16 – daagse  rondreis De Parels Van Zuid-India

Rondreis waarbij je de parels van Zuid-India ontdekt.

Voor deze rondreis hebben we een bijzondere combinatie gemaakt. Zo start jouw reis in de boeiende metropool die Mumbai is. Je zal vast en zeker verrast zijn door het contrast tussen het moderne en oude stadsgedeelte. Vervolgens nemen we je mee op ontdekking langsheen de prachtige tempels in Badami, zal je je verbazen over het prachtige paleis in Mysore. Maar evenzeer zal je genieten van de jeepsafari in Kabini Nationaal park of van een wandeling doorheen de koffieplantages in Coorg. Kom tot slotte tot rust in Neeleshwar en geniet er van het prachtige strand, een prachtig stukje nog ongerept Kerala.

Hoogtepunten tijdens jouw rondreis de parels van Zuid-India

Ga op ontdekking in de metropool Mumbai

Bewonder de prachtige Boeddhistische tempels in Badami

Vergaap je aan het prachtige paleis van Mysore

Geniet van een adembenemende jeepsafari door Kabini NP

Wandel langs de koffieplantages in Coorg

Kom tot rust aan het prachtige strand van Neeleshwar

Reisroute van je rondreis de parels van Zuid-India

Dag 01 Brussel – Mumbai: Je vertrekt vanuit Brussel naar Mumbai met een tussenstop.

Dag 02 Mumbai – Belgaum: Na het ontbijt vertrek je voor een korte rondrit door Mumbai met een fotostop aan Marine Drive en de Gateway of India. In de namiddag vertrek je naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht van Mumbai naar Belgaum. Van daaruit reis je verder naar Badami.
Je overnacht in hotel Badami Court.

Dag 03 Badami: Ontbijt. Badami is de voormalige hoofdstad van het Chalukyan rijk. Je bezoekt er de prachtige tempels, de Boeddhistische tempel en het Bhutanatha meer. In de namiddag breng je een bezoek aan Guledgudda dorp waar je het lokale ambacht van het weven van sari’s kan gaan bekijken.
Je overnacht in hotel Badami Court.

Dag 04 Badami – Aihole – Pattadakal – Hampi: Na het ontbijt vertrek je richting Aihole de eerste hoofdstad van het Chalukyan rijk waar je de Jaïn tempels bezoekt. Je reist verder naar Pattadakal, gelegen op de oevers van de Malaprabha River, waar je de tempels bezoekt die gebouwd werden in de typische Dravidische stijl. Na het bezoek reis je verder naar Hampi.
Je overnacht in hotel Orange County.

Dag 05 Hampi: Je start je dag met een wandeling naar Matanga Parvata. Eens boven heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Terwijl je geniet van een kopje thee bewonder je de opkomende zon. Je bezoekt er onder andere de Viroopaksha tempel. Onderweg geniet je van een lekker ontbijt met een prachtig zicht over de rivier. Per boot bereik je de Vithala tempel voor een bezoek. In de namiddag geniet je van wat vrije tijd. In de late namiddag bezoek je de tempel ruïnes van Hampi en geniet je van de zonsondergang. Je overnacht in hotel Orange County.

Dag 06 Hampi – Chikmagalur: ’s Ochtends na het ontbijt reis je verder naar Chikmagalur. Onderweg maak je een stop en bezoek je de Teru-Malleshware tempel in Hiriyur, de Kaidala Keshava tempel in Tumkur en het fort van Chitradurga. Je overnacht in hotel The Serai.

Dag 07 Chikmagalur – Belur/Halebid – Chikmagalur: Na het ontbijt vertrek je voor een dagexcursie met een bezoek aan de bekende tempels van Belur & Halebid. Na het bezoek keer je terug naar je hotel. Je overnacht in hotel The Serai.

Dag 08 Chikmagalur – Mysore: Na het ontbijt reis je verder naar Mysore. Onderweg maak je een stop in Sravanabelagola, één van de oudste pelgrimsplaatsen voor Jaïnisten. Je bezoekt er het 17meter hoge standbeeld van Bahubali (Gomteshvara). In de namiddag bezoek je de Chamundi tempel en Nandi de stier. ’s Avonds breng je een bezoek aan de kleurrijke markt van Mysore met zijn typische Indische specerijen. Ook maak je nog een fotostop aan prachtige verlichte paleis van Mysore. Je overnacht in hotel Radisson Blu.

Dag 09 Mysore – Kabini National Park: ’s Ochtends na het ontbijt breng je een bezoek aan het prachtige paleis van Mysore. Later op de dag reis je door naar het Kabini nationaal park. Bij zonsopgang bezoek aan een lokaal dorp. Je overnacht in hotel Orange County Kabini.

Dag 10 Kabini Nationaal Park: Na het ontbijt vertrek je richting park voor een boottocht op ontdekkingstocht doorheen het park. Na de lunch maak je een jeepsafari waarbij je op zoek gaat naar wild. Het park is zo’n 2000 m2 groot. In dit park vinden we onder andere het hoogst aantal Bengaalse tijgers terug ter wereld terug. Je overnacht in hotel Orange County Kabini.

Dag 11 Kabini – Coorg: Na het ontbijt zet je jouw reis verder richting de regenwouden van Coorg. Je wandelt er onder andere door de koffieplantages. Onderweg geniet je van je lunchpakket.
Je overnacht in hotel Orange County Coorg.

Dag 12 Coorg – Neeleshwar: Na het ontbijt vertrek je richting Neeleshwar. Je geniet er van een ontspannend verblijf en rust uit aan het strand, het zwembad of in de ayurvedische spa.
Je overnacht in hotel Hermitage.

Dag 13 Neeleshwar: Je geniet van je vrije dag aan het strand. In de namiddag bezoek je de lokale markt, de Krishna tempel waar je de ceremonie bijwoont. Je overnacht in hotel Hermitage.

Optioneel: kan er een bezoek voorzien worden aan het fort van Bekal en een vissersdorp of je kan eveneens een wandeling maken naar de schildpadden boerderij. Prijs op aanvraag

Dag 14 Neeleshwar: ’s Ochtends vroeg woon je de Theyyam voorstelling bij, een heilige rituele dans uit Kerala.  Na de voorstelling keer je terug naar het hotel voor het ontbijt en geniet je van je vrije tijd. ’s Namiddags vertrek je richting de woonboot voor een cruise doorheen de backwaters van Malabar. Je geniet van de zonsondergang. Je overnacht in hotel Hermitage.

Dag 15 Neeleshwar – Mangalore – Mumbai: ’s ochtends ben je vrij tot aan het vertrek naar de luchthaven van Mangalore voor de namiddag vlucht van Mangalore naar Mumbai. Bij aankomst verblijf je in een hotel dicht bij de luchthaven van Mumbai. Na het diner keer je terug naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Europa met tussenstop.

Dag 16 Brussel: Je arriveert in Brussel.

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum