Kerst en oud en nieuw vieren in het buitenland

Kerst en Oud en Nieuw in het buitenland gaan vieren. Wie droomt daar nu niet van? Ik moet toegeven ik droomde er al lang van om de feestdagen in het buitenland door te brengen.

Want héél héél vroeger én dus ook al héél lang geleden vierden we Kerstsmis met een grote familie samen en gingen we zelfs naar de middernachtmis. Kerstmis was toen vooral een gezellig samenzijn, niet zo commercieel zoals het nu is of althans zo kan ik het mij in ieder geval niet herinneren. Maar tijden veranderen, families veranderen, wij allemaal veranderen, en ook ons leven verandert, dus ook hoe we Kerstmis en oud en nieuw vieren.

Ondertussen had ons bestaand concept aan charme moeten inboeten én werd er langzamerhand minder gevierd. Er was precies wel altijd een excuus waarom het traditionele Kerstfeest niet doorging. Natuurlijk hebben we nieuwe formules geprobeerd, maar niets wat ons blijvend kon bekoren.

Toeval of niet maar toen zijn we gestart met onze luxe reisorganisatie. En toen begon het natuurlijk te kriebelen om de feestdagen in het buitenland door te brengen.

Zo keken we zelf elk jaar geboeid naar de beelden op tv waarbij mensen het nieuwe jaar vierden over de ganse wereld. Onze voorkeur ging toch duidelijk uit naar bestemmingen waar je onder de zon kon genieten.

Kerstmis in Dubai? Kerstsfeer met een dikke streep zon!

Zelf heb ik al het geluk gehad om in december in het zonnige Dubai te verblijven. Want Dubai is tijdens de kerstperiode gehuld in een zalige kerstsfeer. Overal waar je komt adem je gewoon de kerstsfeer in. Van de luchthaven, tot de shopping malls tot de hotels. Gewoonweg prachtig versierd. Natuurlijk besteden ook de hotels er heel veel aandacht aan. Zonder twijfel zal ook jij er een instant kerstgevoel krijgen. De stad ademt Kerstsfeer uit en dat terwijl je buiten geniet van een stralende zon.

Vier je er oud naar nieuw. Dan worden je smaakpapillen ongetwijfeld verwend in één van de vele toprestaurants en kan je het prachtige vuurwerk bewonderen op diverse plaatsen in de stad.

De grootste vuurwerkshow is deze aan de Burj Khalifa, maar ook deze aan de Burj Al Arab en op het Palm Jumeirah eiland aan het Atlantis hotel zal je doen verbazen.

Wil je nog meer tips over wat je kan doen en waar je van oud naar Nieuw kan vieren in Dubai? Via deze link https://www.bayut.com/mybayut/new-years-eve-in-dubai/

Kerstmis in India? Net een tikkeltje anders!

Uiteraard is het invullen van hoe je Kerstmis wil vieren voor iedereen anders. Vorig jaar had ik al het geluk om Kerstmis én oud en nieuw te vieren in India. Natuurlijk vind je wel kerstdecoratie in de hotels en worden er zeer verzorgde diners georganiseerd. Verder voorzien de hotels wel eens een band die kersklassiekers brengt. Maar aangezien slechts een minderheid van de Indiërs katholiek is, wordt Kerstmis er dan ook niet in alle streken zo uitbundig gevierd als bij ons.

Van oud naar Nieuw vieren in India was dan toch ook weer net iets anders. Nu voor de meeste Indiërs is 01 januari een werkdag, enkel zij die in internationale bedrijven werken, krijgen er een dag vrijaf voor.

Toen ik er vorig jaar was, logeerden we in een hotel waar er toch wel het één en ander georganiseerd werd. Zo waren er twee zalen waar dj’s populaire Westerse en Indische muziek draaiden.

Boven op het dakterras werd er een uitgebreid buffet geserveerd waar je eigenlijk de ganse avond terecht kon, compleet met een bijzonder pikante toets. Ook wel een aangename ervaring om van je oudejaarsavond diner te genieten bij aangename temperaturen en in open lucht.

Het viel meteen op dat de Indiërs wel van een feestje houden. Want van zodra de muziek aanging was de dansvloer geen seconde meer leeg. Maar om 01h00 middernacht stipt was het feest wel onherroepelijk gedaan. Zonder meer een unieke ervaring.

Voor wie op zoek is naar een hippe en trendy party om het nieuwe jaar in te zetten zal uiteraard zijn gading vinden in de metropolen zoals Delhi en Mumbai.

 

Subhadra
Specialist Reizen op maat

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/