillen verwennen tijdens de kookworkshop in Kochi, geniet je van een lokale lunch in Munnar, woon je een kookworkshop bij in de Spice Village, geniet je van een lokaal diner aan boord van de woonboot, wandel je door de organische kruidentuin in Philipkutty’s farm en kom je tot rust in Marari Beach Resort

 

Hoogtepunten tijdens jouw culinaire rondreis Zuid-India

Laat je smaakpapillen verwennen tijdens de kookworkshop in Kochi

Geniet van een lokale lunch Munnar

Woon een kookworkshop bij in de Spice Village

Geniet van een lokaal diner aan boord van de woonboot

Wandel door de organische wandel je door de organische kruidentuin in Philipkutty’s farm

Kom tot rust in Marari Beach

 

Reisroute culinaire rondreis Zuid-India

Dag 01 Brussel – Kochi

Je vertrekt vanuit Brussel naar India met een tussenstop.

Dag 02 Kochi

Bij aankomst in Kochi wacht je een warm onthaal van onze lokale vertegenwoordiger. Transfer naar je hotel en check-in. Het moment om van je vrije tijd te genieten.
Je overnacht in hotel The Malabar House

Dag 03 Kochi

Vandaag breng je een bezoek aan de stad Kochi met onder meer Het Mattanchery Paleis en de Joodse synagoge.  ’s Avonds woon je een prachtige Kathakali dansvoorstelling bij in een lokaal danstheater.
Je overnacht in hotel The Malabar House

Dag 04 Kochi

Na het ontbijt breng je een bezoek aan de Sint Franciscuskerk, de oudste Europese kerk gebouwd in India alsook bezoek je de Chinese vissersnetten. In de namiddag woon je een leuke kookworkshop bij. Deze chef verscheen reeds in diverse internationale magazines én is bekend voor haar unieke Zuid-Indische recepten.
Je overnacht in hotel The Malabar House

Dag 05 Kochi – Munnar

Tijd om afscheid te nemen van Kochi. Je zet je reis verder naar Munnar, deze ongetwijfeld mooie route brengt je naar de hoger gelegen gebieden in Kerala. Je geniet van een typische lokale lunch waarbij je kennis maakt van de traditionele keuken in Kerala. In de namiddag bezoek je het Eravikulam National Park, de Mattupetty dam en het Kundala Lake en je sluit af met het thee museum. Ondertussen geniet je van de prachtige panorama’s die de omgeving te bieden heeft.
Je overnacht in hotel The Panoramic Getaway

Dag 06 Munnar

Vandaag staat er een bezoek aan de theeplantages op je programma alsook een bezoek aan de theefabriek. Uiteraard kan je er zelf ook proeven van de lokale thee. Rest van de dag vrij.
Je overnacht in hotel The Panoramic Getaway

Dag 07 Munnar – Periyar

Na het ontbijt reis je verder richting Periyar, waar je geniet van een unieke boottocht én je de kans krijgt om er wilde dieren te spotten.
Je overnacht in hotel Spice Village

Dag 08 Periyar

Maak je klaar voor een boeiend bezoek aan de kruidenplantages. Zo breng je een bezoek aan het olifantenpark in Thekkady. Tijdens het tochtje passeer je voorbij de peperplantages, koffieplantages en theeplantages langs de heuvels omgeven door mist. De onvergetelijke panorama’s zullen je vast verbazen. ’s Avonds geniet je van een bijzondere kookworkshop én maak je kennis met de verfijnde keuken van Kerala. In het hotel delen de chefs een aantal van hun keukengeheimen. Zonder twijfel zal je een fan worden van deze overheerlijke gerechten. Je maakt kennis met de diverse soorten kruiden, hoe je ze kan gebruiken en combineren and welke kruiden je best kan gebruiken om je Indische gerechten op smaak te brengen.  
Je overnacht in hotel Spice Village

Dag 09 Periyar – Madurai

Vandaag reis je verder naar Madurai. Bij aankomst in je hotel krijg je de tijd om je rustig te installeren. ’s Avonds woon je de bijzondere avondceremonie bij in de Meenakshi tempel. Vervolgens woon je een kookdemonstratie bij over Ragi, dit type voedsel wordt aanzien als bijzonder goed voor diabetici en kinderen.  
Je overnacht in hotel The Heritage, Madurai

Dag 10 Madurai – Chettinad

Na het ontbijt brengt je privéchauffeur je naar Chettinad. Onderweg maak je nog een stop om de tempels van Trichy te bezoeken. Bij aankomst in je hotel kan je genieten van wat vrije tijd.
Je overnacht in hotel Visalam, Chettinad

Dag 11 Chettinad

Nadat je genoten hebt van je ontbijt, bezoek je Chettinad met onder meer het Chettinad museum, de mansion en de tempel. Vervolgens geniet je van een kookdemonstratie en lunch waar je kennis maakt met de lokale recepten van Chettinad én de authentieke smaken.
Je overnacht in hotel Visalam, Chettinad

Dag 12 Chettinad – Thanjavur

’s Ochtends na het ontbijt reis je verder per privéauto naar Thanjavur. In de late namiddag bezoek je er de mooie tempels.
Je overnacht in hotel Svatma

Dag 13 Thanjavur – Kochi

Vandaag breng je nog een bezoek aan de Brihadishvara tempel en geniet je van wat vrije tijd. In de late namiddag vertrek je per trein, de Ernakulam Express reis je naar Kochi.
Je overnacht aan boord van de trein.

Dag 14 Kochi – Kumarakom

Bij aankomst in de vroege ochtend wacht je privéchauffeur jou op en brengt hij jou naar je hotel in Kumarakom. Je overnacht in hotel Philipkutty’s Farm. In deze homestay proef je van de lekkere lokale keuken. De meeste van de gerechten bestaan uit vis, organische groenten én fruit, eend, kip aangevuld met rijst.
Je overnacht in Philipkutty’s Farm

Dag 15 Kumarakom – Alleppey

Na het ontbijt gaat jouw reis verder naar Alleppey waar je aan boord gaat van de woonboot om een prachtige adembenemende cruise maken op de backwaters. Aan boord van de woonboot vaar je doorheen de kleine kanalen waarlangs je het leven op de oevers kan bewonderen.
Je overnacht aan boord van je woonboot

Dag 16 Alleppey – Marari

Vandaag ga je van boord van je woonboot en brengt je privéchauffeur je naar Marari Beach Resort. Je geniet er van je vrije tijd in je hotel.
Je overnacht in hotel Marari Beach Resort

Dag 17 – Dag 20 Marari Beach Resort

Vrije tijd om te genieten van de faciliteiten in je hotel. Zo kan je genieten van een ayurvedische behandeling. Je kan er onder meer de vlindertuin en de organische kruidentuin bezoeken én er genieten van een ontspannende strandwandeling of van je vrije tijd aan het zwembad.
Je overnacht in hotel Marari Beach Resort

Dag 21 Marari – Kochi – Brussel

Je privéchauffeur brengt je naar je de luchthaven van Kochi waar je aan boord gaat van de internationale vlucht van Kochi naar Brussel met een tussenstop.

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum