Mijn India reis, een zoektocht naar mijn identiteit

Ik sta vandaag aan de vooravond van de waarschijnlijk meest bijzondere reis die ik ooit in mijn leven zal maken. Ik heb er écht zo lang naar uitgekeken. En dit jaar kreeg ik plots zo’n ingeving, dat het nu tijd was om deze reis naar India te ondernemen. Om mijn roots te gaan opzoeken. 

Straffer nog, dat gevoel is de voorbije maanden alleen maar sterker geworden. Ik heb er zelfs mijn reisplannen compleet voor omgegooid. Soms voelt je intuïtie zo sterk aan dat je gewoon niet anders meer kan doen, dan het te volgen. Gelukkig volgt mijn gezin me daar graag in, want ik zou deze reis met niemand anders willen maken dan samen met hen.

De aantrekkingskracht van je roots

In 2005 heb ik reeds het weeshuis bezocht in Kolkata. Maar daar heb ik eigenlijk maar een paar maanden verbleven in afwachting van mijn adoptie. Lange tijd heb ik gedacht dat het eigenlijk niet zoveel zou uitmaken of ik het weeshuis in Raigarh, mijn vermeende geboorteplaats, ooit zou bezoeken. Het is in elk geval een ware onderneming om er te geraken.

Bovendien is het één van de weinige dingen waar ik zeker van ben als het over mijn roots gaat. Nu informatie over het wat, waarom, rond je adoptie enzo wordt meestal helemaal niet gegeven. Maar kijk, ik ben eigenlijk gewoon al blij dat ik deze stad en het weeshuis ga bezoeken. Want op de een of andere manier blijf je toch benieuwd naar die ontbrekende stukjes uit die grote puzzel.

Het is net doordat ik de voorbije jaren zoveel geadopteerden geïnspireerd heb én hen begeleid heb bij het maken van hun rootsreis naar India dat mij dit ook aan het denken heeft gezet om toch deze reis te ondernemen en gewoon af te wachten wat het resultaat zal zijn. Soms kan je niet meer dan dat doen. Het is ook ergens een manier voor mij om dit hoofdstuk af te sluiten.

Adoptie, een vloek of een zegen?

Eerlijk? Voor mij is het soms het één en soms ook het ander. Ik vind het absoluut een privilege om zoveel naar India te kunnen reizen. Echt, ik word er ongelofelijk happy van. En mijn job geeft me net ongelofelijke kansen om zoveel mooie plaatsen te ontdekken in het prachtige land dat India is, die ik anders misschien niet zou kunnen ontdekken. 

Dat India een land is met heel wat uitdagingen zal je mij zeker niet horen ontkennen. En ik ben er mij ook bewust van dat een bedrijf starten in België als vrouw toch een stuk makkelijker is dan in India. Een leven op straat kan je uiteraard ook niet noemen.

Uiteraard zijn het net de kansen in België die mij terug naar mijn geboorteland gebracht hebben. Daar staat dan wel weer tegenover dat ik dikwijls het evenwicht moet bewaren tussen mij thuis voelen wanneer ik in India ben en tussen mezelf dan niet te verliezen in het hebben van heimwee als ik terug “thuis” ben. Het vinden van evenwicht dat is voor mij toch wel ontzettend belangrijk geweest dit jaar.

Een reis naar India, inspiratie voor het leven

Na mijn reis in 1998 wist ik het meteen. India, hier kom ik nog terug! Daarom vind ik het ook bijzonder, dat wanneer reizigers terugkomen van hun India reis die ze via mij ondernomen hebben, me vertellen dat ze nog willen terug gaan naar India. Maar wat ik nog meer te horen krijg van menig reiziger is ‘die India reis heeft mijn leven veranderd”.

Het is altijd al mijn bedoeling geweest om met de reizen die ik organiseer, mensen te inspireren die op zoek zijn naar een bijzondere reiservaring. Ik had alleen nooit verwacht dat dat inspiratie voor het leven zou zijn. Mooi toch? India laat gewoon een onuitwisbare indruk na, ongeachte op welke manier jij jouw India reis beleeft.

Wat de uitkomst van deze reis zal zijn, is op dit moment nog onduidelijk. Geen idee of ik nu met meer antwoorden of net met meer vragen ga terugkomen. Maar waar ik wel zeker van ben is dat deze reis naar India, niets zal veranderen aan mijn voorliefde voor mijn geboorteland, India.

 

Subhadra
Specialist Reizen India

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/