Verre reizen maken naar India met je kinderen? Doen!

Verre reizen maken met je kinderen? Je vraagt je misschien wel af of dit een goed is om dit met je kinderen te doen? Er bestaan heel wat vooroordelen over een reis maken naar India natuurlijk. Heel wat mensen hebben me al gevraagd hoe dat nu ging, zo met je kinderen naar India reizen. Daarom dat ik graag mijn ervaringen met jullie deel.

Meestal start ik mijn reizen goed voorbereid maar zo’n verre reis maken met je kinderen vraagt toch nog net wat meer voorbereiding. Voor de kinderen begon de zenuwachtigheid pas toe te slaan kort voor vertrek, toen begon het blijkbaar goed door te dringen dat ze ook écht eens buiten Europa gingen reizen.

Bereid je kinderen voor op je reis

Op voorhand hadden ze wel al eens een filmpje bekeken of in een boek gekeken en ze waren toch wel vooral nieuwsgierig naar dat grote onbekende land India, waar ook een deel van hun roots liggen,

Het is natuurlijk moeilijk om een exacte leeftijd te plakken op wat nu de beste leeftijd is om te starten met het maken van verre reizen want dat hangt natuurlijk van kind tot kind af, maar uit ervaring kan ik nu wel zeggen dat 7 à 8 jaar wel een goede leeftijd is om een verre reis te maken.

Wanneer je met je kinderen reist, kies je er best voor om “light” te reizen, uiteraard is het verleidelijk wanneer de luchtvaartmaatschappijen strooien met het aantal toegestane kilo’s bagage om deze dan ook optimaal te benutten, maar maak het vooral jezelf gemakkelijk en kies voor een compacte koffer voor zoon- of dochterlief zo kunnen ze eenvoudig hun eigen koffer dragen.

Hoe de reis ter plaatse verliep

Contact houden met het thuisfront verliep heel vlot want de wifi in de hotels in India, die over het algemeen gratis maar soms ook betalend is, was eigenlijk vrij goed.

Of kinderen wel geïnteresseerd zijn in zo van die bezoeken? Natuurlijk vonden de kinderen het fantastisch om tempels te gaan bezoeken waar er ook apen rondhingen.  En uiteraard zeiden ze geen nee toen “Indische toeristen” hen vroegen of ze op de foto wilden met hen.

En ja het is best wel leuk als je door het hotelpersoneel in de watten gelegd wordt met een gratis drankje, een vriendelijke blik of een schouderklopje. Op dat vlak scoort India absoluut als kindvriendelijke vakantiebestemming.

Kies voor een evenwichtig reisprogramma op maat

Maar waren ze onder de indruk van de reis naar? Absoluut! De drukte, het getoeter van de tuk-tuks, koeien op straat, de vele straathonden en zwerfkatten die hun pad kruisten, de mensen die er op straat leefden, wat een verschil met het leven dat ze gewoon zijn hier in België. Het verruimt in ieder geval hun blik op de wereld.

En of het eten er niet te pikant was? Uiteindelijk konden de kinderen toch meestal kiezen voor een gerecht waarvoor we op voorhand wisten dat het “not to spicy” ging zijn.

Tijdens de reis steeg de thermometer in India er regelmatig boven de 35°, best wel warm maar het feit dat zowat elk hotel over een zwembad beschikte, zorgde regelmatig voor een welgekomen verfrissende pauze tijdens de reis.

Een bijzondere unieke reiservaring naar hun “roots”

En ook al begrijpen de kinderen geen Hindi, het was toch leuk om te zien hoe snel ze met andere kinderen konden communiceren en zich toch verstaanbaar konden maken bij hun nieuwe vriendjes, op de één of andere manier.

Mijn tip is alvast: wanneer je met jonge kinderen reist zorg voor een afwisselend programma. De combinatie van een week rondreis, bezoeken en ontdekken met een aantal dagen strandvakantie zal door elk familielid op waardering kunnen rekenen.

De kinderen hebben ontzettend genoten van hun ontdekkingsreis door India, zij willen in ieder geval nog een keertje terug op reis naar India!

Robin in India Rajkumari in India

 

Subhadra
Specialist Reizen India

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/