De feestdagen vieren in India

Allesbehalve een traditioneel Kerstfeest

De feestdagen vieren in India? Het stond al lang op mijn verlanglijstje. Het is dan ook een bijzonder unieke ervaring. Daarom waren voor mij de feestdagen van 2018 niet zo traditioneel als voorheen.

Niet dat ik andere jaren de feestdagen al uitgebreid feestend doorbreng. Sowieso wanneer je een partner hebt die regelmatig tijdens de feestdagen moet werken. Blijven de “feestelijkheden” toch wat beperkt en wordt er meestal gewoon thuis gevierd.

Maar vorig jaar kreeg ik de vraag of ik een gezin wilde begeleiden die graag tijdens de Kerstvakantie door India wilde gaan reizen.

Organisatie is zoals altijd, alles

Zelf hou ik niet van die ongelofelijke drukke toestanden. Zo zal je me al zeker niet vinden tussen een gigantische massa mensen die nog last-minute geschenkjes gaat kopen. Of ga je me niet zien staan aanschuiven in het grootwarenhuis. Om dan uren de keuken in te duiken om een uitgebreid feestmaal op tafel te toveren.

Ik hou van een goede organisatie en zorg meestal al ruimschoots op tijd dat er geschenkjes zijn voor onder de kerstboom. Dat ik alles reeds in huis heb voor de grote drukte start in de winkelstraten. En als het even kan bestel ik gewoon het feestmaal vooraf. Zodat wij alleen nog maar moeten genieten.

Maar dit jaar ging het dus net iets anders. De geschenkjes voor onder de kerstboom heb ik uitgesteld voor tijdens de reis naar India. Want als er nu iets is waar je geen gebrek aan hebt tijdens een India reis is shopping gelegenheid!

En dat gaat van zowel de traditionele souvenirs tot de moderne shoppingmalls die plaats bieden aan heel wat bekende Westerse en Indische merken.

De Taj Mahal bezoeken op Kerstavond

Ondertussen verbleven we al een paar dagen in India en waren we al wat gewoon aan het aangename klimaat en het Indische eten. Maar eerlijk? Kan het nog origineler? Zo stond op de dag van Kerstavond een bezoek aan de Taj Mahal op onze planning. 

Sowieso is de Taj Mahal, een absolute must see wanneer je naar India reist. En eerlijk gezegd geraak ik er nog steeds niet op uitgekeken. Ook al heb ik dit prachtige monument al vele malen bezocht. Het is gewoon niet te omschrijven in woorden, zo prachtig!

Doordat het die dag wat mistig was, stond het bezoek pas om 09h00 gepland in plaats van om 06h00 ’s morgens. Dit doen we meestal zo vroeg tijdens de zomerse warme dagen omdat je dan de Taj Mahal nog in alle rust kan gaan bezoeken.

Een prachtig uitzicht

Eens de mist weggetrokken was, kreeg de Taj Mahal een prachtige gloed over haar heen met als resultaat alweer prachtige foto’s van dit innemende monument.

Toegegeven, In India wordt Kerstmis niet zo gevierd zoals in België maar in de hotels vind je wel heel wat kerstversiering. Zo  loopt het personeel er met een kerstmuts rond én wenst iedereen je “Merry Christmas” toe. ’

s Avonds werd er in het hotel voor de nodige sfeer gezorgd door een groepje muzikanten die hun beste kerstliedjes zongen én er was een uitgebreid en zeer gevarieerd buffet met een Indische en internationale toets.

Het was dus allesbehalve een traditionele kerstavond én bijzonder leuk!

En dan tellen we af naar het nieuwe jaar

Ondertussen gaat onze reis verder en ruilen we het noorden van India in voor Zuid-India. Alweer een boeiende reis combinatie, zo ervaar je meteen het verschil met het noorden en het zuiden van India. Nogmaals het bewijs dat India een land van contrasten is.

Voor oudejaarsavond is er een diner voorzien met een heuse Oudejaarsparty. Het hotel wordt omgevormd tot een échte party locatie met 2 dj’s die de hotelgasten zullen entertainen met een mix van Westerse & Bollywood dansmuziek.

Het feestje start al om half negen en het is verrassend om te zien hoe snel de dansvloer reeds volloopt met enthousiaste en feestende. Talrijke Indiërs die al dansend het nieuwe jaar starten.

Tussendoor worden er pittige Indische hapjes geserveerd en ondertussen gaat het buffet open, alles weliswaar met de nodige tijd én het nodige geduld. Maar hey we zijn in India en niemand die al onmiddellijk gaat slapen, toch?

En dan begint het aftellen

Niet veel anders dan wat we hier in België doen. Het kussen laten de Indiërs achterwege maar ze geven graag iedereen een hand om elkaar een gelukkig nieuwjaar toe te wensen.

Uiteindelijk delen we de dansvloer met heel wat Indische dames en wordt er gedanst tot …. 01h00 middernacht. Want dan zo ineens en zonder waarschuwing stopt de muziek. Het licht gaat uit en iedereen gaat slapen of naar huis.

Kort samengevat was het toch alweer een bijzondere ervaring om van Oud naar Nieuw te vieren in India. Niet alleen startte 2019 4h30 vroeger dan in België, het oudejaarsfeest kreeg dit jaar een échte Indische toets. Zalig én absoluut voor herhaling vatbaar.

Ik wens jullie alvast een fantastisch, geweldig en gezond 2019 toe. Dat al jullie droomreizen dit jaar mogen uitkomen!

 

 

Subhadra
Specialist Reizen India

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/