Oman, een bijzonder inspirerende bestemming

Jouw reis naar Oman staat symbool voor een rondreis doorheen één van de oudste beschavingen uit het Midden-Oosten met een indrukwekkende natuur en een inspirerende architectuur. Oman, dat tussen Afrika en India ligt, op het Arabisch schiereiland. Dit prachtige land combineert op een unieke manier het traditionele leven met een moderne hedendaagse toets en is in niets te vergelijken met de futuristische nabijgelegen golfstaten.

Ontdek de hoofdstad Muscat, de traditionele berg- en woestijnvolkeren. Flaneer door de typerende soeks. Laat je verbazen door de oases en de goud-kleurige woestijnen. Laat je onderdompelen in de verrassende onderwaterwereld. Ik geef je graag de hoogtepunten mee voor jouw inspirerende rondreis. Laat je betoveren door de prachtige islamitische cultuur en de Omaanse gastvrijheid.

Muscat
Muscat

De hoofdstad van Oman, Muscat ligt aan de kust omgeven door rotsen. De stad is een bijzondere combinatie van gebouwen met een oosterse toets én de historische monumenten. In combinatie met de prachtige ligging, zal je bezoek aan de hoofdstad Muscat een mooie start zijn van jouw reis doorheen het adembenemende Oman.

Soek

Mutrah Souq, Muscat

Veel reizigers gaan graag eens flaneren in de soeks. Je ervaart er de typische Arabische sfeer op de markt. Je zal er onder andere Omani en Indische snuisterijen vinden. Maar evengoed kan je er antiek, traditionele kledij en juwelen kopen. De soek ligt bij de haven in het oude stadsgedeelte van Muscat.

Grote Moskee, Muscat

Een bezoek aan de Sultan Qaboes Moskee mag zeker niet ontbreken tijdens je bezoek. De moskee is een echt pareltje van Arabische architectuur.

Ras al Jinz

Dit schildpadden reservaat ligt in het noordoosten van het schiereiland. Het is een belangrijke site voor de bedreigde groene schildpad. Jaarlijks komen er zo’n 20.000 schildpadden naar deze broedplaats. De regio staat onder toezicht van de overheid om de populatie te beschermen. Je kan de site enkel bezoeken onder begeleiding.

Sharqiya Sands

Je kan het bijna een bestemming op zich noemen. Wat een verschil in landschap tussen Muscat en Sur. Wordt door de locals ook wel als Wahiba Sands genoemd. De thuishaven van de bedoeïenen. Het is de ideale manier om kennis te maken met hen én met hun manier van leven. Je kan de duinen perfect bezoeken in 1 dag. Maar een verblijf in een tentenkamp terwijl je naar de sterrenhemel kijkt, maakt de ervaring nog bijzonder.

Soek Nizwa

De kleurrijke soeks in Nizwa

Deze stad ligt in het noorden van Oman, tussen de palmbomen. Het is de grootste en de belangrijkste stad in de regio. In deze typische Ottomaanse stad bezoek je onder meer het fort van Nizwa, van waar je een mooi uitzicht hebt over de stad. In de traditionele soek kan je gaan rond snuisteren wanneer je op zoek bent naar authentieke souvenirs. Ook kan je een kijkje nemen op de lokale vismarkt.

MusandamMusandam

Ligt gescheiden van Oman, door de Oostkust van de Verenigde Arabische Emiraten. Wordt het Noorwegen van het Midden-Oosten genoemd, omwille van de rotsachtige inhammen. Zo kan je er onder meer de bergen verkennen per 4×4 of gewoon de inhammen verkennen per boot. Deze regio met haar eigen identiteit is ideaal om te bezoeken als extensie van jouw Oman reis of in combinatie met jouw trip naar Dubai.

Sur, OmanSur

Sur, dit typische Omaanse vissersdorpje, ligt in het noordoosten van Oman op zo’n 150 km van de hoofdstad Muscat. Voor heel wat van de inwoners is in deze havenstad, de zee hun bron van inkomsten. Je kan er onder meer het prachtige fort bezoeken en geniet van het mooie uitzicht op de lagune. Ook worden er dhows, traditionele Arabische zeilschepen gebouwd.

Salalah

Salalah is de hoofdstad van de Dhofar regio. Het klimaat is er een stuk milder met zo’n 25 – 30 graden, terwijl de temperaturen in ander regio’s in Oman kunnen oplopen tot 40°. Van midden juni tot augustus is er de khareef of moesson. De moessonregens uit India trekken dan over deze tropische en kleurrijke regio. Als gevolg hiervan wordt deze regio omgevormd tot een groene oase.

Jebel Shams

Jebel Shams is de hoogste berg van Oman en behoort tot het Jebel Akhdar gebergte. De Jebel Shams is absoluut een topper om te bezoeken. Op een hoogte van maar liefst 3075 meter heb je er een spectaculair uitzicht op de diepe kliffen.  En wordt ook wel de Grand Canyon van Arabië genoemd. Je kan er zonder meer spectaculaire wandelingen gaan maken.

Wadi's, OmanWadi’s

In Oman vind je talrijke wadi’s. Het water in de rivierbeddingen geeft de omgeving een kleurrijke groene toets. Dit zijn dan ook dé ideale plekken om te gaan picknicken of te gaan zwemmen. Maar evengoed kan je er een trektocht maken of canyoing door de wadi. Maar ook wadi bashing, met de terreinwagen door de rivier trekken is een leuke activiteit. Zo heb je er de Wadi Bani Awf, de meest spectaculaire wadi, Wadi shab, de bekendste en de meest bezochte wadi en Wadi Dharbat is de meest populaire wadi in de Dhofar regio in het zuiden van Oman.

Duiken in Oman

Met meer dan 2000 kilometer strand, is Oman een spectaculaire duikbestemming. Je treft er gelijkaardig koraalsoorten en leven zoals in de Rode Zee maar het is er een stuk minder toeristisch. Het is dan ook de grote diversiteit die een extra troef is voor duikers. Naast mobula’s, 22 soorten walvissen en dolfijnen kan je er ook zachte koralen én duizenden soorten koraalvissen ontdekken.

Een excellente locatie om te gaan duiken én zelfs snorkelen zijn de Daymaniyat eilanden. De eilanden zijn onder meer gekend voor zijn karetschildpadden, koralen en overvloedig marine leven.

De Al Fahal Island is dan weer gekend voor haar mobula’s roggen en haaien. Bandar Khayran, is gekend voor zijn honingraat murenen en Turtle city is dé ideale locatie voor beginnende duikers.

In Mirbat spot je dan weer grote dolfijnen en walvissen. In het zuiden van Oman in de Dhofar regio. Echter sluiten de duikcentra hier van mei tot september omdat door de moesson het water er te wild wordt.

Het eiland Masirah, ligt op zo’n kilometer voor de kust van Oman. Je kan er onder meer gaan duiken en snorkelen.

Een visum voor Oman kan je hier aanvragen: Visum 

 

 

Subhadra
Specialist Reizen op maat

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/