16 – daagse  luxe treinreis Zuid-India

Luxe treinreis waarbij je Zuid-India ontdekt

Geen boeiendere manier om het prachtige zuiden van India te ontdekken per trein. Zo nemen we je tijdens deze luxe treinreis mee aan boord van de Deccan Odyssey trein, terwijl de trein zich een weg slingert doorheen het verrassende landschap van het prachtige zuiden van India, je kennis laat maken met de kuststeden, je onderdompelt in de rituelen van weleer maar je ook het moderne India toont. Deze rondreis is een mix van impressies waarbij het zuiden van India zich stuk voor stuk onthult. Deze reis is uitermate geschikt voor wie op zoek is naar een reis vol boeiende ontdekkingen, een bijzondere mix van cultuur én natuur, van rituelen én het moderne India. Kortom een reis vol bijzondere én verbazende ervaringen.

Hoogtepunten tijdens jouw luxe treinreis door Zuid-India

  Reis in stijl aan boord van de Deccan Odyssey trein

√  Ontdek het prachtige zuiden van India van Mumbai tot Hyderabad én van de west- tot de oostkust

√  Bezoek prachtige Unesco werelderfgoedsites

√  Geniet van het panorama aan boord van Toy Train die je brengt van de Nilgiri Hills tot in Ooty

√  Maak kennis met de cultuur van weleer én het moderne India van de toekomst

Reisroute Luxe treinreis Zuid-India Deccan Odyssey

Dag 1 Brussel – Mumbai

Je vertrekt richting Mumbai met een tussenstop.

Dag 2 Mumbai

Bij aankomst wacht je een warm onthaal van onze lokale partner. Vervolgens brengt onze chauffeur je naar je hotel waar je je in alle rust kan installeren.
Je overnacht in hotel Taj Mahal Palace

Dag 3 Mumbai – Elephanta Island

Mumbai, voorheen gekend als Bombay is een echte metropool. Vandaag maak je een boottocht naar Elephanta Island, met het prachtige grottencomplex gewijd aan de God Shiva, en ook een UNESCO werelderf goedsite. Na het bezoek geniet je van de welkom receptie met reisgenoten.
Je overnacht in hotel Taj Mahal Palace

Dag 4 Mumbai

Na het ontbijt bezoek je nog een aantal hoogtepunten van de stad in Mumbai zoals Dhobi Ghats, de openluchtwasserij en Mani Bhavan, het vroegere huis van Gandhi en nu omgevormd tot museum. In de namiddag ga je aan boord voor een overnachting aan boord van de Deccan Odyssey privé luxe trein.
Je overnacht aan boord van de trein

Dag 5 Goa

Bij het ochtendgloren verwelkomt de boeiende stad Goa jou. Goa is natuurlijk gekend voor haar prachtige witte stranden én tempels. Maar Goa dat voorheen de hoofdstad was van het Portugese Rijk in het oosten heeft natuurlijk een rijke schat aan architectuur overgehouden aan haar koloniaal verleden. Zo ga je op ontdekking doorheen de stad.
Je overnacht aan boord van de trein

Dag 6 Toy Train excursie naar Ooty

Ooty, gelegen in de Nilgiri heuvels, is vooral gekend voor de prachtige tuinen én liefelijke hutten in bamboe. Vandaag maak je aan boord van de “Toy Train”, een smalle stoomtrein, een rit van Mettupalayam naar Ooty. Het pad van de trein brengt je langsheen de groene thee- en koffieplantages, heuvels, tunnels én bruggen. Die samen zorgen voor adembenemende panorama’s.
Je overnacht aan boord van de trein

Dag 7 Kochi

Met zicht over de Arabische Zee, herinnert Kochi aan de Gouden eeuw van handel drijven én cultuur, met talrijke herinneringen, de Chinese vissersnetten kenmerken het oude stadsgedeelte. Ondertussen wordt Kochi ook wel het Venetië van het Oosten genoemd, dankzij haar prachtige lagunes, charmante eilandjes én kanalen die zich een weg zoeken langsheen de paalwoningen. Je bezoekt er onder meer het Mattanchery Paleis, oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen, de Joodse synagoge en het Fort van Kochi. ’s Avonds woon je nog een Kathakali dansvoorstelling bij.
Je overnacht aan boord van de trein

Dag 8 Thiruvananthapuram – Kanyakumari

Thiruvananthapuram is niet alleen de hoofdstad van Kerala, maar je kan er ook de bijzondere Padmanabhaswamy tempel gaan bezoeken, die de typische tempel architectuur uit Kerala & Tamil Nadu op een bijzondere wijze weet te combineren. Kanyakumari, dat tot de deelstaat Tamil Nadu behoort, ligt in het uiterste zuiden van het Indische continent, en waar 3 zeeën samen komen nl. de Indische Oceaan, de Arabisch Zee en de Baai van Bengalen. Je bezoekt er het standbeeld van de godin Kanyakumari, die talrijke pelgrims en reizigers aantrekt.
Je overnacht aan boord van de trein

Dag 9 Madurai

Ook wel bekend als de “Stad der Tempels”, is tevens één van de oudste steden in Zuid-India. Madurai is dan ook het meest bekend omwille van de prachtige én mooi gedecoreerde Meenakshi tempel, gelegen in het oude stadsgedeelte. ’s Avonds woon je de tempel ceremonie bij.
Je overnacht aan boord van de trein

Dag 10 Pondicherry: Gelegen aan de Bay van Bengalen, vind je nog steeds resten van de Franse koloniale tijd, in de voormalige hoofdstad van de Franse overzeese gebieden. Je bezoekt er onder meer het Government Park, met prachtige paden, groene pleinen, fonteinen én beelden maar ook het 200-jaar oude Raj Nivas. Tijdens deze laatste dag aan boord van deze memorabele reis geniet je van het laatste diner.
Je overnacht aan boord van de trein

Dag 11 Chennai

vandaag ga je van boord van de trein en ga je op ontdekking in Chennai, de 4de grootste stad van India en voorheen gekend als Madras. De stad dompelt je onder in haar rijke culturele tradities ongeacht de sterke modernisering. Het oudste stadsgedeelte vind je in Mylapore. Je bezoekt er onder meer Fort Saint George, de National Art Gallery, één van de oudste in India en de 16de -eeuwse San Thome Basiliek. Vervolgens brengt onze chauffeur je naar je hotel.
Je overnacht in hotel Taj Fisherman’s Cove

Dag 12 Chennai – Mamallapuram – Chennai

Na het ontbijt vertrek je voor een excursie richting Mamallapuram. Ook wel de stad van de 7 pagodes genaamd. Hier ga je op ontdekking langsheen de Unesco Werelderfgoed temples, beelden en sculpturen. Na het bezoek, keer je terug naar je hotel.
Je overnacht in hotel Taj Fisherman’s Cove

Dag 13 Chennai

voor wie maar niet genoeg kan krijgen van de boeiende stad Chennai, voorzien we nog een aantal optionele excursies maar uiteraard kan je ook genieten van een ontspannend bezoek aan de Jiva Spa van je hotel of de andere faciliteiten.
Je overnacht in hotel Taj Fisherman’s Cove

Dag 14 Chennai – Hyderabad

Vandaag brengt jouw privéchauffeurs je naar de luchthaven van Chennai waar je aan boord gaat van de binnenlandse vlucht van Chennai naar Hyderabad. Bij aankomst brengt je chauffeur je naar je hotel. Hyderabad is bekend voor zijn edelstenen, waaronder de Kohinoor diamant. Maar Hyderabad heeft zich ondertussen ontwikkeld als een échte hub voor technologie en industrie.
Je overnacht in hotel Taj Falaknuma Palace

Dag 15 Hyderabad

Heeft een boeiend oud stadsgedeelte rijk aan architectuur én traditie. Zo kan je er onder meer het 16de eeuws Golconda Fort bezoeken. Vervolgens keer je terug naar het hotel voor het afscheidsdiner.
Je overnacht in hotel Taj Falaknuma Palace

Dag 16 Hyderabad – Brussel

Vrije tijd tot vertrek naar de luchthaven van Hyderabad waar je aan boord gaat voor de internationale vlucht van Hyderabad naar Brussel met een tussenstop.

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum