18-daagse individuele rondreis

Magisch Noord-India met Agra en spiritueel Rishikesh

 

 Reis waarbij je magisch Noord- India  individueel bezoekt

Deze prachtige rondreis doorheen magisch Noord-India is een ideale kennismaking voor een eerste reis doorheen India. Deze reis dompelt je onder in de wirwar van straatjes in Old Delhi. Vervolgens reis je verder naar Jaisalmer, een prachtige woestijnstad. Tijdens je reis ontdek je prachtige forten in Rajasthan die je zo meenemen naar de tijden van weleer. Je maakt er kennis met de vriendelijke bevolking en hun rijke culturele verleden. Vervolgens kom je tot rust in de prachtige omgeving van Ranthambore National Park, waar je met wat geluk een tijger of luipaard kan bewonderen. Wat een contrast met het hectische leven in de drukke steden van India. Vervolgens zal je je verbazen tijdens een bezoek aan het mooiste wereldwonder, de Taj Mahal, een absolute must see alvorens je terug huiswaarts keert.

Hoogtepunten rondreis Magisch Noord-India met Agra en spiritueel Rishikesh

Ontdek de prachtige forten en paleizen in Rajasthan

Vergaap je aan de prachtige Taj Mahal

Flaneer langs één van de vele lokale markten

Verken de wirwar aan nauwe straatjes in Old Delhi

Reisroute Magisch Noord-India met Agra en spiritueel Rishikesh

Dag 01 Brussel – Delhi: Je vertrekt vanuit Brussel naar de luchthaven van Delhi met een tussenstop.

Dag 02 Delhi: Je wordt opgehaald op de luchthaven en naar jouw hotel The Oberoi New Delhi gebracht. Daarna bezoek je de hoogtepunten van Delhi. Zo staan onder meer het Red Fort, de Grote Moskee en Raj Ghat, het herdenkingsmonument van Mahatma Gandhi, op het programma. In de namiddag volgt nog een bezoek aan Humayun’s Tomb, India Gate en een rit langs de overheidsgebouwen.  Vervolgens neem je deel aan een exclusieve culinaire sessie met een populaire Indische chef gevolgd door het diner.
Je overnacht in hotel The Oberoi New Delhi

Dag 03 Delhi
Vandaag staat er een bijzondere culinaire ervaring op het programma met de streetfood tour in Old Delhi. Tijdens deze ervaring maak je kennis met de lokale Indische cultuur en tradities. Je zal ongetwijfeld aangenaam verbaasd zijn. ’s Avonds voorzien we een diner in één van de beste restaurants in Delhi nl. Omya’s. Maak je klaar voor een gastronomische ervaring. Dress code van toepassing.
Je overnacht in hotel The Oberoi New Delhi

Dag 04 Delhi – Agra
Vandaag gaat jouw reis verder richting Agra. ’s Avonds breng je een bezoek aan het Rode Fort in Agra.
Je overnacht in hotel Amarvilas, Agra

Dag 05 Agra – Jaipur
Maak je klaar voor een bijzonder bezoek bij zonsopgang. Een bezoek aan de imposante Taj Mahal mag zeker niet ontbreken tijdens jouw rondreis. En het blijft imposant om de Taj Mahal te bezoeken. Maar bij het ochtendgloren krijg dit prachtige monument dankzij het zonlicht bijzondere gloed geeft. Na het bezoek keer je terug naar het hotel voor het ontbijt. Vervolgens gaat je reis verder richting Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan.
Je overnacht in hotel Rambagh Palace, Jaipur

Dag 06 Jaipur
Vandaag maak je een rit per fiets doorheen het oude stadsgedeelte van de roze stad, Jaipur. Het is een bijzonder leuke manier om je dag te staten én kennis te maken met het leven van de locals. Bereid je maar al voor om kennis te maken met de heilige koeien en een glimp op te vangen van bezoekers die naar de lokale markt gaan. Maar meer nog kan je getuige zijn van honderden gelovigen die de Govind Dev Ji temple een bezoek brengen. Na het fietsen kan je genieten van een aantal lokale delicatessen en lekkernijen. Vervolgens keer je terug naar het hotel voor het ontbijt. In de late namiddag breng je een bezoek aan de privé vertrekken van de Koninklijke familie van Rajasthan. Uiteraard kunnen we niet op voorhand garanderen dat zij aanwezig zullen zijn. Exclusief diner in het olifantenkamp Dera Amer.
Je overnacht in hotel Rambagh Palace, Jaipur

Dag 07 Jaipur
In de voormiddag bezoek je het Amber fort, de klim naar boven gaat per jeep. Daarna heb je voldoende tijd om het imposante fort & prachtige paleis te bezoeken. In de namiddag verken je de belangrijkste bezienswaardigheden van Jaipur met onder meer het City Palace, Jantar Mantar, het museum van de Maharadja en het Hawa Mahal (of Paleis der Winden).
Je overnacht in hotel Rambagh Palace, Jaipur

Dag 08 Jaipur – Jodhpur
En zo gaat jouw reis verder richting Jodhpur. Ook wel de Blauwe Stad genaamd. Bij aankomst geniet je van wat vrije tijd tot het diner. ’s Avonds geniet je van een bijzondere en uniek diner in het Mehrangarh fort.
Je overnacht in hotel Umaid Bhawan Palace, Jodhpur

Dag 09 Jodhpur
Na het ontbijt staat er een boeiend bezoek aan de stad Jodhpur op het programma. Als eerste stop staat het Mehrangarh Fort op de planning en vervolgens de Jaswant Thada. Daarna kan je genieten van een exclusieve ervaring in de woestijn onder de sterrenhemel bij helder weer. Daarna keer je terug naar Jodhpur.
Je overnacht in hotel Umaid Bhawan Palace, Jodhpur

Dag 10 Jodhpur – Delhi
Vandaag neem je afscheid van het prachtige Rajasthan. De chauffeur brengt je naar de luchthaven van Jodhpur waar je aan boord gaat van de binnenlandse vlucht naar Delhi. Bij aankomst check je in, in je hotel dicht bij de luchthaven.
Je overnacht in hotel JW Marriott Aerocity

Dag 11 Delhi – Dehradun – Rishikesh
Vandaag staat er een binnenlandse vlucht op het programma naar Dehradun. Vervolgens gaat het van daar verder naar Rishikesh. ’s Avonds woon je de gebedsceremonie bij op de oevers van de Ganges. Een bijzondere en unieke ervaring.
Je overnacht in hotel Ananda in the Himalayas

Dag 12 – Dag 16 Rishikesh
Vandaag maak je kennis met yoga tijdens een boeiende sessie. Na het ontbijt trekt je de stad in om onder meer de tempels in Rishikesh te gaan bezoeken.

Als je graag wat avontuur wil toevoegen aan je verblijf kunnen we ook activiteiten voorzien zoals rafting, een trektocht of een wandeltocht.

Je overnacht in hotel Ananda in the Himalayas

Dag 17 – Rishikesh – Dehradun – Delhi
Tijd om afscheid te nemen en te vertrekken richting luchthaven van Dehradun. Hier ga je aan boord van de binnenlandse vlucht van Dehradun naar Delhi. Bij aankomst check je in, in een hotel dicht bij de luchthaven.
Je overnacht in hotel JW Marriott Aerocity

Dag 18 Delhi – Brussel
Vandaag transfer naar de internationale luchthaven van Delhi waar je aan boord gaat van de vlucht naar Brussel met een tussenstop.

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels.

Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids, 

Niet inbegrepen 

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum