16 – daagse festival rondreis authentiek Noord-India

 

Festival Rondreis waarbij je authentiek Noord-India ontdekt

India, wat een kleurrijke bestemming. Speciaal voor de reizigers die op zoek zijn naar authenticiteit tijdens je rondreis doorheen India, ontwierp ik dit bijzonder programma. Tijdens deze boeiend reis kan jij de authentieke sfeer ervaren tijdens diverse festivals. Waaronder de Bateshwar Fair, het Diwali Festival (Feest van het licht) en het Puskhar festival (kamelen festival). Een festival meemaken in India staat garant voor een unieke ervaring. Afhankelijk van de kalender maak je deze reis het best eind oktober/begin november

 

Hoogtepunten tijdens jouw festival rondreis authentiek Noord-India.

Ervaar de bijzondere festival sfeer tijdens jouw rondreis

Vergaap je aan de adembenemende Taj Mahal

Laat je verbazen door de kleurenpracht van Rajasthan

Ontdek het Koninklijke verleden van weleer

Beleef het authentieke India

 

 

Reisroute rondreis authentiek Noord-India

Dag 01 Brussel – Delhi

Je vertrekt vanuit Brussel naar Delhi met een tussenstop.

Dag 02 Delhi

Je komt aan in Delhi. Je wordt opgehaald op de luchthaven. Vervolgens brengt de taxi je naar je hotel waar je eerst tot rust komt. Je maakt een boeiende wandeling doorheen de nauwe straatjes van Old Delhi en ontdekt er het authentieke stadsgedeelte. Vervolgens maak je een fotostop in New Delhi aan de India Gate en de parlementsgebouwen.
Je overnacht in het hotel Andaz

Dag 03 Delhi – Agra – Bateshwar

Vandaag gaat je reis verder richting Agra. ’s Ochtends vroeg ga je aan boord van de Gatimaan Express trein. Voor een boeiende rit van Delhi naar Agra. Bij aankomst bezoek je het imposante monument de Taj Mahal.  Vervolgens gaat je reis verder naar Bateshwar, gelegen aan de oevers van de Yamuna rivier, en een belangrijke pelgrimsplaats voor Hindoes. Eenmaal aangekomen breng je er een bezoek aan de Bateshwar Fair. In Bateshwar zijn er maar liefst meer dan 100 tempels, gelegen aan de oevers van de rivier.
Je overnacht in de Chambal Safari Lodge

Dag 04 Bateshwar

Vandaag na het ontbijt keer je terug voor een 2de bezoek aan de Bateshwar Fair. Je bezoekt er onder meer de tempels, bent getuigen van de heilige rituelen en brengt een bezoek aan de dierenmarkt met onder meer paarden, kamelen en vee. Vervolgens maak je in de namiddag een rivier safari langsheen het rustige water van de Chambal rivier. Je geniet er van prachtige uitzichten. Tot slot woon je ’s avonds het Diwali festival bij in Bateshwar. Alle tempels zijn in deze periode van het jaar prachtig verlicht.  Je bent er getuige van de Diwali rituelen. In de dorpjes en huizen, branden de olielampjes en geven de stad een mooie gloed. Na het bezoek keer je terug naar je hotel waar je geniet van een bijzonder diner.
Je overnacht in de Chambal Safari Lodge

Dag 05 Bateshwar – Ramathra Fort

’s Ochtends gaat je reis verder richting Ramathra Fort in Rajasthan. Je beleeft er een royale ervaring in de voormalig gerestaureerde residentie van de Maharadja. Je hebt er onder meer een prachtig uitzicht op het Kalisil meer. Eens je geïnstalleerd bent in je hotel, maak je nog een excursie naar één van de nabijgelegen dorpjes. Zo krijg je een boeiend inzicht in het leven op het platteland in Rajasthan. Je overnacht in het hotel van je keuze

Dag 06 Ramathra Fort – Jaipur

Vandaag reis je verder naar Jaipur. De Roze stad en de hoofdstad van Rajasthan. De rit brengt je langsheen het platteland rond de Aravali heuvels. In de late namiddag maak je een fotostop aan de Hawa Mahal of het Paleis der Winden.  Vervolgens woon je ’s avonds de avondceremonie bij in de Govindji tempel.
Je overnacht in het hotel Ramathra Fort

Dag 07 Jaipur

Vroeg in de ochtend bezoek je vandaag Amer, op zo’n 11 km van Jaipur, ligt het prachtige fort.  Vervolgens breng je in de namiddag een bezoek aan het Jantar Mantar en het City Palace.
Je overnacht in het Samode Haveli

Dag 08 Jaipur – Chittorgarh – Udaipur

Vandaag reis je verder naar Udaipur, de stad van de meren. Onderweg maak je een stop in Chittorgarh. Vroeger de hoofdstad van Marwar. Waar de legendarische Indische Koningin Padmini en Jauhar pleegden om zo te verhinderen dat ze gevangen werden genomen door indringers. Het Fort van Chittorgarh staat op een hoogte van zo’n 100 meter en biedt een fantastisch uitzicht op het Rajput Paleis en de tempel architectuur. Na het bezoek reis je verder naar de romantische stad Udaipur, met haar vele meren.
Je overnacht in het Fatehgarh Palace

Dag 09 Udaipur

Vandaag staat een bezoek aan de prachtige stad Udaipur op jouw programma. Zo start je jouw dag met een erfgoed wandeling langsheen het City Palace. Vervolgens maak je in de namiddag een boottochtje op het Pichola meer, het mooist artificiële meer van Udaipur.
Je overnacht in het hotel Fatehgarh Palace

Dag 10 Udaipur – Jawai

Vervolgens reis je verder richting Jawai. Hier werd een dam gebouw op de Jawai rivier. Luipaarden leven er in het wild in dit gebied met kleurrijke dorpjes met de herder nomaden met rode tulbanden, die “Rabaris” genoemd worden. In de namiddag maak je een jeepsafari en probeer je luipaarden te spotten.
Je overnacht in het Bera Safari Lodge

Dag 11 Jawai – Jodhpur

Deze ochtend breng je nogmaals een bezoek met als doel luipaarden te spotten. Vervolgens reis je verder naar Jodhpur de Blauwe Stad. In de namiddag rij je langsheen de Aravali heuvels door de nauwe straatjes. Je bewondert er onder meer de Blauwe huizen.  Je bezoekt er onder andere de Jaswant Thada. Vervolgens bezoek je het Meherangarh Fort. Tot slot snuister je bij zonsondergang door de kleurrijke klokketoren markt.
Je overnacht in het Umaid Bhawan Palace

Dag 13 Jodhpur – Pushkar

Vandaag bezoek we Rajashtan’s meest bekende markt, namelijk de kamelen markt in Pushkar. Pushkar is een oude Hindoe pelgrimsoord. Jaarlijks nemen duizenden gelovigen er een bad op de Heilige Dag. Daarnaast is het Pushkar kamelenfestival ook zeer populair. Je vangt er een glimp op van het kleurrijke leven in Rajasthan.  In de namiddag maak je een wandeling langs de markt.
Je overnacht in het Pushkar Palace

Dag 14 Pushkar

Vandaag breng je een bezoek aan de Puskhar markt. Je woont er onder andere culturele activiteiten bij, bezoekt er de ghats aan het Pushkar Meer wel pelgrims een bad nemen en Heilige rituelen uitvoeren. Vervolgens geniet je van het prachtige panoramisch uitzicht over de ganse regio, vanaf de Savitri tempel.
Je overnacht in het Pushkar Palace

Dag 15 Puskhar – Ajmer – Delhi

Vandaag geniet je van vrije tijd. De taxi brengt je naar het treinstation van Ajmer. Vervolgens ga je aan boord van de Ajmer Shatabdi Express.  Tijdens deze boeiende reis laat je het kleurrijke Rajasthan achter jou en reis je naar hoofdstad Delhi. Bij aankomst brengt de taxi je naar je hotel in de buurt van de luchthaven.
Je overnacht in het hotel Andaz

Dag 16 Delhi – Brussel

Vandaag transfer naar de internationale luchthaven van Delhi voor de terugvlucht naar de luchthaven van je keuze. 

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum