Ayurveda hotels in India

India, dé bestemming voor ayurveda reizen

Wil je graag verblijven in ayurveda & wellness hotels in India? Dan zal je zeker niet ontgoocheld worden. Want niet alleen Kerala, de regio die wellness & ayurveda ademt beschikt over een prachtig én uitgebreid aanbod aan ayurveda & wellness hotels in India. Heel wat andere regio’s van het noorden van India tot aan het zuiden hebben talrijke ayurveda & wellness hotels in hun aanbod.

Daarnaast merken we uiteraard ook op dat heel wat van onze andere bestemmingen zoals de Emiraten en de Malediven de kaart van de wellness hotels trekken. Hierdoor krijg je steeds meer aanbod van hotels die een sterke focus hebben op reizen waarbij gezondheid voor body, mind en soul centraal staan.

Ayurveda

Uiteraard moeten we wel een onderscheid maken in de soort van therapie die de hotels aanbieden. Want Ayurveda is uiteraard niet gelijk aan wellness. Je hebt hotels die de échte authentieke ayurveda behandelingen aanbieden én hotels die verjongingskuren aanbieden. In ons aanbod aan ayurveda & wellness hotels in India kan je uiteraard hotels die beiden aanbieden, terugvinden.

Wie écht voor de authentieke Pancha karma kuur wil ervaren kiest beter voor een authentiek ayurveda hotel. Deze kuren gaan samen met een aangepast en strikt vegetarisch dieet. En dat is natuurlijk handiger wanneer dit aangeboden wordt voor het ganse resort. In andere resorts krijg je bijvoorbeeld een dieet voorgeschreven omdat je er een kuur volgt, maar kunnen de overige gasten die geen kuur volgen gewoon genieten van het buffet. En dat maakt het dan net weer iets lastiger als je het echt wel strikt je dieet wil volgen.

Het is wel zo dat er steeds een consultatie met de ayurvedische dokter zal gemaakt worden, die dan de mogelijkheden en opties met jou zal bespreken. En op basis van de consultatie een programma op maat voor jou zal uitstippelen. Dit hangt uiteraard af van je gezondheidssituatie en zal veelal afwijken van de voorbeeld programma’s die wij voorstellen. Maar uiteraard staat jouw gezondheid centraal en is het dus belangrijk dat je het best mogelijke programma kan volgen.

Wellness

Maar wie weet reis jij samen met je partner. En wil de ene persoon kennis maken met de wondere wereld van de ayurveda of wellness én de andere niet. Dan kan je uiteraard kiezen uit één van de ayurveda & wellness hotels uit ons aanbod. En kan je uiteraard ook kiezen voor een programma op maat voor één van de reizigers. Dat is nu net het voordeel aan reizen op maat te organiseren. Dit kan steeds voor iedereen op maat geregeld worden.

Well-being

Natuurlijk omvat well-being of welzijn zowel ayurveda als wellness. Ook zal je in de talrijke ayurveda & wellness hotels in India een uitgebreid aanbod vinden aan meditatie & yoga momenten. Dit kan zowel in groep als privé georganiseerd worden. De opties zijn écht talrijk, gewoon te veel om op te noemen.

Maar wat vooral centraal staat tijdens dit soort van reizen, is dat jij de mogelijkheid hebt om je reis in te plannen hoe jij dit wel. En of je nu opteert voor een authentieke ayurveda reis of liever een verjongingskuur wil volgen. Wij ontwerpen een reis op maat waarbij jou well-being centraal staat. Een reis die je samen of alleen volgt, volledig aangepast aan jouw ritme.

Terwijl we onszelf maar al te vaak voorbijlopen in ons dagelijks leven. Kies je tijdens dergelijke reis voor het nieuwe normaal. Namelijk dat waar jouw gezondheid centraal staat én je kiest voor een nieuwe manier van leven. Waarbij je een blijvend positief effect creëert.

Balans is nu eenmaal de sleutel tot een gezond leven.

Vergeet niet dat je een visum nodig hebt wanneer je naar India reist. Dit kan je hier zelf elektronisch aanvragen: Visum 

Meer informatie vind je hier:  Incredible India 

Volgende bestemmingen zitten in ons aanbod

EMIRATEN | INDIA | MALEDIVEN | OMAN | SRI LANKA