21 -Daagse Rondreis Kolkata en Noord- en Zuid-India

 

Rondreis waarbij je Kolkata en Noord- en Zuid-India ontdekt

Deze 21-daagse rondreis is dé ideale rondreis voor wie India grondig wil gaan verkennen. Je start deze reis in het boeiende Kolkata, veel meer dan enkel maar de stad van Moeder Theresa. Ga er op verkenning langs de bloemenmarkt en ontdek er het koloniale verleden. Vervolgens laat je je smaakpapillen verwennen in Old Delhi, laat je je verbazen door de prachtige innemende Taj Mahal én ontdek je Jaipur, de Roze stad en hoofdstad van Rajasthan. Verder spot je wilde dieren in Ranthambore én reis je verder naar de spirituele wereld in Rishikesh. Om vervolgens deze boeiende rondreis te eindigen met een zalig verblijf in het prachtige groene Kerala. Je zal er ongetwijfeld tot rust komen aan de prachtige gouden zandstranden terwijl je geniet van een ontspannende ayurvedische behandeling.

Hoogtepunten tijdens jouw rondreis Kolkata en Noord- en Zuid-India

Verken het koloniale Kolkata

Verwen je smaakpapillen tijdens de streetfood tour in Old Delhi

Vergaap je het ultieme monument van de Liefde, de Taj Mahal

Ga op ontdekking in de Roze stad, Jaipur

Spot wilde dieren in Ranthambore nationaal park

Ontdek spiritueel Rishikesh

Kom tot rust in het prachtige groene Kerala

Reisroute rondreis Kolkata en Noord- en Zuid-India

Dag 01 Brussel – Kolkata

Je vertrekt vanuit Brussel naar India met een tussenstop.

Dag 02 Kolkata

Bij aankomst wacht je een warm onthaal van onze vertegenwoordiger ter plaatse. Jouw privéchauffeur brengt je eerst naar je hotel waar je de tijd krijgt om je te installeren. Rest van de dag vrij.
Je overnacht in Oberoi Grand Kolkata

Dag 03 Calcutta

Vandaag ga je op verkenning door de boeiende stad die Kolkata is. Ze zal jou zekere weten te verbazen, daar zijn we van overtuigd. Maak zeker eens een fotostop aan het Victoria Memorial, wandel langs de drukke Howrah brug terwijl je slentert langs de bloemenmarkt. Maar ga ook eens langs bij de Kumar Tuli, je zal verbaasd zijn om te zien welke prachtige sculpturen de Kumar Tuli maken uit klei. Ook de moeite waard is een bezoek een het prachtige tempelcomplex Parshwanath een immense Jaïn tempel.
Je overnacht in Oberoi Grand Kolkata

Dag 04 Kolkata

Vandaag geniet je van een rustige dag in Kolkata. Je kan deze volgens je eigen wensen invullen.
Je overnacht in Oberoi Grand Kolkata

Dag 05 Kolkata – Delhi

’s Ochtends vroeg uit de veren om een vroege vlucht te nemen richting Delhi. Onze chauffeur brengt je naar de luchthaven van Kolkata waar je aan boord gaat van de binnenlandse vlucht naar Delhi. Bij aankomst brengt je privéchauffeur je naar je hotel waar je rustig kan installeren.
Je overnacht in The Imperial

Dag 06 Delhi

Een van de grootste én ook drukste steden in India. En toch moet je Delhi gezien hebben. Je hoort vaak heel wat verhalen, maar als je de stad écht leert kennen zal je ongetwijfeld ons enthousiasme delen. Daarom nemen we je vandaag graag mee naar het oude stadsgedeelte voor een streetfood tour. Je proeft er van de typische lokale Indische gerechten. De smalle straatjes lenen zich ideaal om erdoor te slenteren én zo krijg je meteen een bijzondere inkijk in het leven in Old Delhi. Verder breng je ook een bezoek aan de prachtige Tombe van Humayun. Na het bezoek keer je terug naar je hotel.
Je overnacht in Imperial

Dag 07 Delhi – Agra

Vandaag gaat je reis verder naar Agra, de stad van de liefde. Zowat elke reiziger die voor de eerste maal richting Noord-India reist heeft Agra hoog bovenaan het lijstje staan. En terecht want het is dan ook meer dan de moeite waard! Bij aankomst bezoek je dan ook het prachtige complex waar de Taj Mahal gevestigd is. We trekken voldoende tijd uit zodat je je kan verbazen over dit prachtige monument én een sterk staaltje architectuur én om voldoende foto’s te maken.
Je overnacht in Oberoi Amarvilas

Dag 08 Agra – Ranthambore

In India tref je heel wat natuurparken aan. Ranthambore is één van de beste parken qua zichtbaarheid. Met een beetje geluk spot je er wel een luipaard of een tijger. Vervolgens brengt je chauffeur je naar je hotel waar je in alle rust kan installeren.
Je overnacht in Oberoi Vanyavilas

Dag 09 Ranthambore – Jaipur

Vandaag trekken we er vroeg op uit. Het beste tijdstip om dieren te spotten is ’s morgens. Bij zonsopgang rij je de poorten van het park binnen om er te genieten van de stilte, wat een contract met de drukke steden in India. De gids leert je de kneepjes van het vak én helpt je om sporen te zoeken. Na de jeepsafari keer je terug naar het hotel om er te genieten van het ontbijt. Na het ontbijt zet je je reis verder richting Jaipur, de Roze Stad én hoofdstad van Rajasthan.
Je overnacht er in Rambagh Palace

Dag 10 Jaipur

Vandaag bezoek je de Roze Stad met haar prachtige gebouwen. Je start met een fotostop aan de Hawa Mahal, het Paleis der Winden, vervolgens bezoek je het prachtige Amber Fort vanwaar je en fantastisch zicht hebt op de omgeving. In de namiddag na de lunch bezoek je nog het Jantar Mantar, sterrenkundig observatorium én het immense City Palace. Wie ’s avonds nog zin heeft kan gaan slenteren op de avondmarkt op zoek naar lokale snuisterijen alvorens te gaan uitrusten in je hotel.
Je overnacht er in Rambagh Palace

Dag 11 Jaipur – Dehradun – Rishikesh

Na het ontbijt gaat het richting luchthaven van Jaipur, waar je aan boord gaat van de binnenlandse vlucht naar Dehradun. Bij aankomst brengt de taxi jullie naar Rishikesh, de stad wordt ook wel de toegangspoort tot de Himalaya in Noord-India genoemd. Je zal er kennis maken met het spirituele India. Zo is het bezoek aan de tempels een échte aanrader. ’s Avonds woon je de avond ceremonie bij aan de oevers van de Ganges.
Je overnacht er in Taj Rishikesh Resort & Spa, Uttarakhand

Dag 12 Rishikesh

Vandaag geniet je van wat vrije tijd. Zo kan je op je eigen tempo Rishikesh gaan verkennen of gewoon wat uitblazen én er genieten van de rust.
Je overnacht er in Taj Rishikesh Resort & Spa, Uttarakhand

Dag 13 Rishikesh – Dehradun – Kochi

We laten het prachtige noorden achter ons én ruilen het in voor het mooie groene Kerala! Onze chauffeur brengt je weg naar de luchthaven waar je aan boord gaat van de binnenlandse vlucht van Dehradun met een tussenstop naar Delhi. Bij aankomst in Kochi, wacht je een warm onthaal in Kerala. Je chauffeur brengt je vervolgens naar je hotel waar je tot rust kan komen.
Je overnacht in hotel Malabar House

Dag 14 Kochi

Vandaag trek je door de stad Kochi, waar je nog duidelijk sporen van haar koloniaal verleden kan waarnemen. Zo kan je er onder meer het Dutch Palace, Fort Kochi én de Chinese vissersnetten gaan bezoeken. Je bezoek eindigt met een bezoek aan de St. Franciscus Kerk.
Je overnacht in Brunton Boat Yard

Dag 15 Kochi – Alleppey

Vandaag staat een bezoek aan de backwaters op je planning. Tijdens deze boottocht maak je kennis met het groene Kerala. Aan boord van de boot geniet je van een lokale én overheerlijke lunch, en ondertussen bewonder je het mooie landschap, het leven op de oevers en vaar je langs talrijke kokospalmbomen.
Je overnacht aan boord van de woonboot Lakes & Lagoon Houseboat

Dag 16  Alleppey – Kochi – Thiruvananthapuram – Kovalam

Na het ontbijt ga je van boord én brengt je chauffeur je naar de luchthaven van Kochi waar je aan boord gaat van de binnenlandse vlucht naar Thiruvananthapuram. Bij aankomst wacht je een warm onthaal door onze vertegenwoordiger. Je privéchauffeur brengt je naar de je hotel in Kovalam. Vervolgens geniet je van je vrije tijd. Zo kan je er ontspannen aan het zwembad, genieten van een behandeling in de spa of er een yoga of meditatie sessie bijwonen.
Je overnacht in hotel Raviz Kovalam

Dag 17 – Dag 20 Kovalam

Geniet tijdens de laatste dagen in India van de pracht van Kerala in een prachtig resort.
Je overnacht in hotel Raviz Kovalam

Dag 21 Kovalam – Thiruvananthapuram – Brussel

Vandaag neem je afscheid van het mooie India. Je chauffeur brengt je naar de luchthaven van Thiruvananthapuram waar je aan boord gaat van de internationale vlucht naar Brussel met een tussenstop.

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum