16 – daagse rondreis Klassiek Kerala

Rondreis waarbij je klassiek Kerala ontdekt

Deze reis naar Kerala is een prachtige mix tussen het ontdekken van de boeiende diversiteit van deze prachtige regio in India én ondertussen te genieten van wat rust aan de gouden stranden. Uiteraard kan je je verblijf aan het strand invullen zoals jij dit het liefste wenst. Zo kan je er deelnemen aan yoga of meditatie sessies maar kan je je ook laten verwennen met een zalige ayurvedische behandeling. Je ontdekt er evengoed het prachtige Kerala en woont er een Kathakali dansshow bij, je bewondert het leven langs de oevers van de backwaters tijdens een bijzondere boottocht. Maar ook ontdek je er de theeplantages in Munnar en wandel je doorheen het Periyar Nationaal park. Je maakt er kennis met de gerechten uit de Malabar keuken en maakt er kennis met de gastvrije bevolking. Deze reis smaakt ongetwijfeld naar meer.

 

Hoogtepunten tijdens jouw rondreis Klassiek Kerala

Geniet van de prachtige Kathakali dansshow

Aanschouw het leven langs de oevers van de backwaters

Wandel door het Periyar Nationaal Park

Ontdek de groene theeplantages

Laat je onderdompelen in de wereld van de ayurveda

Kom tot rust aan de gouden stranden van Kerala

Reisroute rondreis Klassiek Kerala

Dag 01 Brussel – Kochi
Je vertrekt vanuit Brussel naar de luchthaven van Kochi met een tussenstop.

Dag 02 Kochi

Bij aankomst op de luchthaven van Kochi word je opgehaald.  In de namiddag start je het bezoek aan Kochi met het Mattancherry Palace, ook wel “The Dutch Palace” genoemd, bezoek aan de buurt rond Fort Kochi met de St. Francis kerk en de Chinese vissersnetten. ’s Avonds woon je een voorstelling van de Kathakali dans bij in een lokaal theater.
Je overnacht in hotel Tea Bungalow

Dag 03 Kochi – Munnar

s Ochtends na het ontbijt vertrek je voor een rit door de prachtige Kardemom heuvels. ’s Namiddags maak je een wandeling door het Rajamalai Wildlife Sanctuary.
Je overnacht in hotel Tea Bungalow

Dag 04 Munnar

Na het ontbijt transfer per jeep voor een rit van zo’n 3 km waar je gebracht wordt naar het startpunt voor de wandeling. Je start op een hoogte van zo’n 1420 meter. Tijdens de wandeling geniet je van het adembenemende uitzicht tot je de Anaimudi peak, de hoogste plaats in Zuid-India bereikt.

Lunch terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de omgeving. Terwijl je geniet Je geniet van de lunch. Na de lunch gaat de wandeling verder langs de koffie en kardemom plantages. Na deze wandeling keer je terug naar je hotel.
Je overnacht in hotel Ambady Estate

Dag 05 Munnar – Thekkady

Na het ontbijt reis je door naar Thekkady. De weg voert je langs idyllische landschappen, plantages van rubber, peper, thee, koffie en kardemom.  ’s Avonds kan je nog een wandeling maken op de avondmarkt van Kumily.
Je overnacht in hotel Xandari Cardamom

Dag 06 Thekkady – Alleppey – Kumarakom

‘s ochtends vroeg ontdek je het park tijdens een wandeling onder begeleiding van een lokale gids. Na de wandeling keer je terug naar het hotel voor het ontbijt. Bezoek aan Kumarakom, een klein dorpje gelegen aan het Vembanad meer.
Je overnacht in hotel Coconut Lagoon

Dag 07 Kumarakom – Alleppey – Kumarakom

Na het ontbijt rit naar Alleppey of Alapuzzha waar je aan boord gaat van een traditionele woonboot. Tijdens de rondvaart kan je genieten van het mooie uitzicht op de oevers. De boottocht brengt je langsheen de backwaters, een kluwen van kanalen. Je geniet van de lunch aan boord van de woonboot. Na de boottocht transfer naar je hotel.
Je overnacht in hotel Coconut Lagoon

Dag 08 Kumarakom – Marari

’s Ochtends geniet je nog van wat vrije tijd. In de namiddag rit naar Marari Beach, gelegen aan de Arabische Zee waar je incheckt in je hotel. Rest van de dag vrij. Je overnacht in hotel Marari Beach Resort

Dag 09 – Dag 15 Marari

Vrije dag aan het strand.
Je overnacht in hotel Marari Beach Resort

Dag 16 Marari – Kochi – Brussels

Vrije tijd tot vertrek naar de luchthaven van Kochi waar je aan boord gaat van de internationale terugvlucht naar Brussel met een tussenstop.

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum