Duurzaamheid bij Jasmine Travel & Events

Duurzaamheid bij Jasmine Travel & Events

Uit mijn eigen ervaring en wat ik zie op de bestemmingen waar ik mee samenwerk. Heb ik opgemerkt dat de duurzaamheidskaart daar al langer werd getrokken. Maar het is goed om te zien dat er ook in Europa meer en meer bewustzijn ontstaat.

Daarom heb ik mij aangesloten bij het sustour-project

Is het een oplossing om dan maar gewoon niet meer te reizen? Uiteraard niet. Toerisme is wereldwijd één van de grootste sectoren. In sommige landen is toerisme zelfs de enigste bron van inkomsten.

De vraag vandaag is vooral hoe zorgen we ervoor dat toerisme bijdraagt aan de duurzaamheid en de  economie van een land zodat het toerisme kan blijven bestaan. Met andere woorden de focus moet vooral liggen op het vinden van de balans.

Hotels met een duurzaamheidsbeleid in India

Wanneer ik zelf naar de bestemmingen reis uit ons aanbod dan krijg ik uiteraard altijd een blik achter de schermen tijdens de bezoeken. En dat is uiteraard boeiend om te zien hoe de lokale partners zoeken naar oplossingen voor de uitdagingen waar zij mee te maken hebben ivm duurzaamheid.

Zo heeft CGH Earth Spice Village het gebruik van plastic flessen geweerd en hebben ze een eigen “bottling plant”. Hier worden de glazen flessen gereinigd en gevuld. Een aantal andere inspanningen die ze gedaan hebben is het plaatsen van zonnepanelen zodat ze zelf in hun eigen stroomverbruik kunnen voorzien en beschikken ze een gigantische organische tuin zodat ze groenten en kruiden vers kunnen serveren.

Uiteraard is dit hotel maar één van de vele voorbeelden die er beschikbaar zijn.

Duurzaamheid

 

 

 

 

 

 

 

 

CGH Earth Spice Village

 

Vrouwenorganisatie in Delhi

Uiteraard gaat duurzaamheid over meer dan enkel maar ecologische hotels en ecologisch transport en kiezen om op een duurzame manier te reizen.

Reizen wil ook zeggen ruimte maken voor aandacht voor de uitdagingen waar de lokale bevolking mee te maken krijgt. Zo bezocht ik zelf met een kleine groep een vrouwenorganisatie in Delhi die zicht inzet voor kwetsbare jonge meisjes en vrouwen.

Ze krijgen er een thuis en in afwachting van het terugvinden van hun familie krijgen de meisjes en vrouwen er onder andere onderwijs. Voor sommigen van hen wordt hun familie echter nooit meer gevonden. Het doel is dat ze hen een goede start geven voor de toekomst.

 

 

 

             Kilkari Rainbow Home

                   

 

 

Steun lokale ondernemers

Zoals je misschien wel weet is het typisch in een land als India dat je als reiziger een kleine attentie ontvangt als “welkomstgeschenk” bij aankomst in dit prachtige land. Omdat we ook hier bewust willen mee omgaan.

Gingen we op zoek naar een lokale partner waar de “geschenken” vervaardigd worden waar duurzaamheid belangrijk is. En waarbij ze ook de vrouwen steunen die er werken.

Voorbeelden van wat wij zelf doen

Om ons bedrijf te verduurzamen zijn we gestart met India. Dit is uiteraard de bestemming waar wij reeds de meeste ervaring mee hebben en waar we de voorbije jaren een stevig netwerk hebben uitgebouwd. Uiteraard is dit duurzaamheidstraject iets wat we verder gaan uitbouwen door de jaren heen maar ook over onze bestemmingen heen. En dit stap voor stap.

Zelf geloof ik heel sterk in projecten die zich inzetten op onderwijs. Uit ervaring weet ik wanneer je ook al is het maar 1 kind kan steunen om naar school te gaan. Dat hij of zij de toekomst niet alleen voor zichzelf maar ook voor zijn of haar familie kan veranderen.

Op deze manier worden er kansen gecreëerd en gaan er deuren open. Maar bovenal zorg je er zo voor dat het kind in kwestie op een duurzame en blijvende manier kan werken aan zijn of haar toekomst. Het lijkt misschien een kleine inspanning maar het is er ééntje met een blijvende impact voor het leven.

Wat ik doe op kantoor

We zijn een kleinschalige organisatie. Maar ook als kleinschalige organisatie kan je duurzaamheid impliceren. Uiteindelijk maakt elke stap een verschil, hoe klein die ook mag zijn

  • Al mijn gepersonaliseerde voorstellen op maat verstuur ik digitaal
  • Wanneer ik dan toch print, maak ik gebruik van FSC papier, druk dubbelzijdig af en beperk het aantal afdrukken
  • De reisdocumenten worden verzonden in een recycleerbaar mapje
  • Het afval wordt gescheiden
  • In onze ontvangstruimte staan er heel wat planten
  • Ik werk zoveel mogelijk van thuis uit
  • Ons kantoor wordt weldra uitgerust met zonnepanelen

En nu jij, wat kan jij doen om duurzamer te reizen?

Zo stellen wij steeds voor een verre bestemming een reis voor van minimum 2 weken. Op die manier verklein je ook al je ecologische voetafdruk in plaats van voor 2 dagen naar de andere kant van de wereld te vliegen.

We stellen steeds een evenwichtig programma voor waarbij we kiezen om ervoor samen te werken met lokale partners om zo de lokale bevolking te steunen. Uiteraard bieden we geen excursies aan die dieronvriendelijk zijn.

Onder het motto van zero waste stellen we voor om een hervulbare drinkfles mee te nemen tijdens je reis.

Zo kan ook jij het verschil maken tijdens jouw reis.

Hoe we nog duurzamer gaan worden in de toekomst

Persoonlijk vind ik dat je duurzaamheid niet in een vakje hoeft te duwen. Uiteraard is het de bedoeling dat je verbeteringen aanbrengt op diverse vlakken. En dat kan uiteraard algemeen zijn en in kleine stappen.

Maar daarnaast vind ik vooral dat je als bedrijf je eigen DNA moet uitstippelen en vanuit die gedachte kiezen voor projecten of concepten die je nauw aan het hart liggen. Je kan als bedrijf ook maar zoveel bereiken.

Dus in de toekomst gaan we zeker nog op zoek naar nieuwe projecten en projecten op onze andere bestemmingen die we kunnen steunen en integreren in ons bedrijf. Met een duidelijke focus kan elk bedrijf op haar eigen manier een impact maken.

En dat is toch waar het om gaat.

Waarom kiezen voor 

Bestemmingsspecialist voor luxe reizen
Bestemmingsspecialist

 bestemmingsspecialist

Als bestemmingsspecialist kozen wij er bewust voor om slechts 5 bestemmingen op te nemen in ons aanbod

IndiaSri LankaMaledivenEmiratenOman

Bestemmingsspecialist

 Luxe reizen op maat

Na een kennismakingsgesprek ontwerpen wij een voorstel gebaseerd op jouw wensen én aangevuld met onze ideeën. Voor elke aanvraag

ontwerpen wij een uniek reisvoorstel op maat.

Bestemmingsspecialist

 Passie voor reizen

Wij reizen regelmatig naar onze favoriete bestemmingen. Om er de nieuwste reistrends te ontdekken, unieke hotels te selecteren én de bijzondere te gaan uittesten.

Ons doel is om jou te inspireren

Bestemmingsspecialist

 Service met een smile

Bij ons krijg je de nodige zorg en ondersteuning van bij het plannen van je luxe reis op maat tot bij je terugkeer. 

Uiteraard kan je ter plaatse ook rekenen op de ondersteuning van onze teams en dit 24/7

Volgende bestemmingen zitten in ons aanbod

EMIRATENINDIAMALEDIVEN | OMAN