16-Daagse Luxe rondreis Zuid-India

16-daagse individuele rondreis doorheen Tamil Nadu en Kerala

Het prachtige zuiden van India zal je ongetwijfeld verbluffen. Voor wie al eerder het noorden van India bezocht heeft, zal er een wereld van verschil ontdekken. Tijdens deze luxe rondreis in Zuid-India zal je merken dat het er zo anders is dan in het noorden van India. Net daarom hoort deze regio ook op jouw travel-to-do lijstje te staan. Wij hebben een bijzondere reis ontworpen voor jou waarbij je het culturele Tamil Nadu ontdekt in combinatie met het prachtige groene Kerala om er te gaan uitrusten aan de gouden stranden. Een bijzondere mix van 2 verschillende en bijzondere maar gevarieerde regio’s in het zuiden van India, die samen smelten tot een een prachtige reis. Vandaar dat ik deze unieke Luxe Rondreis Zuid-India heb ontworpen.

Hoogtepunten tijdens jouw 16-daagse Luxe rondreis Zuid-India

  Laat je smaakpapillen verwennen tijdens het culinaire bezoek in Chennai

√  Ontdek het koloniale verleden in Pondicherry

√  Beleef de avondceremonie in de tempel van Madurai

√  Verken het lokale leven langs de backwaters van Kerala

√  Kom tot rust aan het gouden strand in Marari Beach

Reisroute van jouw 16-daagse Luxe rondreis Zuid-India

Dag 01 Brussel – Chennai

Vandaag vertrek je per internationale vlucht richting Chennai met een tussenstop.

Dag 02 Chennai

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Chennai wacht je een warm onthaal van onze lokale vertegenwoordiger. Transfer naar je hotel waar je je kan installeren. Rest van de dag vrij.
Je overnacht in hotel Taj Connemara

Dag 03 Chennai

Na het ontbijt vertrek je vandaag voor een boeiende en interessant bezoek aan de bruisende stad Chennai. We organiseren onder andere en culinaire kennismakingstocht door de stad maar ook woon je een lokale dansvoorstelling bij.
Je overnacht in hotel Taj Connemara

Dag 04 Chennai – Mahabalipuram

Vandaag reis je verder richting Mahabalipuram. Dit kleine dorpje aan de kust was ooit de belangrijkste haven tijdens de Pallava dynasty. Je bezoekt er onder andere de prachtige uit rots gehouwen tempels, die tevens een UNESCO werelderfgoed site zijn. In de namiddag bezoek je onder meer Arjuna’s boetedoening. Om vervolgens je daguitstap te eindigen met een bezoek aan de tempel bij de zee, die omgeven is door prachtige tuinen, gebouwd volgens de beschrijvingen van weleer.
Je overnacht in hotel Taj Fisherman’s Cove

Dag 05 Mahabalipuram – Pondicherry

Nadat je genoten hebt van je ontbijt gaat de reis verder richting Pondicherry, met onder meer zijn Franse koloniale wijk. Bij aankomst check je in in je hotel en geniet je van een vrij moment. Het ideale moment om een ontspannende wandeling langs het strand te gaan maken.
Je overnacht in hotel Palais de Mahe

Dag 06 Pondicherry

Na het ontbijt neemt onze gids je mee voor een boeiende tocht door Pondicherry. De invloeden van de Fransen is nog steeds voelbaar aanwezig in deze voormalige kolonie. Flaneer er al een échte local door de straten. Verder bezoek je het experimentele project van Auroville en breng je een bezoek aan de ashram van Sri Aurobhindo, een vooruitstrevend filosoof.
Je overnacht in hotel Palais de Mahe

Dag 07 Pondicherry – Chidambaram – Kumbakonam – Tanjore

Vandaag neem je plaats in de taxi voor een rit van een 3-tal uur richting Thanjavur. Tijdens deze interessante rit maak je onder meer een stop in Chidambaram met zijn prachtige Hindoe tempel gewijd aan de God Shiva. De volgende stop ligt zo’n uurtje verderop. Je bezoekt er het oude stadje Gangai Konda Cholapuram, het was de voormalige hoofdstad ten tijde van de Chola dynastie. Deze tempels is meteen ook één van de oudste tempels uit Tamil Nadu. Ondertussen gaat je reis verder en maak je nog een laatste stop aan de Kumbakonam tempels. Met maar liefst 18 tempels wordt Kumbakonam ook wel de tempel stad genoemd van het zuiden van India.
Je overnacht in Svatma

Dag 08 Tanjore

Na het ontbijt vertrek je voor je bezoek aan de UNESCO werelderfgoed site van Tanjore. Ook wel de “Grote Tempel” genoemd. De tempel is gelegen op een gigantisch complex. Na het bezoek keer je terug naar je hotel, waar je geniet van je vrije tijd.
Je overnacht in Svatma

Dag 09 Tanjore – Madurai

Deze morgen gaat zet jij jouw reis verder richting Madurai, één van de oudste steden uit India maar daarom niet minder boeiend. Bij je aankomst installeer je je in je hotel. Vervolgens ga je op ontdekkingstocht in deze interessante stad. Je flaneert er langs de lokale bazaars en maakt er kennis met de lokale specerijen én bezoekt er de textiel markt. Vervolgens waan je je een royal tijdens je bezoek aan het Thirumalai Nayak Palace, verken je het Gandhi museum om af te sluiten met een bezoek aan de lokale fruit en groente markt. ’s Avonds woon je de boeiende avondceremonie bij in de Meenakshi tempel.
Je overnacht in the Gateway Hotel Pasumalai

Dag 10 Madurai – Munnar

Tijdens een boeiende rondreis doorheen het zuiden van India mag ook een bezoek aan een Hill station niet ontbreken. Vroeger waren de hill stations, populair bij de elite die naar hoger gelegen gebieden trokken om er verkoeling te zoeken tijdens het warme seizoen. Maak je klaar voor een boeiende rit én geniet van de mooie landschappen op je weg met onder meer met bossen, kardemom plantages en thee plantages. Eenmaal aangekomen mag je je verwachten aan adembenemende uitzichten. Bij aankomt in het hotel heb je de tijd om je te installeren en wat tot rust te komen. Vooraleer je het thee museum en fabriek bezoekt dat je inzicht zal geven op het proces en werkwijze van de theeproductie.
Je overnacht in hotel Windermere Estate

Dag 11 Munnar – Kumarakom

Vandaag rijden we verder richting Kumarakom, een klein dorpje gelegen aan het Vembanad meer. Bij aankomst maak je een korte tocht per boot naar je prachtig gelegen hotel. De rest van de dag geniet je van je vrije tijd, die je volledig zelf kan invullen en volgens je eigen wensen.                                                            Je overnacht in Philipkutty’s Farm

Dag 12 Kumarakom

Vandaag breng je een boeiend en interessant bezoek aan de boerderij gevolgd door een cruise in een traditionele boot.
Je overnacht in Philipkutty’s Farm

Dag 13 Kumarakom – Marari Beach

Na het ontbijt brengt je chauffeur je naar Marari Beach. Eenmaal ingekomen in je hotel, check je in voor een ontspannend verblijf. De rest van de dag geniet je van je vrije tijd.             
Je overnacht in hotel Marari Beach

Dag 14 Marari Beach

Vrije dag aan om te genieten of tot rust te komen aan het goudgele strand van Marari Beach.
Je overnacht in hotel Marari Beach

Dag 15 Marari – Kochi

Vandaag neem je afscheid van het prachtige Marari Beach en zet je jouw reis verder richting Kochi. In de namiddag neemt de lokale gids je mee op een bijzondere ontdekkingstocht door deze stad die een smeltkroes van culturen is omwille van de diverse koloniale invloeden. Zo bezoek je er onder meer de St. Francis Kerk, de San Sebastian kathedraal en breng je een bezoek aan de traditionele Chinese Vissersnetten om vervolgens te kuieren langs de charmante voormalige koloniale residenties. Uiteraard mag ook een bezoek aan het Mattancherry Koninklijk Paleis ontbreken evenmin als de Joodse wijk. ’s Avonds woon je de bijzondere Kathakali dansvoorstelling bij waarbij epische liefdesverhalen tussen goden en godinnen op het toneel gebracht worden.                                          Je overnacht in Brunton Boatyard

Dag 16 Kochi – Brussel

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van het prachtige én boeiende maar vooral onvergetelijke zuiden van India. Jullie persoonlijke chauffeur brengt jullie naar de internationale luchthaven van Kochi. Waar je aan boord gaat van de internationale luchthaven naar Brussel met een tussenstop

Hotelkeuze

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum