Top 10 bezienswaardigheden in Dubai

Een top 10 bezienswaardigheden in Dubai samenstellen, is allerminst eenvoudig. Er is nu eenmaal zoveel te doen. Zelf reisden wij reeds meerdere malen naar Dubai. Wij vinden Dubai een hele leuke stad.  Zo hebben we er al heel wat hotels én verschillende bezienswaardigheden bezocht. Ondertussen testten we tijdens onze reizen talrijke activiteiten uit. Die door het ganse gezin werden goedgekeurd. Ben je niet zeker of Dubai iets voor jou is? Combineer dan je verblijf in Dubai met een andere bestemming. Je zal verbaasd zijn om te zien dat je tijdens een 3-daags verblijf al een mooie indruk krijgt van wat Dubai zoal te bieden heeft.

Dubai is dé locatie bij uitstek om je reis te onderbreken. Wanneer je bijvoorbeeld op doorreis bent naar India of Sri Lanka. Zelf combineerden wij onze reis naar Dubai met een verblijf op de Malediven. Maar evengoed kies jij ervoor om jouw rondreis door Oman te combineren met een kort verblijf in Dubai. De combinatie mogelijkheden met deze metropool zijn enorm.  Om het even of jij naar Dubai wil reizen voor een korte inspirerende citytrip of je kiest voor een verblijfsvakantie. Kortom Dubai is een bijzondere bestemming die voor elk wat wils te bieden heeft. Ik geef je graag wat inspiratie mee voor op jouw eigen to do lijstje voor wanneer jij Dubai bezoekt.

inspiratie citytrip Dubai & Abu Dhabi


Laat je verbluffen door het uitzicht vanop de Burj Khalifa

Wie naar Dubai gaat mag absoluut het bezoek aan de Burj Khalifa niet missen.

Met de lift ga je tot op de 124ste verdieping en bij helder weer geniet je van een fantastisch uitzicht

pareltjes van hotels waar de service uitstekend is. Kortom we verzamelen alle ingrediënten die zorgen voor een onvergetelijke reiservaring.

Neem de abra naar het Oude Dubai

De abra is een traditionele houten boot. En meteen ook een populaire en goedkope methode om je te laten vervoeren over de Creek.

Je krijgt er meteen een prachtig uitzicht over de Dubai Creek, de wijk Deira en Bur Dubai gratis bij. Eenmaal aangekomen aan de overkant kan wie wil gaan snuisteren in de kruiden- of goudsoek.

 

 

jeep s

Maak een jeepsafari door de woestijn in Dubai

Je vertrekt in de late namiddag en na ongeveer een uurtje rijden arriveer je in de woestijn én dan begint het échte avontuur. Klaar om te vertrekken? Zorg in elk geval dat je gordel goed vast zit want aan boord van de jeep doorkruis je de Arabische woestijn.

Af en toe wordt er een stop gemaakt waarbij je zelf een duin kan beklimmen of gewoon om te genieten van het uitzicht op de ondergaande zon.

Aangekomen op je bestemming kan je genieten van een verzorgde bbq in het midden van de woestijn, geheel in de stijl van 1001 nachten.

 

Ontdek The Dubai Frame

Zelf gingen wij de frame ’s avonds gaan bezoeken, dan komen de verschillende kleurschakeringen nog meer tot hun recht. Het gebouw bestaat uit 2 torens van 150 meter hoog die door een 93 meter lange brug met elkaar verbonden zijn.

Je krijgt er door middel van een interactieve presentatie een zicht op het verleden én op de toekomst van Dubai. Je hebt er een mooi zicht op het traditionele Dubai met de smalle steegjes in Bur Dubai maar ook op het moderne Dubai met de Burj Khalifa.

Waterpretparken

Ook waterliefhebbers zullen zich geen moment vervelen in Dubai! Er zijn dan ook diverse waterparken die écht wel de moeite waard zijn om te bezoeken. Zelf heb ik er ondertussen 2 bezocht samen met mijn gezin en ze werden allebei goedgekeurd!

Wild Wadi Waterpark

Dit prachtige waterpark ligt net naast de Madinat Jumeirah. En buggy brengt je vlot van je hotel tot aan de ingang van het park. Eens je wil terugkeren naar je hotel, wacht je aan de halte op de buggy. Dit bijzondere waterpretpark biedt een prachtig zicht op onder meer de Burj Al Arab. Op verschillende plaatsen staan er ligstoelen waar je tot rust kan komen én je een mooi zicht hebt op de omgeving. Het park beschikt over verschillende zwembaden en talrijke glijbanen. Een aantal glijbanen in het park zijn meer dan 30 meter hoog en bieden een spectaculair uitzicht op de omgeving. Waterpret gegarandeerd!

Atlantis Aquaventure Waterpark 

Maar ook Aquaventure was meer dan de moeite! Dit waterpark ligt naast het hotel Atlantis The Palm op het Palm eiland.

Een heel leuk waterpark met bijzondere attracties maar ook de rit per monorail naar het eiland is een échte aanrader en zorgt voor mooie

vergezichten. Je kan er onder meer zwemmen met de dolfijnen of één van de talrijke glijbanen uitproberen of gewoon genieten in het zwembad.

The Dubai Mall

Hét is duidelijk dat je het grootste shoppingcenter ter wereld met maar liefst 1200 winkels niet kan bezoeken in amper 1 dag. Garantie op uren flaneer plezier, zonder twijfel.

In dit bijzondere shoppingcenter kan je niet alleen terecht in één van de talrijke luxe boetieks, je kan er ook een bezoek brengen aan het Dubai Aquarium of de ijspiste.

Zowel overdag als ’s avonds kan je de show bij de waterfonteinen gaan bewonderen.

LEGOLAND Dubai

Een absolute aanrader voor wie met kinderen naar Dubai reist.

De attracties geheel in LEGO stijl zijn bijzonder leuk om uit te bekijken én uit te proberen.

Schrik dat het tijdens de zomermaanden te warm is? Heel wat attracties zijn binnen gelegen én beschikken over airco. In de zomer was het er zeer

kalm, waardoor we amper hoefden aan te schuiven aan de diverse attracties, van een meevaller gesproken.

 

 

Bollywood Parks Dubai

Bollywood Parks Dubai

Een absolute aanrader voor Bollywood fans. Dit prachtige themapark kan je combineren met een bezoekje aan Lego Land Dubai. Je kan er dansvoorstellingen, die gebaseerd zijn op populaire Bollywood films, gaan bekijken in de diverse theaters.

Daarnaast zijn er ook diverse attracties of krijg je een blik achter de schermen hoe een film geproduceerd wordt. Daarnaast serveert het park uiteraard ook super lekkere Indische gerechten. 

Soeks in het Oude Dubai

Wie Dubai zegt, denkt aan shopping. Wel dan mag een bezoekje aan de traditionele soeks staan vast ook op jouw verlanglijstje.

Zo heb je verschillende thema soeks met onder meer de “kruiden soek”, “de textiel soek” of de “goud soek”.

 

Burj Al Arab

Burj Al Arab

Dit iconische luxehotel staat bekend als 7-sterrenhotel. Het gebouw is maar liefst 321 meter hoog en is gebouwd in de vorm van een zeil.

Verblijf je niet in het hotel maar ben je toch benieuwd hoe het er van binnen uitziet? Reserveer er dan je afternoon tea.

 

 

 

 

 

Subhadra
Specialist Reizen Dubai

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/