15 – daagse rondreis Ongerept Kerala

Rondreis waarbij je het ongerepte Kerala ontdekt

Kerala, deze prachtige regio, waar ook mijn eigen roots liggen zal je vast en zeker verbazen. Tijdens deze rondreis ontdek je hoe divers deze groene regio in het zuiden van India is. Deze reis zal ongetwijfeld een bijzondere ontdekkingstocht worden. Met onder meer het bezoek aan het paleis van Mysore, het contact met de natuur in het regenwoud van Coorg, de koffieplantages in Wayanad en de jeepsafari in het nationaal park van Kabini. Om dan te eindigen aan de gouden stranden van Kerala. Waar je kan genieten van het leven langs de oevers tijdens een bijzondere boottocht. Ondertussen maak je er kennis met de hartelijke lokale bevolking en maak je kennis met de overheerlijke keuken of kan je je laten onderdompelen in de wereld van de ayurveda. Kortom een zeer gevarieerde en boeiende rondreis.

Hoogtepunten tijdens jouw rondreis Ongerept Kerala

Vergaap je aan het prachtige paleis van Mysore

Geniet van een adembenemende jeepsafari door Kabini NP

Wandel langs de koffieplantages in Wayanad

Ga op ontdekking door het regenwoud in Coorg

Kom tot rust aan het prachtige strand van Neeleshwar

Reisroute van je rondreis Ongerept Kerala

Dag 01 Brussel – Bangalore: Je vertrekt vanuit Brussel naar Bangalore met een tussenstop.

Dag 02 Bangalore – Mysore: Aankomst in Bangalore. Bezoek aan het fort Srirangapatnam & het Raganathitu natuurpark. Na het bezoek reis je verder naar Mysore, de 2de grootste stad in de deelstaat Karnataka. ’s Avonds bezoek aan de Chamundeshwari Tempel van waaruit je een prachtig uitzicht hebt om de omgeving. Je overnacht in hotel Radisson Blu

Dag 03 Mysore – Wayanad: Ontbijt. Rit naar Wayanad van ongeveer 4 uur, waar je de prachtige koffie- en theeplantages kan gaan verkennen. Je overnacht in Tranquil Resort.

Dag 04 Wayanad:
Ontbijt. Korte rit naar Chembra van waaruit je een wandeling maakt in de theeplantages en kruidentuinen. Je overnacht in Tranquil Resort.

Dag 05 Wayanad – Kabini: Na het ontbijt rit naar het Nagarhole National Park, gekend voor onder andere zijn tijgers, olifanten en Indische luipaarden.  Je overnacht er in hotel Evolve Back.

Dag 06 Kabini: Ontbijt. ’s Ochtends boottocht in het park en in de namiddag maak je een safari per jeep in één van de grootste parken van Zuid-India. Je overnacht er in hotel Evolve Back.

Dag 07 Kabini – Coorg: Na het ontbijt zet je jouw reis verder richting de regenwouden van Coorg. Je wandelt er onder andere door de koffieplantages. Je overnacht in hotel Evolve Back.

Dag 08 Coorg – Neeleshwar – Lotus Point: Na het ontbijt rit naar Neeleshwar waar je aan boord gaat van de Lotus woonboot. Je vaart langs de backwaters en brengt er onderweg een bezoek aan een kokosvezel fabriek. Je eindigt de cruise met een bezoek aan het apen eiland.  Terwijl de zon ondergaat kan je vanop het dek genieten van het leven aan de oevers om de dag af te sluiten met een diner onder de sterrenhemel. Je overnacht aan boord van de Lotus woonboot.

Dag 09 Aan boord van de Lotus woonboot: Na het ontbijt vaar je richting Ezhi Ellimala Range, van waaruit je per riksja de tempel van Subramanyam kan gaan ontdekken. Je overnacht aan boord van de Lotus woonboot.

Dag 10 Lotus Point – Neeleshwar: Ontbijt. Transfer naar je hotel Neeleshwar Hermitage, dit kleine boetiekhotel ligt op het terrein omgeven door palmbomen aan de Arabische Zee. Je geniet er van vrije tijd aan het zwembad, een wandeling langs het strand of een deugddoende ayurvedische behandeling. Er is ook een ayurvedische dokter aanwezig in het resort. Je overnacht in Neeleshwar Hermitage.

Dag 11 Neeleshwar: ’s Ochtends kan je deelnemen aan de yoga sessie. De sessies initiatie yoga zijn gratis, andere sessies zijn betalend. Vrije tijd in je hotel.Je overnacht in Neeleshwar Hermitage

Optioneel: kan er een bezoek voorzien worden aan het fort van Bekal en een vissersdorp of je kan eveneens een wandeling maken naar de schildpadden boerderij of woon de Theyyam voorstelling bij, een heilige rituele dans uit Kerala. Prijs op aanvraag 

Dag 12 Neeleshwar: ’s Ochtends kan je deelnemen aan de yoga sessie. De sessies initiatie yoga zijn gratis, andere sessies zijn betalend. Vrije tijd in je hotel. Je overnacht in Neeleshwar Hermitage.

Dag 13 Neeleshwar: ’s Ochtends kan je deelnemen aan de yoga sessie. De sessies initiatie yoga zijn gratis, andere sessies zijn betalend. Vrije tijd in je hotel. Je overnacht in Neeleshwar Hermitage.

Dag 14 Neeleshwar – Mangalore – Mumbai: Ontbijt. Vrije tijd tot aan het vertrek naar de luchthaven van Mangalore voor de terugvlucht naar Europa met een tussenstop.

Dag 15 Brussel:
Aankomst in Brussel

Hotelkeuze

 

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum