16 – daagse rondreis Magisch Kerala

Rondreis waarbij je magisch Kerala ontdekt

Deze rondreis neemt je mee op ontdekkingsreis langsheen Kerala. Niet alleen eindig je je rondreis aan één van de mooiste stranden van India, Kovalam. Je ontdekt tijdens deze reis ook een bijzonder boeiend deel van Kerala. Je start je reis in de stad Kochi waar je inzicht krijgt in het cultureel verleden én de diverse koloniale invloeden. Vervolgens ontdek je de theeplantages in Munnar én wandel je door het Periyar Nationaal Park. Maar ook bewonder je het leven langs de oevers van de backwaters in Kerala.

 

Hoogtepunten tijdens jouw rondreis Magisch Kerala

Ontdek het koloniale verleden in Kochi

Wandel door het Periyar Nationaal Park

Ontdek de theeplantages in Munnar

Bewonder het leven langs de backwaters

Maak kennis met de gastvrije bevolking

Kom tot rust aan de de mooiste stranden van India

 

Reisroute rondreis Magisch Kerala

Dag 01 Vlucht naar Kochi

Je vertrekt vanuit Brussel naar de luchthaven van Kochi met een tussenstop.

Dag 02 Kochi

Bij aankomst op de luchthaven van Kochi word je opgehaald.  In de namiddag start je het bezoek aan Kochi met het Mattancherry Palace, ook wel “The Dutch Palace” genoemd, bezoek aan de buurt rond Fort Kochi met de St. Francis kerk en de Chinese vissersnetten. ’s Avonds woon je een voorstelling van de Kathakali dans bij in een lokaal theater.
Je overnacht in hotel Malabar House

Dag 03 Kochi – Munnar

’s Ochtends na het ontbijt vertrek je voor een rit door de prachtige Cardamom heuvels. ’s Namiddags maak je een wandeling door het Rajamalai Wildlife Sanctuary.  
Je overnacht in hotel Windermere

Dag 04 Munnar

Na het ontbijt bezoek breng je een bezoek aan de hoogtepunten van Munnar met onder meer de Tea Estate, de thee fabriek, de bloementuin, het Kundale Lake en de Mattupetty Dam.
Je overnacht in hotel Windermere

Dag 05 Munnar – Thekkady (Periyar National Park)

Na het ontbijt reis je door naar Thekkady. De weg voert je langs idyllische landschappen, rubberplantages. Rest van de dag vrij.
Je overnacht in hotel Spice Village

 Dag 06  Thekkady

’s Namiddags bezoek je het park per boot op zoek naar olifanten, herten, beren en vogels.  Wandeling in het Periyar park.
Je overnacht in hotel Spice Village

Dag 07 Thekkady – Alleppey

Vandaag vroeg uit de veren om de dag te starten voor een wandeling in het bos. Je gaat er op zoek naar diverse vogelsoorten, vlinders en eekhoorns. Na de wandeling reis je door naar Alleppey. Bij aankomst ga je aan boord van de woonboot. Tijdens de rondvaart kan je genieten van het mooie uitzicht op de oevers. De boottocht brengt je langsheen de backwaters, een kluwen van kanalen.
Je overnacht aan boord van de woonboot

Dag 08 Alleppey – Kumarakom

Je geniet nog van het ontbijt aan boord vooraleer je jouw reis verder zet naar Kovalam. Bij aankomst start het “instant” genieten. Je komt er volledig tot rust terwijl je geniet van het prachtige zicht op de zee, de mooie stranden of van een ayurvedische massage (optioneel).
Je overnacht in hotel The Coconut Lagoon

Dag 09 Kumarakom

Vrije dag in je hotel.
Je overnacht in hotel The Coconut Lagoon

Dag 10 Kumarakom – Kovalam

Vandaag reis je verder naar Kovalam. Vrij verblijf aan het strand van Kovalam.
Je overnacht in hotel The Raviz

Dag 11 – Dag 15 Kovalam

Vrij verblijf aan het strand van Kovalam.
Je overnacht in hotel The Raviz

 Dag 16 Kovalam – Trivandrum – Brussel

Na het ontbijt korte rit naar Trivandrum voor de terugvlucht naar België met tussenstop.

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum