11 – daagse rondreis Palace on Wheels

 

 

Rondreis Palace on Wheels is een rondreis waarbij je per luxe trein door India reist

Tijdens deze bijzonder luxueuze treinreis ontdek je het magische Rajasthan op een bijzondere en unieke manier. Ga aan boord van de Palace on Wheels en beleef het Koninklijk Rajasthan van de Maharadja’s van weleer. Aan boord geniet je van de gastvrijheid én charme aan boord van deze luxueuze trein. Zo ontdek je Jaipur, de Roze Stad en hoofdstad van Rajasthan, ga je dieren spotten in Ranthambore National Park, bezoek je de prachtige Unesco Werelderfgoedsite van Chittorgarh, verken je Udaipur, de stad der meren en ontdek je Jaisalmer een oase in de woestijn net als Agra, de stad van de Taj Mahal.

 

Hoogtepunten tijdens jouw Rondreis Palace on Wheels

  Ga op ontdekking in Jaipur, de Roze Stad

√  Spot wilde dieren in Ranthambore Nationaal park

√  Bezoek de werelderfgoedsite van Chittorgarh

√  Ontdek Udaipur, de stad Der Meren

√  Jaisalmer, een oase in de woestijn

√  Verken Jodhpur, het hart van Marwar

Reisroute Palace on Wheels

Dag 01 Brussel – Delhi

Je vertrekt vanuit Brussel naar India met een tussenstop.

Dag 02 Delhi

Bij aankomst wacht je een warm onthaal van onze vertegenwoordiger ter plaatse. Jouw privéchauffeur brengt je eerst naar je hotel waar je de tijd krijgt om je te installeren. Geniet van je vrije tijd.
Je overnacht in hotel The Leela Palace.

Dag 03 Delhi

Vandaag vroeg uit de veren want je privéchauffeur brengt je naar het Safdarjung treinstation. Er wacht je een traditionele verwelkoming met prachtige bloemenslingers, een tikka of een tulband. Ondertussen worden de check-in formaliteiten in orde gebracht voor een prachtige reis aan boord van de Palace on Wheels. Vervolgens zal je begeleid worden naar jouw wagon voor een korte briefing. In de bar lounge geniet je van een welkomstdrankje. De trein vertrekt rond 18h30.  Diner aan boord van de trein.
Je overnacht aan boord van de Palace on Wheels

Dag 04 Jaipur

Ontbijt neem je aan boord van de trein. Vandaag bezoek je de Roze Stad met haar prachtige gebouwen. Je start met een fotostop aan de Hawa Mahal, het Paleis der Winden, vervolgens bezoek je nog het Jantar Mantar, sterrenkundig observatorium én het immense City Palace. Je geniet van een fantastische lunch in een boetiek restaurant in het Fort. Na de lunch bezoek je het prachtige Amber Fort vanwaar je en fantastisch zicht hebt op de omgeving. In de late namiddag breng je een bezoek aan de lokale markt. Om vervolgens terug te keren naar de Palace On Wheels. Diner aan boord van de trein.
Je overnacht aan boord van de Palace on Wheels

Dag 05 Ranthambore Nationaal Park

Vandaag is het vroeg opstaan. Het beste tijdstip om dieren te spotten is ’s morgens. Bij zonsopgang rij je de poorten van het park binnen om er te genieten van de stilte, wat een contract met de drukke steden in India. De gids leert je de kneepjes van het vak én helpt je om sporen te zoeken. Naast tijgers en luipaarden spot je er ook herten, wilde beren, apen en diverse soorten vogels. Na het bezoek keer je terug naar de trein waar je geniet van een lunch. Vervolgens gaat de reis verder richting Chittorgarh. In de late namiddag bezoek je de deze UNESCO Werelderfgoedsite van het Fort van Chittorgarh, één van de grootste forten van India. ’s Avonds keer je terug naar de trein voor het diner.
Je overnacht aan boord van de Palace on Wheels

Dag 06 Udaipur

Rond 08 uur arriveert de trein, terwijl je geniet van het ontbijt aan boord. Na het ontbijt, bezoek je het Stadspaleis in Udaipur, vervolgens maak je een boottocht op het Lake Pichola meer gelegen rond het Lake Palace Hotel. Je geniet van de lunch in een 5* hotel. In de namiddag geniet je van wat vrije tijd om te gaan shoppen en breng je een bezoek aan de koninklijke tuinen Saheliyon Ki Bari. In de late namiddag keer je terug naar de trein en reis je verder naar Jaisalmer. Diner aan boord van de trein.
Je overnacht aan boord van de Palace on Wheels

Dag 07 Jaisalmer

Na een heerlijk ontbijt breng je een bezoek aan de UNESCO Werelderfgoed site met het Jaisalmer Fort. Je geniet van een mooie wandeling doorheen het fort. Vervolgens bezoek je Patwon Ki Haveli, één van de grootste koopmanshuizen met prachtige typische fresco’s. In de buurt vind je ook een groep van prachtige Jaïn tempels. Je geniet van een heerlijke lunch in een 5*hotel.  Je keert nog even terug om aan boord van de trein te genieten van de namiddag thee. In de late namiddag vertrek je voor een excursie door de Tharwoestijn voor een kamelenrit bij zonsondergang. ’s Avonds geniet je nog van een diner in een 5* hotel. Tot slot ga je terug aan boord van de trein.
Je overnacht aan boord van de Palace on Wheels

Dag 08 Jodhpur

De trein wordt verwacht rond 08h00 ’s morgens. Na het ontbijt aan boord van de trein breng je een bezoek aan het imposante Mehrangarh fort, vervolgens bezoek je ook de Jaswant Thada en het museum in het Umaid Bhawan Palace. Je geniet van de lunch in een lokaal boetiek restaurant. Na de lunch ga je terug aan boord van de Palace On Wheels. In de late namiddag zet je de reis verder. Diner aan boord van de trein.
Je overnacht aan boord van de Palace on Wheels

Dag 09 Agra

In de voormiddag arriveer je in Agra. Je bezoekt er dan ook het prachtige complex waar de majestueuze Taj Mahal gevestigd is. Je geniet van een heerlijke lunch in een 5* hotel. In de namiddag geniet je van wat vrije tijd om te gaan shoppen. Diner aan boord van de trein. Na de excursie ga je terug aan boord.
Je overnacht aan boord van de Palace on Wheels

Dag 10 Delhi

Vandaag arriveer je ’s ochtends vroeg in Delhi in het Safdarjung treinstation. Na een vroeg ontbijt check je uit. Na het ontbijt brengt je privéchauffeur je naar je hotel in delhi.
Je overnacht in hotel Andaz.

Dag 11 Delhi – Brussel

Vandaag ga je aan boord van de internationale vlucht van Delhi naar Brussel met een tussenstop.

Onze tip: verleng deze rondreis in India met een strandvakantie in Goa of Kerala

Opmerking: de trein vertrekt telkens op woensdag in de late namiddag. Bij voorkeur arriveer je een dag eerder.

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum